הגיעה כדי ללמוד על שיטות הטיפול בנפגעי הסמים בישראל.
שיתוף פעולה חברתי-בריאותי בין מרכז חוסן בעיריית נתניה לבין המרכז הגדול בירדן למכורים מטעם משרד הבריאות הירדני
ביקור ראשון מסוגו בתחום הבריאות והשיקום בין ישראל וירדן, נערך בסוף השבוע ובעירייה מקווים כי שיתוף הפעולה הטיפולי הזה יפתח דלת לשיתופי פעולה נוספים, להעברת והטמעת שיטות למידה מקצועיות מגופים שונים, הכול במטרה נעלה של התמקצעות ורכישת מיומנויות נוספות.
מדובר בביקור של בכירים ממשרד הבריאות הירדני, בליווי מנהל ושלושה אנשי צוות של המרכז הגדול בירדן לטיפול במכורים, במרכז חוסן. המשלחת הירדנית עשתה פעמיה לישראל כדי ללמוד על שיטות הטיפול בנפגעי הסמים בישראל.
יש לציין, כי מרכז חוסן, יחידת הטיפול בהתמכרויות בעיריית נתניה, נבחרה כיחידה המקצועית שתהווה דוגמא לעמיתה הירדנית.
מרכז חוסן; הוקם ב-1991 במטרה לסייע לנפגעי סמים להפסיק את השימוש בסמים ולחזור למעגל חיים תקין במסגרת המשפחה והקהילה.
מדי שנה למעלה מ-200 תושבים מקבלים שירות במרכז ונהנים מטיפולים פרטניים ארוכי טווח, השתתפות במרכז יום, קבוצות טיפוליות שונות וטיפולים משפחתיים. הנתונים מעידים על מעל 60% הצלחה בקרב המטופלים, נתוני הצלחה גבוהים לכל הדעות. במהלך השנים זכו המרכז ועובדיו לפרסי הצטיינות ארציים.
מטעם הנציגות הישראלית היו מנהלת השירות הארצית לטיפול בהתמכרויות, הגב’ איריס מורדוקוביץ’, אחראית על קשרי חוץ של הרשות הארצית של הרשות למלחמה בסמים הגב’ רות אלרועי, מנהלת אגף הרווחה בעירית נתניה הגב’ חנה לכיש ומנהלת היחידה לטיפול בנפגעי סמים של עיריית נתניה, הגב’ רותי גור.
הביקור כלל מצגת מקצועית ומפורטת שתיארה את פעילויות היחידה בנתניה, כולל סרטון נוסף אשר הוצג על ידי מטופלי היחידה. כמו כן, התקיים מפגש עם מטופלים “נקיים” משימוש בסמים.
רגע שיא נרשם בביקור, בשעה שמטופל היחידה סיפר את סיפורו האישי בו היה מכור להרואין במשך שנים רבות והגיע למצבים בהם ישן ברחובות, כיום לאחר ארבע שנות גמילה השתקם והשתלב בעבודה יוקרתית התחתן והוא אב לשני ילדים.
לדבריו, כיום הינו אדם מאושר וחש פספוס על כך שאימו שאינה בחיים לא זכתה לראותו “נקי מסמים”, מה שהקשה מהעיניים בחדר מלהישאר יבשות.
Add Comment