יוסטה בלייר

נחמיה שטרסלר – “ידיד החקלאים”

0
0

רשאי הפרשן המכובד לבקר את מעשיו ודבריו של שר החקלאות. אבל, מה לזה ולדיבורים על איכות התוצרת החקלאית בשווקי ישראל – פירות, ירקות ומוצרי עופות? ■ לפי איזה קנה מידה שופט הפרשן את איכות התוצרת החקלאית בחנויות
נחמיה שטרסלר -
נחמיה שטרסלר – “ידיד החקלאים”. הטור של יוסטה בלייר

במדור “עמדה” בתוכנית “צבע הכסף” (24 באוקטובר), בתחנת הרדיו של קול ישראל, תקף הפרשן הכלכלי של עיתון הארץ, נחמיה שטרסלר, את שר החקלאות, שלום שמחון, על יוזמתו לחייב את רשתות השיווק לפרסם את המחיר הסיטונאי של הפירות והירקות.

מיד לאחר ששטרסלר מסביר את התנגדותו למהלך של שר החקלאות הוא עובר לתקוף את החקלאים באופן כולל; “במקום זאת, ראוי ששמחון יתרכז בשיפור איכות המוצרים החקלאיים. איכות הפירות והירקות שמגיעים לחנויות נמוכה בכל קנה מידה וכך גם איכות העוף ומוצריו.”

רשאי הפרשן המכובד לבקר את מעשיו ודבריו של שר החקלאות. אבל, מה לזה ולדיבורים על איכות התוצרת החקלאית בשווקי ישראל – פירות, ירקות ומוצרי עופות? אין לכך קשר מלבד “אהבתו המופלגת” של הפרשן שטרסלר לחקלאי ישראל.

העובדות כמובן לא מבלבלות את חושיו הביקורתיים.

לפי איזה קנה מידה שופט הפרשן שטרסלר את איכות התוצרת החקלאית בחנויות ואומר, כי רמתם נמוכה?

כל צרכן, יודע ומכיר את ההתפתחות המאוד חיובית בהגשת המוצרים החקלאיים הטריים לאוכלוסיית ישראל, תוך שהיא נמכרת בהקפדה על מיון ואיכות, וזאת במחירים מהנמוכים בעולם המערבי.

תמליל הכתבה בצבע הכסף; ביקורת על יוזמת שלום שמחון לסימון מוצרי חקלאות

רשת ב’, תוכנית: צבע הכסף, פינה: עמדה, שעה: 16:20, תאריך: 24 באוקטובר 2006, מגיש: יואב אביב.

יואב אביב: ועכשיו למדור עמדה של צבע הכסף ובו טוען נחמיה שטרסלר, הפרשן הכלכלי של הארץ מדוע מתאמץ שר החקלאות שלום שמחון לחייב את רשתות השיווק לפרסם את המחיר הסיטונאי של הפירות והירקות.

שטרסלר; פרשן חקלאות?

נחמיה שטרסלר: בדיון שהתקיים השבוע בוועדת הכספים של הכנסת אמר שלום שמחון, שר החקלאות, שפער השיווק על ירקות ופירות ובין מה שמקבל החקלאי ומה שמשלם הצרכן הוא בלתי נסבל. ולכן יש לחייב את רשתות השיווק וחנויות הירקות להציג לצד מחירו של כל ירק ופרי גם את מחירו הסיטונאי. לפי שמחון, כאשר הציבור יבחין בפער הגדול הוא יבוא בטרוניות לרשתות השיווק והן יאלצו להוריד את המחיר לצרכן.

להצעה של שמחון חורים רבים. אם המטרה של שמחון היא העלאת המחירים לחקלאי זה הרי לא יקרה, כי אפילו אם הרשתות יוזילו את המחירים לצרכן שום דבר מזה לא יגיע לחקלאי. וממתי מחויב סוחר להודיע לצרכן בכמה רכש את הסחורה? האם חנויות הבגדים עושות זאת? האם משווקי המכוניות? קל וחומר כאשר מדובר במוצר שאורך החיים שלו מוגבל כמו ירקות ופירות.

הרי חלק מהסחורה אינו נמכר כלל, חלק פגום, חלק מתקלקל ולמחרת יש כבר סחורה חדשה במחירים אחרים. ומי יודע בכלל את גובה ההוצאות ומי יכול לקבוע את פער התיווך הנכון? ומה עם סודות מסחריים? בקיצור, מדובר בפתרון דמיוני ובכפייה מוזרה שלא נוסתה אפילו בברית המועצות לשעבר.

במקום זאת, ראוי ששמחון יתרכז בשיפור איכות המוצרים החקלאיים. איכות הפירות והירקות שמגיעים לחנויות נמוכה בכל קנה מידה וכך גם איכות העוף ומוצריו. כלומר, יש מה לעשות לשר החקלאות אם טובת האזרחים חשובה לו.

___________

* הכותב יוסטה בלייר, משמש כמזכ”ל התאחדות חקלאי ישראל

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן