האם תגיע הישועה מכיוונו של עו”ד ניסן שריפי, שגיבש שורת הצעות פשוטות, מיידיות ומהירות שיחסכו כסף רב ■ בעירייה טוענים מנגד שכל הצעה נבחנת ■ בפועל, התוצאות בשטח, לפקק במחלף פולג תקועות בפקק
נתניה: פקק במחלף פולג והפתרונות עדיין תקועים בפקק. שריפי
האם קושי כלל מערכתי לראות את התמונה הכוללת, בקשר בין משרד התחבורה, הרשות לכבישים ולתשתיות ועיריית נתניה, הוא אחד הגורמים לעומס הבלתי נסבל ולפקקים במחלף נתניה הדרומי. לדברי עו”ד ניסן שריפי, שגיבש מספר פתרונות פשוטים וקלים להקלה ולפתרון על עומס התנועה, התשובה ברורה.
האזרח – תושב עו”ד ניסן שריפי; “מדי בוקר, כמעט, אני חווה, יחד עם מחצית מתושבי נתניה כמעט, את העמידה הנוראית בפקקים החוסמים את עורק התחבורה הראשי לעיר וממנה. לצערי ראיתי, שעיריית נתניה מחפשת פתרונות לטווח הרחוק, אך לא באמת מצליחה או מנסה למצוא פתרונות מידיים, בעוד אנו תקועים בפקקים”.
במהלך השנה האחרונה, כינס סביבו עורך הדין שריפי, תושב שכונת רמת פולג, יועצי תחבורה, מהנדסים אזרחיים ומתכנני ערים שיחד חיפשו פתרונות מידיים וארוכי טווח לבעיית התחבורה ביציאה מן העיר ובדרכים המובילות אליה.
כיום, בשל ריבוי התנועה אל מחוץ לעיר ולתוכה בשעות העומס, בין השאר, בשל הגידול המהיר בפעילות אזור התעסוקה הדרומי, אכלוס מזרח נתניה והשיפור ברמה הסוציו-אקונומית היחסית של תושבי העיר ובעקבות זאת רכישה מוגברת של כלי רכב, נוצר מצב בו זמן הנסיעה, בשעות הבוקר, עלול להמשך דקות ארוכות.
גם הקשר בין הגורמים השונים, כך מתברר, למרות שנדמה כי הוא חזק, מבוסס על תוכניות מנוגדות ותפיסות עולם שונות. התוצאה בפועל: פקקים ארוכים, תנועה איטית במקרה הטוב ואלפי עובדים הנאלצים להקדים צאתם מהבית בניסיון להגיע בזמן למקום עבודתם.
שר התחבורה, שאול מופז; פקק לפיו
עו”ד שריפי; “היה נראה לנו לא הגיוני, למשל, להציב אי תנועה כה רחב אשר בהליך פשוט יכול להפוך לנתיב יציאה נוסף לכיוון תל אביב, בנוסף חשבנו, שעל מנת לנקז את התנועה מרמת פולג ועיר ימים לכיוון נתניה, ללא שימוש בנתיבים הקיימים, ניתן יהיה לפרוץ דרך מכיוון “עיר ימים” לדרך בן גוריון באמצעות צומת גבעת האירוסים הקיימת במקום”.
פתרונות נוספים אותם מעלה עו”ד שריפי הם צמצום המדרכות ברחוב שז”ר ברמת פולג לרוחב מטר ועשרים במקום 4 המטרים הקיימים כיום, צמצום אשר יביא להוספת נתיב פנייה נוסף לכיוון תל אביב וחיפה וכן שני רעיונות ישימים שהובאו בפני שאול מופז שר התחבורה.
“נראה לנו, מוזר, שהליך פינוי הרכבים הפגועים מתאונות דרכים, כפי שהוא פועל בכביש 6, לא מיושם בכבישים הרגילים הנמצאים בשליטת המדינה. לא ייתכן שבשל אי יכולת לתפקד באופן מקצועי, יאבדו אלפי שעות עבודה יקרות למשק מדי יום” – אומר עו”ד ניסן שריפי.
כמו כן, במהלך הבדיקות והניסיונות להרחיב את כביש מספר 2, נמצאה דרך סטטוטורית קיימת, באזור נחל פולג, דרך שהייתה בשימוש הצבא הבריטי אך נותרה ללא שימוש עם קום המדינה.
“הדבר כרוך בפגיעה מסוימת בנוף”, טוען שריפי; “אך בהצעתנו, העלינו מספר אפשרויות ודרכים שיצמצמו את הפגיעה לכדי המינימום הנדרש ויאפשרו יציאה נוחה לכביש מספר 2 דרך וינגייט. מדובר בחיסכון משמעותי של זמן ושחרור הפקקים במחלף נתניה”.
עיריית נתניה; כל הרעיונות שהעלה עו”ד שריפי במכתבו, ידועים לעירייה
מעיריית נתניה, נמסר בתגובה למקומון קול השרון, כי; “עיריית נתניה, עושה כל שביכולתה לפתור את בעיית השתלבות התנועה מאזור רמת פולג לכיוון כביש החוף. כל הרעיונות שהעלה עו”ד שריפי במכתבו, ידועים לעירייה ונמצאים בשלבים שונים של טיפול מול הרשויות המתאימות.
“לצערנו, למשל, הרעיון לחבר את נתניה עם מכון וינגייט לא מסתייע בגלל שהכביש אמור לעבור בשטח מוכרז של שמורה וכן הלאה וכן הלאה. למרות זאת ממשיכה העירייה כל שביכולתה לקדם פתרונות שלכאורה ובהתחלה נראים כבלתי אפשריים.
“עיריית נתניה, מקדמת מספר אלטרנטיבות להפחתת הפקקים ובהם: הרחבת כביש החוף עם הקמת גשר בווינגייט, הרחבת הפלטפורמה השתלבות מרמת פולג לכיוון כביש החוף, הקמת כביש 13 שיאפשר לתושבי שכונת רמת פולג ושכונת עיר ימים העתידית להתחבר לכביש 2 דרך גשר השלום ועוד ועוד.
בכל אופן, אין ספק כי חשוב, ראוי ונכון מצדו של עו”ד שריפי לכתוב בנושא לשר התחבורה, שכן בעיות העומס והטיפול הכללי בנושא הפקקים, מכריח ראייה מערכתית של משרד התחבורה” – סיכמו בעיריית נתניה.
מלשכתו של שאול מופז שר התחבורה, אישרו קבלת החומרים לכתבה אולם עד עתה לא העבירו כל תגובה.