עמוס לוין מנכ”ל קירור גליל: הרימון הינו הפרי היחידי עם כמות מעכבי החימצון הגדולה ביותר ולכן הפך לטרנד עולמי בתחום האנטי אייג’ינג ויעיל במניעת מחלות הסרטן והלב ■ מעל 5,000 טון רימונים משווקים במהלך החגים
אל תיקח ללב – קח רימון היחידי עם הכמות הגדולה של מעכבי החימצון
עמוס לוין מנכ”ל מפעל “גליל קרור” של קונצרן החברה לפיתוח הגליל, מוסר, כי כ-1,000 טון רימונים בשבוע שווקו לאורך חגי תשרי ולקראת סוכות, סך הכל ישווקו מעל 5,000 טון רימונים במהלך ספטמבר ואוקטובר.
בשל טכנולוגיות קירור חדישות המופעלות ב”גליל קירור” של החברה לפיתוח הגליל, המאפשרות אחסון הרימונים לתקופה ארוכה, תוך שמירה על איכות וטריות הפרי, אשר מאפשר שיווקם לאורך זמן אל רשתות השיווק, וכך ניתן לרכוש רימונים לאורך חודשי החורף.
לוין, יודע לספר, כי בשנתיים האחרונות ובעיקר בגליל, עקב משבר בענף הפירות הנשירים (תפוחים, אגסים, שזיפים, נקטרינות) ויבולי פרי גדולים הפוגעים במחיר לחקלאי, החלה מגמת חיפוש אחר גידולים חלופיים. גידול רימונים הפך בשנים האחרונות לענף רווחי.
בכל הארץ נטועים כיום כ-12,000 דונם רימונים, מתוכם מעל 3,500 דונם בגליל העליון. היבול הצפוי השנה יגיע ל-14 אלף טון (בשנה שעברה עמד היבול על כ- 10 אלף טון) רוב יבול הרימונים מופנה לשוק המקומי, ולייצוא מופנים כ-2,000 טון בשנה.
לוין, אומר, כי החזרה לגידולים הכנעניים של שבעת המינים החל להיות פופולרי מאד בגליל: תאנים, זיתים, רימונים. הפרי שגידל המגזר הערבי במשך שנים ונקרא “בלדי” הפך בשנתיים האחרונות לחקלאות ייחודית המתקשרת לעולם הגורמה המתפתח ולאנינות הטעם והבריאות.
הגידול גדל גם בעקבות מחקרים שהציגו את יתרונותיו הבריאותיים של פרי הרימון בדומה ליין ולשמן זית, וכן בשל התפתחות תעשיית מיץ הרימונים והליקרים, וכן עקב העלייה ממדינות חבר העמים אשר יצרו ביקוש לרימונים.
עמוס לוין מנכ”ל מפעל “גליל קרור”; לאחרונה הפך הרימון ל”טרנד” בעולם
עוד אומר לוין, כי לאחרונה הפך הרימון ל”טרנד” בעולם, מאחר והוא הפרי היחידי שיש בו נוגדי חימצון בכמות הגדולה ביותר. בעיקר ברכיבי הצבע האדום שלו המכונים “פוליפנולים”, המסייעים לגוף להתגונן מפני נזקים תאיים העלולים לגרום לסרטן, מחלות לב, טרשת העורקים וכד’ וגם לירידה בלחץ הדם.
הטרנד העיקרי הינו בשתיית מיץ הרימון היעיל באנטי אייג’ינג, ולכן הפך ללהיט עולמי.
הרימון דל שומן, מכיל כ-60 קלוריות, עשיר באשלגן וויטמין סי. מקור מצוין לחומצה פולית וויטמינים B ו-A. הרמב”ם גילה את תכונותיו כבר אז ויחס לו תכונות רפואיות.
שוק הרימונים המתפתח, הביא בעקבותיו פיתוח תעשיית מפעלים לפריטת רימונים ושיווק גרגרים פרוטים באריזות וואקום קטנות לשוק המקומי ולייצוא. המכונה מאפשרת עד 85% פריטה מהפרי ללא נזק לגרגרים.
עמוס לוין, אומר, כי עקב הגידול הנרחב של הרימונים בישראל, ישנו צורך ומקום נרחב לפיתוח מוצרים נוספים של פרי הרימון בתחומי המזון (מיץ, גרגרים וכד’), הקוסמטיקה והרפואה וכי זו הזדמנות נפלאה ליזמים לפתח תעשייה בתחום הרימון, כמו כן פיתוח שווקים חדשים לייצוא.
לוין, מציין, כי כיום משווקים בארץ שני זנים עיקריים “ראש הפרד” הזן המקדים והבהיר וה”וונדררפול” זן הרימונים הקליפורני, הגדול האדום, כאשר במקביל מתקיים פיתוח של זני רימון חדשים ומשובחים לצורך נטיעות בשנים הבאות, המוערכות ב-1,500 דונם בשנה וכי על פי נתוני מועצת הצמחים יגיעו בשנת 2,010 שטחי הרימון לכ-20,000 דונם עם יבול ממוצע של כ-35,000 טון פרי בשנה.
Add Comment