Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

הנהגות התנועה הקיבוצית והקיבוץ הדתי ישתפו פעולה בין התנועות

0
0

מזכ”לי התנועות פנו בקריאה לממשלת ישראל להפנות יותר משאבים ולהעניק הטבות למתגוררים או למבקשים להתגורר בהתיישבות הכפרית.

הנהגות התנועה הקיבוצית והקיבוץ הדתי ישתפו פעולה בין התנועות

הנהגות התנועה הקיבוצית והקיבוץ הדתי דנו בהרחבת שיתוף הפעולה בין התנועות וקיימו סיור משותף בקיבוצים בגלבוע ובבקעת בית שאן. מזכ”לי התנועות, סיכמו; “הרחבת שיתוף הפעולה של חילוניים ודתיים יעצים את השפעתנו על דמותה של החברה הישראלית”.

הנהגת התנועה הקיבוצית, מזכירי התנועה, זאב (ולוולה) שור וגברי ברגיל, אליהם נלוו רכזי אגפים ומחלקות התארחה אתמול (שלישי) בקיבוצים בגלבוע ובבקעת בית שאן כאורחי התנועה האחות הקיבוץ הדתי, בראשה עומד יאיר ריינמן. הביקור נערך במעלה גלבוע ובשדה אליהו.

בשנים האחרונות התרחב שיתוף הפעולה בין התנועות, והוא מקיף כיום עבודה צמודה ומתואמת אל מול גורמי מדינה, בתחומי כלכלה (היבטי מיסוי, חקלאות, תעשייה, שיכון ותשתיות, תיירות ועוד), מחלקת החינוך (בתי ספר, ובסמינר אורנים ובמכון החגים “שיטים”), ביטחון, ליווי חיילים בעת שירותם הצבאי, תרבות- עבודה מול רכזי תרבות בקיבוצים ועוד.

לאור הסוגיות הדומות עימם מתמודדים הקיבוצים, שרובם ממוקמים בפריפריה, הפנו מזכ”לי התנועות קריאה לממשלת ישראל להפנות יותר משאבים ולהעניק הטבות למתגוררים או למבקשים להתגורר בהתיישבות הכפרית.

הקיבוצים הדתיים והחילוניים מתמודדים עם אותן דילמות באשר לאורח החיים, ולעם אותן בעיות מצוקת דיור, תשתיות ישנות והרוסות, והיעדר מענקים והטבות להגדלת היישובים, דווקא בתקופה בה הם הופכים מוקדי משיכה למשפחות רבות מהמרכז המבקשות להתגורר בקיבוץ במעמד תושבות או בשכונת הרחבה שליד הקיבוץ.

ראשי התנועות ברגיל, שור וריינמן, בצילום למעלה, אמרו, כי; “מפגש ההנהגות מנטרל את המחיצות שנשארו”. הם “הביעו את מחויבותם להמשך שיתוף הפעולה בין התנועות, ואף להרחיבו, עקב הרצון להיאבק במשותף על דמותה של החברה הישראלית. הערכים המשותפים של ציבור המכיל גם דתיים וגם חילוניים הוא מקור כוח משמעותי להשפעה על דמותה של הישראלית” – אמרו.

תגובות
0
0



Exit mobile version