דיוויד פרנקלין יו”ר ומנכ”ל סוגת: “בית הזיקוק מחזיר את סוגת למקורות – כיצרן סוכר; ההשקעה תאפשר לנו לספק סוכר באיכות גבוהה, במחיר תחרותי ובהכשרים מהודרים”
סוגת תעשיות מקימה בית הזיקוק לסוכר הראשון בישראל – בקרית גת. פרנקלין
סוגת תייצר כ-350,000 טון סוכר לבן בשנה, על ידי זיקוק של סוכר גולמי. הסוכר שייוצר בטכנולוגיות מהמתקדמות בעולם, יהיה באיכות הגבוהה ביותר כפי שנדרש ע”י התעשיות הבינלאומיות. הציוד המשוכלל יאפשר את הפסקת הייצור בשבתות ובחגים ובכך יאפשר ייצור סוכר על פי הכשרויות המחמירות.
בית הזיקוק החדש יתוכנן על פי הסטנדרטים הגבוהים ביותר של איכות הסביבה ובנוסף יכלול מערכות מתוחכמות לחיסכון מים. הפרויקט יכלול גם את הקמתה של תחנת כוח בשטח המפעל שתתופעל על גז טבעי ידידותי לסביבה ותספק את כל דרישות האנרגיה המשמעותיות של בית הזיקוק.
דיוויד פרנקלין, יו”ר ומנכ”ל סוגת; “זוהי התפתחות מרתקת ומרגשת שמחזירה את סוגת למקורות לפני חמישים שנה כיצרן סוכר. ההשקעה תאפשר לסוגת לספק ללקוחותיה סוכר באיכות גבוהה, במחיר תחרותי ובהכשרים מהודרים. בית הזיקוק יהיה מקור לתעסוקה בקרית גת ויחזק את מעמד סוגת כאחת הקבוצות המובילות בתעשיית המזון בארץ”.
הצורך בבניית בית הזיקוק נובע מהירידה הדרמטית בהספקת סוכר מהאיחוד האירופאי – מקור עליו סמכה ישראל במשך שנים רבות. הדרישות לסטנדרטים גבוהים וכשרויות מיוחדות מגבילות את אפשרויות היבוא ממקורות סוכר אחרים.
הסוכר שיזוקק בבית הזיקוק יוזן אל תוך התשתיות הקיימות במפעל הסוכר של סוגת בקרית גת, הכוללות מערכות של סילוסים לאחסון כמויות גדולות של סוכר, קווי אריזה רבים הנותנים מענה הן לשוק התעשייה והן לשוק הקמעונאי, מחסני הפצה ועוד.
בית הזיקוק החדש ייתן מענה לכל ציבור לקוחות החברה וייצור מגוון שלם של מוצרי סוכר לבן, הן עבור השוק התעשייתי והן עבור השוק הפרטי. בנוסף יהווה גם מקור הספקה לקהלי יעד בחו”ל. סוגת תמשיך לייצר, אורזים, קטניות ועוד במפעל נפרד הממוקם במתחם החברה בקרית גת.
Add Comment