Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

שוק הדלק להסקה ביתית פרוץ ופוגע בצרכנים

0
0

זאת בהיעדר תקן רשמי ופעיל ■ מבדיקה עולה כי שוק הדלק לחימום ביתי פרוץ עוד יותר מזה של הדלק למכוניות ■ אבינועם מגן, לוחם צרכני; “הנזק שנגרם לצרכנים הוא בלתי נסבל…”

שוק הדלק להסקה ביתית פרוץ ופוגע בצרכנים. מגן

אין כמו פינוק מול קמין מחמם ביום חורף קר, אלא שמסתבר כי שוק הדלקים: נפט וסולר, לחימום ביתי פרוץ ופרוע. כולנו מכירים את תופעת מהילת הדלק למכוניות, מסתבר כי המצב בשוק הדלקים להסקה חמור עוד יותר: בעוד שלדלק למכוניות יש תקן רשמי שנאכף על ידי משרד התשתיות, הרי שלדלק להסקה ביתית יש תקן בלתי רשמי בלבד שהוא מעין תקן פיקטיבי שאין למשרדי הממשלה סמכות לאכוף אותו. באחרונה אמנם החלו הליכים לאישור תקן שכזה אולם המרחק עד לסיום תיקונו ולאכיפתו עוד רב ביותר.

לדברי חנן ינאי, העוסק בהסקה ביתית מזה 30 שנה, לא אחת מתברר, כי תקלות חוזרות ונשנות במערכות החימום היוקרתיות ביותר הם תוצאה של שימוש בדלקים פגומים.

לדברי לוחם הצרכני אבינועם מגן; “הנזק שנגרם לצרכנים הוא בלתי נסבל; החל מפגיעה במכשירי החימום, דרך פגיעה באיכות הסביבה ואולי אף חלילה בבריאות, וכלה בפגיעה כלכלית שכן תפוקת החימום של הדלק הפגום נמוכה יותר…”.

באחד הבתים בצפון תל אביב – נמאס לדיירים מהתקלות החוזרות והנשנות במערכת ההסקה המרכזית, והם החליטו לבדוק מה מקור התקלה. הדיירים, לקחו דוגמא מהסולר שרכשו ושלחו אותו לבדיקה במכון הנפט.

מדו”ח המכון עולה, כי כבר בבדיקה חזותית רואים בנפט… מים ומשקעים. בדו”ח נכתב גם, כי; “הסולר מלוכלך ומכיל מים חופשיים, סולר כזה יגרום לבעיות תפעוליות”. על הדו”ח חתומה ד”ר יוספה בן-אשר, ראש המעבדה.

בצילום; תוצאות בדיקת סולר. “הסולר מלוכלך ומכיל מים חופשיים, סולר כזה יגרום לבעיות תפעוליות”.

צרכנית אחרת מאזור נתניה מספרת, כי השקיעה כסף רב המערכת יקרה והדלק הפגום גרם לנזק שאילץ אותה להחליף את מנוע המערכת.

גם היא מחזיקה בתוצאות בדיקה של הדלק שרכשה. הן צרכנית זו והן ועד הבית מצפון ת”א נמצאים בהליכים נגד ספקי הדלק הפגום.

לדברי מגן; “הלקוח איננו יכול לדעת מה הוא מקבל. גם המחיר איננו אינדיקציה, כי יתכן שדווקא מוכרי הדלק הפגום, מוכרים אותו במחיר גבוה במיוחד כדי לגרום לקונה לחשוב ש”הכי טוב הכי יקר…”.

התקן הרשמי, אמור להיקבע על ידי משרד התמ”ת ולהיאכף על ידי משרד התשתיות, אלא ששני המשרדים אינם מתואמים ביניהם, ומעדיפים לנהל ביניהם התכתבות עניפה וממושכת – כאשר הצרכנים, לפי שעה, ממשיכים לשלם את המחיר.

מגן מציע לצרכנים שנפגעו מדלק פגום, לא להסתפק בתביעת ספק הדלק, אלא להוסיף לתביעה גם את מדינת ישראל ואת שרי התמ”ת והתשתיות באופן אישי.

תגובות
0
0



Exit mobile version