Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

עוגת דבש תמרים

0
0

התמר הוא תושב ותיק בארצנו, הוא אחד משבעת המינים בהם נתברכה ארצנו. ידועים שני סוגי תמר: הכהים מתוקים ובשרניים שקליפתם דקה והצהובים –חומים בעלי מרקם גס וגלעין גדול.

לכבוד ראש השנה; עוגת דבש תמרים

תמרים מיובשים הנם עתירי אנרגיה וחומרים מזינים, ניתן לשלבם בתבשילים שונים, בסלטים, בגרנולה, בדייסות ואפשר גם למלאם בגבינה, שקדים, קשיו ושאר אגוזים. בקרב הבדואים, המתקיימים על צריכה גבוהה של, תמרים, כמעט ואין מקרים של מחלות-לב וסרטן!

הסילאן הוא סירופ העשוי מתמרים טריים ומשמש לתוספת טעם, ריח וצבע לבישול ולאפיה, להמתקה וציפוי מנות מתוקות ומשקאות. הסילאן מהווה תבלין אקזוטי למאכלים מזרחיים כגון עוף ובשר תוספת כף סילאן תעניק טעם מיוחד לירקות מוקפצים.

החומרים;

כוס קמח מלא
כוס קמח לבן
חבילת אבקת אפייה
2 כפיות קינמון
חצי כוס מים רותחים
כוס סילאן (דבש תמרים)
2 כפות שמן
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה;

מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והקינמון. יוצקים את המים, הסילאן, השמן והווניל, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים תבנית מאורכת (אינגליש קייק) ויוצקים את התערובת.

אופים בחום בינוני כ-25 דקות.

באדיבות אתר אנונימוס שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים

תגובות
0
0



Exit mobile version