המהלך הפוליטי התבשל בנתניה כחודש ימים, במגעים החשאים בין ראש תנועת הליכוד לאלוף במיל’, היו מעורבים דודו מימון מסניף הליכוד ומוטי הוד מהעבודה בעיר נתניה ■ הוד, חוצה את הקווים והולך עם פלד
נתניהו צפוי להודיע היום על הצטרפות יוסי פלד לליכוד. האיחוד החל בנתניה
תנועת הליכוד משנה פניה: במהלך דרמטי, אשר נשמר בסוד במשך כחודש ימים ועליו הוחלט אך ורק אתמול בבוקר (שלישי), הגיעו יו”ר תנועת הליכוד, בנימין נתניהו והאלוף במיל’ יוסי פלד על הבנות באשר לשיתוף פעולה בין השניים, היום (רביעי) בצהריים, הודיע, נתניהו, במסיבת העיתונאים במצודת זאב על התפקדותו של אלוף (במיל’) יוסי פלד למפלגה.
הידיעה הלא רשמית, על הליכת השניים, במשותף, היכתה הלילה, בתדהמה את העולם הפוליטי הישראלי, לדורון פדלון עורך המקומון קול השרון, בעיר נתניה, נודע, כי המהלך הפוליטי קרם עור וגידים במהלך החודש האחרון, ובו היו מעורבים מספר גורמים בכירים בפוליטיקה המקומית הנתנייתית, ביניהם חבר המועצה לשעבר ומי שכיהן כמנכ”ל העירייה, אלוף משנה במיל’ מוטי הוד וכן דודו מימון יו”ר סניף הליכוד בנתניה, אשר יצר את הקשר הראשוני בין פלד לנתניהו.
על-פי הערכות השונות בסביבת פלד ונתניהו, החיבור הפוליטי בין הצדדים יוביל “בשלב הראשוני להתפקדות ולתמיכה פומבית וציבורית מצידם של עשרות קצינים בכירים במיל’ ביוסי פלד ובתנועת הליכוד בראשותו של בנימין נתניהו”.
מוטי הוד, מסניף מפלגת העבודה בעיר נתניה, אישר את הפרטים. בראיון מיוחד שיופיע היום, אחה”צ, במקומון קול השרון שיופיע היום בדוכנים, מסר, כי; “המצב אליה נקלעה מדינת ישראל בעקבות מחדלי המלחמה האחרונה בלבנון, הינו מצב מסוכן המחייב פעילות נמרצת ומנהיגות חכמה. נוצר מצב בו לעם אין אמון בהנהגה המדינית שלו ולצבא אין אמון בפיקוד העליון שלו. החמור מכל, שאיבדנו את כושר ההרתעה מול אויבנו.
על-מנת לשקם מיידית את כושר ההרתעה של מדינת ישראל מול אויבנו וסיכויי ההישרדות של מדינת ישראל לנצח – הפיתרון למצב זה הינו שילוב של נתניהו כראש ממשלה ופלד כשר הביטחון…
הוד; מהמבשלים את המהלך; נתניהו-פלד, חוצה את הקווים והולך עם פלד
… אני מקווה שאלה יהיו תוצאות הבחירות הקרובות, שאני מאמין שיהיו בקרוב מאוד. בעקבות מחשבות אלה, פנו חברים רבים ליוסי פלד, חלקם פנו דרכי בהכירם את יחסיי הקרובים עימו במטרה להשפיע על האלוף במיל’ פלד להצטרף לפוליטיקה ולקחת חלק משמעותי בשינוי המצב המסוכן הזה…”.
■ מוטי, כאיש מפלגת העבודה במהלך 14 השנים האחרונות, האם אין בצעד זה חציית קווים – הן ברמה האישית והן ברמה הציבורית
■ הוד; “במצב שנוצר לאחר המלחמה האחרונה, אין משמעות כלל וכלל לדעות כאלה ואחרות של מפלגה כזו או אחרת. מבחינתי, ואני מדגיש, מבחינתי, מה שיש לעשות כרגע הוא לשקם את הצבא באופן מיידי ולחדש את כושר ההרתעה שאיבדנו. לכן, מסורת של הצבעה כזו או אחרת בקלפי – אין לה משמעות אם אין היא משרתת את הבעיה הקשה שנוצרה במדינה. מאחר ואני מאמין שנים בפלד כדמות ביטחונית בכירה במדינה.
הייתי אף מוסיף לאור היכרותי איתו, שלמעשה, כיום, האלוף פלד הינו “מר ביטחון”, ראה התחקיר שערך פלד בשנת 2001 לאחר חטיפת החיילים בלבנון.
אם הצבא היה מבצע חלק ממסקנותיו של פלד, התוצאות היו שונות. וברמה האישית שלי, לאור מסקנות אלה, החלטתי לבחור בדרך שלדעתי היא היחידה בה ניתן לשנות את המצב: השילוב בין נתניהו לפלד. מאחר והשיטה הפוליטית בישראל מפלגתית, החלטתי, ביחד עם חבריי, לפרוש ממפלגת העבודה ולהצטרף עם פלד לתנועת הליכוד בראשות נתניהו. אני, למעשה, חוזר לצור מחצבתי. אבי, משה הוס ז”ל, היה איש אצ”ל ותנועת החרות בעיר נתניה”.
מי אתה יוסי פלד
יוסי פלד (נולד ב-1941), אלוף (מיל’) בצה”ל, בתפקידו האחרון היה אלוף פיקוד הצפון (1986-91).
יוסי פלד נולד בבלגיה בשם ג’פקה מנדלביץ’. בזמן מלחמת העולם השנייה נמסר עם אחיותיו למשפחה נוצרית וחי כנוצרי עד גיל 6. לאחר המלחמה חזרה אמו אל המשפחה הנוצרית לקחת אותם, ובעזרת הבריגדה היהודית הם עלו ארצה. אביו נספה באושוויץ. הוא התיישב בקיבוץ נגבה.
אלוף במיל’ יוסי פלד; חיזוק משמעותי לליכוד המנסה לקום מן הקרשים
במלחמת ששת הימים היה פלד מפקד גדוד חרמ”ש באוגדה המשוריינת של האלוף ישראל טל. במלחמת ההתשה היה מג”ד בתעלת סואץ.
במלחמת יום הכיפורים היה פלד מפקד חטיבת שריון במילואים (חטיבה 205) במסגרת האוגדה של מוסה פלד. במסגרת הלחימה נעה החטיבה על זחלים מירושלים ועד לרמת הגולן, שם השתתפה בקרבות קשים בדרום ומרכז הרמה.
בסוף שנות השבעים היה מפקד אוגדה 162 בסיני. במבצע שלום הגליל נלחם בראש כוח מאולתר (“כוח יוסי”) ממזרח לאגם קרעון.
פלד, שימש אלוף פיקוד הצפון מיוני 1986 ועד אפריל 1991. בתקופה זו אירעה חדירת מחבלים בעזרת גלשונים, חדירה שכונתה; “ליל הגלשונים”. במהלך תקופה זו שם דגש על הקשר של הצבא עם ישובי הצפון ואף הורה לכל מפקדי היחידות בפיקוד לתלות שלט בלשכותיהם בנוסח; “המטרה: הגנה על ישובי הצפון”.
לאחר פרישתו מהצבא שימש במגוון תפקידים: יו”ר תדיראן מוצרי צריכה, יו”ר מועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, יו”ר חברת ל.מ. שירותי כח אדם בע”מ, יו”ר חברת המפעלים הפטרוכימיים, ויו”ר אגודת הידידים של האוניברסיטה הפתוחה.
שימש במספר תפקידים ממלכתיים;
• בשנת 1993 עמד בראש הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו שבחרה את הזכיינים שיפעילו את ערוץ 2.
• ב-1996 עמד בראש ועדה שנועדה לתכנן ולהציע מדיניות בתחום התקשורת.
• בשנת 1997 התפטר מראשות העמותה הממשלתית לתכנון אירועי ה-50 למדינה.
• לאחר חטיפת החיילים עדי אביטן, עומר סואעד ובני אברהם מהר דוב באוקטובר 2000, מינה הרמטכ”ל שאול מופז את פלד לעמוד בראש ועדה שחקרה את תפקוד כוחות צה”ל לפני, במהלך ואחרי החטיפה. הוועדה מצאה ליקויים חמורים בתפקוד הכוחות.
• בשנת 2004 שימש כיו”ר ועדת היגוי לטיפול ביוצאי צד”ל.
• בשנת 2005 עמד בראש ועדה שחקרה את אסון הרכבת בבית יהושע.
• פרשן בערוצי הרדיו והטלוויזיה בנושאי מלחמת לבנון השנייה.
את תפקיד הרמטכ”ל הפסיד לאהוד ברק. במשך עשרות שנים התגורר פלד בעיר נתניה ובה נולדו והתחנכו שני בניו.
מרבית המידע על יוסי פלד, הובא מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית.