מייחסים לבצל תכונות רפואיות רבות, ריחו וכושר ההדמעה שלו מקורם בתרכובות גופרית אורגנית נדיפית המופיע תוך כדי חיתוך או ריסוק.
onion_t180k-n_02.jpg
שם לטיני: Allium cepa.
באנגלית: Onion
בערבית: בסל
משפחה: שושנים
הבצל נמנה עם צמחי התרבות העתיקים ביותר, מוצאו ממערב אסיה גידולהו במצרים העתיקה.
בארץ ידוע הבצל עוד מימי התנ”ך הוא מוזכר בתורה: “זכרנו את הדגה אשר נאכל במצרים חינם, את הקישואים ואת האבטיחים ואת החציר ואת הבצלים ואת השומים” (במדבר י”א 5).
בימי המשנה, היה הבצל אחד ממיני הירקות העיקריים. בצל הגינה הוא גידול חורף נזרע או נשתל בסתיו וזנים מסוימים גם בסוף החורף, היבול נאסף יבש.
הבצל, הינו גאופיט גידול חד שנתי ליצור בצלים גידול דו שנתי ליצור זרעים.
הבצל, הינו עלים גלדנים הגדלים על עוגה הנקרא עוגת הבצל שהוא הגבעול של הבצל. העלים הגלדנים אוגרים חומרי תשמורת שונים.
הבצל נאכל ירוק, עלים ובצל יחד, וכבצל יבש, הוא משמש למאכל טרי לבישול ולטיגון, בתעשייה גם לייבוש להקפאה ולכבושים.
הבצל בעל ערך מזון גבוה. הוא מכיל 90% מים, 10% – 9 פחמימות, 1.4% חלבון, 0.2% שומן, 45 קלוריות ל– 100 גרם, כמויות קטנות של קרוטן וויטמין C.
מייחסים לבצל תכונות רפואיות רבות, ריחו וכושר ההדמעה שלו מקורם בתרכובות גופרית אורגנית נדיפית המופיע תוך כדי חיתוך או ריסוק.
onion_t180k-n_01.jpg
למתכון מרק בצל – לחץ כאן.
עוד על הבצל:
מחקר: שתיית מיץ בצל מונעת התקפי לב
חוקרים יפנים פיתחו בצל “אל דמע”
הבצל – שם ירקות רבים בצל