חילופי האשמות בין ארגון מתונה, העירייה והמשטרה על גידול במספר תאונות הדרכים בתוך מרכז העיר ■ המסקנות; אין מספיק הסברה, אין מספיק אכיפה אבל יש, הרבה נפגעים!
האם הכבישים בעיר נתניה יותר מסוכנים. אורנה קליין
פרויקט עיר מתונה, אשר יצא לדרך בשנת 2004 בקול גדול ומטרתו הייתה להוריד בתאונות הדרכים בנתניה, דעך בקול ענות חלושה והתפוגג. מנכ”ל מתונה, אורנה קליין, מאשימה את העירייה ואת המשטרה שלא משתפות פעולה למען הפעלת הפרויקט. גורמים בעירייה אף טוענים, כי יש ליקוי גדול בשיתוף הפעולה בין העירייה למשטרה ובמשטרה טוענים, כי הם עושים הכל על מנת לתפוס את עברייני התנועה.
ארבע תאונות דרכים, בכל ארבע התאונות נרשמו נפגעים, אירעו בטווח של יומיים ברחובות רזיאל, ריינס, עמק חפר ומשה שפירא. בשלוש תאונות גורם המהירות הוא זה שהשפיע. מחקרים, מוכיחים, כי ככל שהמהירות בתוך שטחי העיר גדלה, כך גם גדל מספר הנפגעים.
בעוד במשטרה בטוחים שהם עושים פעולת אכיפה טובה, טוענים גורמים בעיריית נתניה ובארגון מתונה, כי עבודת המשטרה לקויה ואינה כוללת אכיפה במקומות המועדים לפורענות בתוך העיר עצמה. גם נהגי מוניות שהמקומון קול השרון שוחח עימם הדגישו את הבעיה; “יחידות המתנדבים של המשטרה “מרביצים” דו”חות תנועה, אבל הם לא בודקים מהירות. אחוז גבוה מהתאונות מתרחש בתוך העיר, בעיקר בסופי שבוע, אז כמעט ואין אכיפה מסודרת. המצב קטסטרופאלי”.
בחודשים ינואר עד נובמבר 2005 אירעו בנתניה 325 תאונות דרכים, בשנת 2006 חלה ירידה של 5.2% בתאונות הדרכים ואירעו 308 תאונות דרכים. ואולם, כידוע, השנה עדיין לא הסתיימה, כך שהנתון צפוי לגדול משמעותית. נתון זה, המראה ירידה בתאונות הדרכים בנתניה, לא מרגש את אורנה קליין מנכ”ל ארגון מתונה, שטענה, כי השנה חלה ירידה בתאונות הדרכים בכל הארץ וכי בתקופת המלחמה הייתה ירידה משמעותית במספר תאונות הדרכים.
עובדה היא, שבמהלך החודשים ינואר-יוני 2006, מספר הנפגעים בקרב הולכי רגל, עמד על 59 – יותר מאשר בכל שנת 2004.
קליין, מסרה, כי; “אפשר לעשות הרבה יותר. הירידה בתאונות הדרכים היא לא בגלל שעושים משהו. פרויקט מתונה התנהל בצורה סבירה בשנת 2004. בשנת 2005 גיליתי, שאם אני לא אדחוף ואצעק, לא המשטרה ולא העירייה רוצים לשתף פעולה. המשטרה לא הייתה מוכנה לתאם ולהודיע לנו על פעילויות. נפגשתי עם מפקד התחנה וגם עם מפקד המרחב וכלום לא יצא…
סנ”צ גרטנר מפקד משטרת נתניה; “קיימת ירידה מתמשכת בתאונות הדרכים והנפגעים…”
הקשר והרצון לעשות תמיד בא מאיתנו, כולל גם פניות לראש העירייה, מרים פיירברג, שתיקח יוזמה ותעשה דברים. למרות שהיה רצון אינני רואה לקיחת אחריות. בעקבות זאת החלטנו שאם העיר לא רוצה אנחנו מפסיקים לדחוף”.
פרויקט “עיר מתונה” יצא כאמור לדרך בשנת 2004, לאחר עליה משמעותית בתאונות הדרכים בנתניה. מטרת הפרויקט הייתה לשלב כוחות ולטפל באכיפה, במעגלי תנועה (כיכרות), פסי האטה וגדרות מיוחדים המפרידים בין מסלולי הנסיעה.
קליין, הוסיפה, כי; “אחת הבעיות העיקריות בנתניה היא נסיעה מהירה בתוך העיר, זאת בגלל הכבישים החוצים אותה. מעגלי תנועה, אמנם הוקמו, אבל גדרות מיוחדים לא הוקמו. הגדרות היו אמורות להחליף את עצי התמר הגדולים, שבהם התנגשו רכבים ואנשים נהרגו. עץ התמר הינו עץ קשיח, שאין סיכוי למי שמתנגש בו. עצי התמר מהווים סכנה אמיתית. בנוסף יש אזורים בעייתיים, שהיו צריכים לטפל בהם. חלק טופלו וחלק לא טופלו.
“ישנם מקומות שמועדים לפורענות, בהיבט של עבירות תנועה. צומת רחוב רזיאל מאד בעייתי. רכבים חוצים את הצומת באור אדום, עומדים שם קבצנים וחרדים שמציעים דברי קודש לנהגים. כל זה נעשה מול המשטרה. בנוסף, הולכי הרגל בנתניה מתנהלים בצורה קטסטרופאלית, חוצים באור אדום עם ילדים, חוצים כבישים לא במעברי חציה ואף אחד לא עושה דבר. ברחובות שמואל הנציב, סמילנסקי והרצל, אי אפשר לנסוע, מכוניות חונות בחניות כפולות. ממש בלגן נוראי ואף אחד לא מטפל בזה. אני התייאשתי…” – סיכמה קליין בעצב רב.
גורם בעירייה אישר למקומון קול השרון, כי; “לא נעשה כלום בעניין פרויקט עיר מתונה. אם מישהו יתקשר ויבקש שוטרים לבעיה תחבורתית הסיכוי שהוא יענה אפסי. יש להם תקן של 6-7 שוטרים לכך. בפועל או שהם בחופשה, או שהם במחסומים, או שהם בקורסים… הם בונים על יחידת המתנדבים שעושה עבודה מצוינת, אבל לא בסמכותה לבצע בדיקות מהירות בתוך העיר…
רק בחצי השנה הראשונה של 2006, נרשמו יותר מ-200 תאונות – חמש מהן קטלניות. וזה מטורף, אז שיפסיקו במשטרה לבלבל עם נתונים כשהציבור בעיר יודע שהטרקטורונים משתוללים ורחובות העיר הפכו למרכז של מירוצים…”.
עשייתה של ראש העירייה בתחום הבטיחות בדרכים אינה צריכה ראיות
סנ”צ רון גרטנר מפקד משטרת נתניה, מסר בתגובה, כי; “משטרת נתניה פעלה באופן נמרץ בשנת 2006 לצמצום ולמניעת תאונות דרכים בעיר, ולראיה קיימת ירידה מתמשכת בתאונות הדרכים והנפגעים אל מול עליה משמעותית באכיפה המשטרתית ובכלל זה בדו”חות שניתנו במהירות מופרזת.
השנה בוצעו מבצעים רבים, בהם שולבו גורמים שונים כולל יחידות פיקוח ארציות, משרד התחבורה ומתנדבי משא”ז. משטרת נתניה תמשיך לפעול גם בעתיד באופן נמרץ לצמצום תאונות הדרכים בעיר…”.
קובי ברדה דובר עירייה נתניה, מסר בתגובה, כי; “לצערנו, עמותת מתונה היא זו שהוציאה את עצמה מן הפרויקט. מבחינת העירייה והמשטרה הפרויקט נמשך, למעט בתקופות מסוימות שבמהלכן הייתה המשטרה עסוקה במשימות של בטחון שוטף.
ברדה, מוסיף ואומר, כי; “יש לציין, כי במסגרת שיתוף הפעולה התקיימו מבצעי הסברה ואכיפה, ונתניה הצליחה לשמר מצב טוב יחסית אליו הגיעה בנושא, מה שלא מונע מלהמשיך ולפעול. שאלת מעורבותה של ראש העירייה צריכה להימדד בעשייה ועשייתה של ראש העירייה בתחום הבטיחות בדרכים אינה צריכה ראיות.
ראש העירייה, קידמה את כל נושא הכיכרות בעיר, שמטרתן להאט את התנועה. כמו כן, השקיעה כספים רבים בפיתוח כבישים ומדרכות, ובסימונם, בהצבת רמזורים בצמתים מרכזיים ובעוד פרויקטים תחבורתים, שמטרתם הגברת הבטיחות…”.
Add Comment