Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

Welcome Professor Stephen William Hawking

0
0

הוקינג הוא בעל 12 תארי כבוד ושני תארי אצולה בריטיים. זכה בפרסים מדעיים רבים, חבר בחברה המלכותית הבריטית ובאקדמיה הלאומית האמריקאית למדעים. משלב חיי משפחה (יש לו 3 ילדים ושני נכדים) עם מחקר בפיזיקה תיאורטית

Welcome Professor Stephen William Hawking. צילום: ששון תירם ©

הפיסיקאי והמתמטיקאי הנודע, פרופסור סטיבן הוקינג, העומד בראש הקתדרה למתמטיקה על שם הנרי לוקאס באוניברסיטת קיימברידג’ באנגליה ומחבר הספרים “קיצור תולדות הזמן” ו”היקום בקליפת אגוז” הגיע היום (חמישי) לישראל והוא ישא במהלך ביקורו בארץ הרצאה ציבורית יחידה באוניברסיטה העברית בירושלים על “המקור של היקום”.

ההרצאה, בחסות האוניברסיטה העברית ושגרירות בריטניה תתקיים
בשבוע הבא יום חמישי, 14.12.2006 בשעה 17:00 בשפה האנגלית. מספר המקומות מוגבל, הכניסה למחזיקי הזמנות בלבד.

ההרצאה תתקיים ביום חמישי, ה-14 לדצמבר, באולם העצמאות שבקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית, בין השעות 17:00 ל-18:30 אחר הצהריים. פרופ’ הוקינג ירצה בנושא: “המקור של היקום” ויהיו נוכחים בה אנשי אקדמיה, סטודנטים ומוזמנים מכובדים אחרים.

הביקור של פרופ’ הוקינג באוניברסיטה העברית יחל בשעה 13:00 בצהריים ויסתיים בשעה 21:00 בערב. הביקור יכלול ארוחת צהריים חגיגית בראשות רקטור האוניברסיטה, פרופ’ חיים רבינוביץ’, עריכת תצפית על ירושלים ממרפסת הפקולטה למדעי הרוח ובסיום האירוע – ארוחת ערב חגיגית בראשות הרקטור. במהלך הביקור בישראל, יבקר הוקינג גם בשטחי הרשות הפלשתינית, ויפגוש בעמיתים מתחום המדע והמחקר.

סטיבן הוקינג, בן ה-64, פרופסור למתמטיקה באוניברסיטת קיימברידג’, נולד בעיר אוקספורד שבאנגליה. אביו של הוקינג רצה שבנו ילך בדרכו ויפנה ללימודי הרפואה, אך הוקינג בחר בלימודי הפיסיקה והפך לאחד החוקרים הידועים והמצליחים בתחום זה.

ספרו הנודע של הוקינג משנת 1988, בשם “קיצור תולדות הזמן”, המגולל את התפתחות היקום מן המפץ הגדול ועד היום, תורגם ל כ-20 שפות ושהה ברשימת רבי המכר של ה”סאנדי-טיימס” במשך 237 ימים. כמו כן, זכה הוקינג עד היום ב-12 תארים של כבוד בזכות מחקריו ותגליותיו המדעיות.

הוקינג, חקר מגוון נושאים מרתקים במהלך הקריירה שלו, שהפכו אותו שם דבר בקהילה האקדמית. הוא התמקד במחקריו, בעיקר, בחקר מקור היקום ועתידו, ובחקר ה”חורים השחורים” בחלל.

הוקינג חלה בגיל צעיר ב-מחלת “לו גריג”, הגורמת במשך הזמן לשיתוק מוחלט אך לא פוגעת בפעילות המוח. הוקינג, שהתבשר על מחלתו בשנת 1963, התגלה כנס רפואי לאחר שגבר על כל תחזיות הרופאים שלא סברו, כי יוסיף לחיות יותר משנים ספורות בלבד.

חרף מחלתו, ממשיך הוקינג לתפקד כחוקר מחונן ומתקשר עם סביבתו בכך שהוא נעזר במחשב במחקריו ומסנתז קול להעברת הרצאותיו. הוקינג נשוי, אב לשלושה ילדים וסב לנכד אחד.

כל המעוניין להיות נוכח בהרצאתו של הפרופ’ סטיבן הוקינג יוכל להגיש בקשה לכרטיסים באתר האינטרנט: www.shlecture.huji.ac.il

קורות חייו

איתן קרין, מחמד“ע מוסיף את קורות חייו של סטיבן ויליאם הוקינג, כפי שנמסרו לו ממשרדו של הוקינג בקיימברידג‘;

סטיבן הוקינג: חיוני שהגזע האנושי יתפשט לחלל לשרידות המין

סטיבן הוקינג נולד ב-8 בינואר 1942 (300 שנה לאחר מותו של גליליאו) בעיר אוקספורד שבאנגליה. בית הוריו היה בצפון לונדון, אבל במהלך מלחמת העולם השנייה נחשבה אוקספורד כמקום בטוח ללדת בו ילדים. כשהיה בן שמונה, עברה משפחתו לסנט אלבנס, עיר השוכנת במרחק של 32 ק“מ מצפון ללונדון.

בגיל 11 למד סטיבן בבית הספר סנט אלבנס ומשם המשיך ליוניברסיטי קולג‘ באוקספורד שם למד אביו בשעתו. אף על פי שאביו העדיף שסטיבן יילמד רפואה, הוא רצה ללמוד מתמטיקה. אך מכיוון שיוניברסיטי קולג‘ לא הציע לימוד מתמטיקה הוא בחר במקום זאת בלימודי פיזיקה.

לאחר שלוש שנים, שלא דרשו ממנו מאמץ ניכר, הוא סיים את לימודי מדעי הטבע בהצטיינות יתרה. סטיבן עבר לקיימברידג‘ כדי לעסוק במחקר בקוסמולוגיה, מפני שבשעתו אף חוקר באוקספורד לא עסק בתחום. המנחה שלו היה הפיזיקאי דניס סיימה (Sciema), על אף שהוא קיווה ללמוד ללמוד אצל פרד הויל (Hoyle) שעבד באותו זמן בקיימברידג‘.

לאחר שקיבל את תואר הדוקטור הוא קיבל משרת עמית מחקר, ולאחר מכן פרופסורה בקולג‘ גוניוויל וקאיוס.

לאחר שעזב את המכון לאסטרונומיה ב-1973 הוא עבר למחלקה למתמטיקה יישומית ופיזיקה תיאורטית, ומ-1979 הוא מחזיק בקתדרה על שם לוקאס.

הקתדרה נוסדה ב-1663 בכספי הירושה שהשאיר הכומר הנרי לוקאס, שהיה נציג האוניברסיטה בפרלמנט הבריטי. המחזיק הראשון בקתדרה היה אייזיק בארו ואחר כך, ב-1669, החזיק בה אייזיק ניוטון.

סטיבן הוקינג מוכר בעיקר הודות לתיאוריה שלו, מ-1974, כי “חורים שחורים” פולטים קרינה, והצעת היעדר הגבולות שהציע ב-1983 ביחד עם ג‘ים הרטל מאוניברסיטת קליפורניה בסנטה ברברה.

בין פרסומיו הרבים; ”המבנה בקנה מידה גדול של המרחב-זמן“ שכתב עם ג‘ פ‘ ר‘ אליס, ”יחסות כללית: סקר המאה של איינשטיין“ עם ו‘ ישראל ו“300 שנות כבידה“ עם ו‘ ישראל.

הוא כתב ארבעה ספרי מדע פופולרי; ”קיצור תולדות הזמן“, ”חורים שחורים, גורי יקומים ומסות אחרות“, ”היקום בקליפת אגוז“ ולאחרונה; ”קיצור קצר עוד יותר של תולדות הזמן“.

סטיבן הוקינג הוא בעל 12 תארי כבוד ושני תארי אצולה בריטיים. הוא זכה בפרסים מדעיים רבים, הוא חבר בחברה המלכותית הבריטית ובאקדמיה הלאומית האמריקאית למדעים. הוא משלב חיי משפחה (יש לו שלושה ילדים ושני נכדים) עם מחקר בפיזיקה תיאורטית ותכנית נרחבת של נסיעות בעולם והרצאות לקהל הרחב.

קישורים בנושא;

לפינה המיוחדת על ביקורו של הוקינג באתר שגרירות בריטניה

הוקינג. להקים מושבה על הירח תוך 20 שנה ועל מאדים בתוך 40 שנה

צילום בדף זה ובתקציר: פיליפ ווטרסון.

תגובות
0
0



Exit mobile version