הכנס באוניברסיטת בן גוריון; זהו האירוע הישראלי המרכזי במסגרת השנה הבינלאומית של האו”ם בנושא מדבריות ומדבור (השתלטות של מדבר על אזורים הולכים וגדלים) ■ ביטוי להכרה במקומה המרכזי של המנהיגות הישראלית במאבק העולמי במדבור
נציגים מ-30 מדינות בכנס “מידבריות ומידבור- הזדמנויות ואתגרים” במכונים לחקר המדבר
יותר מ-200 נציגים מ-30 מדינות הגיעו לשדה בוקר לכנס “מידבריות ומידבור- הזדמנויות ואתגרים” שנערך במכונים לחקר המדבר ע”ש יעקב בלאושטיין, בשיתוף עם אמנת האו”ם למאבק במידבור (UNCCD). הכנס מחזק את מעמדה של ישראל כמובילה בתחומי חקר המדבר והמאבק במידבור. זוהי הפעם הראשונה שארגון רשמי של האו”ם מכיר ביוזמה ישראלית כחלק מרכזי ומוביל בביצוע החלטותיו.
פרופ’ רבקה כרמי, נשיאת האוניברסיטה, קדמה בברכה את אורחי הכנס וציינה, כי המאבק במידבור והפרחת הנגב היו המשימות הקרובות ביותר ללבו של דוד בן-גוריון, שבחר לחיות בשדה בוקר לא הרחק ממקום הכנס. “כנס זה מהווה גם גלעד חי לחזונו של אדם גדול זה”, אמרה פרופ’ כרמי.
פרופ’ אביגד וונשק, ראש המכונים לחקר המדבר ע”ש בלאושטיין, קרא להקמת רשת בינלאומית של מכוני מחקר שיעסקו בפיתוחם של אזורים צחיחים.
הצעתו זכתה להיענות ע”י נציגיהם של מכונים בארה”ב, הודו ואפריקה. נציגי האו”ם ברכו על היוזמה והבטיחו לסייע בביצועה. הרשת תיזום שיתופי פעולה בתחום המחקרי והחינוכי, כגון; בבניית תוכניות לימודים משותפות והכשרתם של אנשי מקצוע בתחום המאבק במידבור.
בכנס נידונו יוזמות שונות לפיתוח בר-קיימא של אזורים צחיחים, מניעת הפיכתם למדבר ושמירה על איכות החיים של תושביהם. “אנו מנסים להשפיע על קובעי המדיניות בארצות שונות”, הסביר מארגן הכנס פרופ’ אלון טל; “הפגשנו בין מדענים ופעילים חברתיים, אנשי טכנולוגיה ופוליטיקאים כדי שיבינו את החשיבות והדחיפות של המאבק במידבור”.
בכנס אכן נטלו חלק מקבלי החלטות ברמות הגבוהות ביותר – כולל שרים – מארצות שונות באסיה ואפריקה.
_________
בתמונה (מימין לשמאל): פרופ’ כרמי ופרופ’ טל, מקשיבים לשגריר גרגור דה קלברמטן, סגן מזכ”ל UNCCD.
Add Comment