כך על פי אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר); כחצי מיליון שקל הושקעו בפרויקט משותף לאוהיו וישראל – להשבחת שוק הבשר בארץ ■ בישראל כ-50 אלף ראשי בקר בעדר הבקר לבשר. ההיקף הכספי של ענף הבקר לבשר באוהיו עומד על מיליארד דולר לשנה.
לראשונה פרות ישראליות יופרו בזירמת פרי הרבעה מגזע אנגוס שחור. דיין
חיים דיין מנכ”ל ארגון מגדלי הבקר לבשר מוסר, כי לראשונה בישראל יופרו פרות בישראל בזירמת פרים מגזע אנגוס שחור, שיובאו במיוחד מאוהיו ארה”ב בפרוייקט משולב של קרן הנגב, אוניברסיטת אוהיו ומשרד החקלאות הפדרלי בארה”ב.
912 מנות זירמת פרים מובחרת יובאו מחוות גידול ברחבי אוהיו, 158 מנות זירמה של גזע האנגוס השחור, גזע בקר הידוע בעיקר בשל איכות הבשר הגבוהה שלו, השאר מגזעי ההרפורד והאנגוס האדום.
ד”ר מאורי רוזן, חוקר בתחום ענף הבקר משרות ההדרכה במשרד החקלאות ושותף בפרוייקט אומר, כי; “הבאת זירמת האנגוס השחור הינו צעד משמעותי לחובבי הבשר; “השאיפה היא שתיווצר נישה של שוק עם ביקושים גבוהים לבשר טוב ואיכותי. במסעדות בארה”ב אם מזמינים סטייק של אנגוס שחור משלמים יותר, מאחר והבשר נחשב לאיכותי וטעים יותר” אומר ד”ר רוזן.
זרמות הפרים נבחרו בקפידה, בארה”ב; “נעשו מאמצים רבים בבחירת עגלים בתולים שלא הרביעו פרה כיוון שאיכות הזרע שלהם גבוהה יותר והם עתידים להביא לתוצאות טובות יותר ואיתן לבשר טוב יותר”, אומר ד”ר מאורי רוזן.
כמחצית מהזרמות המגיעות קפואות יופשרו ויוזרעו לראשונה באוקטובר בפרות צבריות ישראליות מארבע חוות גידול בקר בצפון, המחצית הנותרת תישאר בהקפאה ותישמר להפריות נוספות בעתיד.
פרופ’ פרננדו סילבירה, מומחה לרפואה וטרינרית מאוניברסיטת אוהיו, ארה”ב ו-ג’ין שטיינר מטפח בקר מאוהיו, הינם המלווים האמריקאים של הפרוייקט בארץ ובשיתוף אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) והווטרינר הישראלי ד”ר בני שריר יבצעו את ההזרעות בחוות בארץ. הפרות ימליטו דור ראשון של פרים מגזע האנגוס השחור.
חיים דיין, מנכ”ל אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) אומר, כי; “מאחר וגזע האנגוס השחור בארה”ב, נחשב לגזע משובח, מטופחים גנטית הרבה מגזעי הבקר לבשר בארה”ב להיות בעלי פרווה שחורה. בישראל הצבע השחור מצביע על בקר נחות (בקר הבאלדי), לכן שנים רבות ניסו להימנע מהכנסת גזעים שחורים.
גזע האנגוס השחור, גזע בקר הידוע בעיקר בשל איכות הבשר הגבוהה שלו
דיין, מדגיש, כי; “השימוש בזרמת האנגוס השחור עשויה לשנות את התפיסה שהייתה נהוגה בעדרי הבקר עד עתה. עוד אומר דיין, כי הפרוייקט מתקיים לנוכח עלייה בצריכת בשר הבקר הטרי בארץ בשנים האחרונות וכתוצאה מכך גם עליה ביבוא בקר צעיר המפוטם בארץ.
דיין, מוסיף; “עיקר הבקר המיובא כיום לפיטום בארץ מקורו באוסטרליה. שוק הבקר האמריקאי לוטש עיניים לשוק הישראלי במטרה להתחרות בבקר המיובא מאוסטרליה.
היות וכיום קיימות מגבלות וטרינריות שאינן מאפשרות הבאת בקר חי מארה”ב הוחלט ע”י קרן הנגב (קרן חקלאית ישראל – אוהיו, ארה”ב) לקדם פרויקט של הבאת זירמת פרי הרבעה אמריקאים משובחים מאוהיו, לעדרי הבקר לבשר בישראל.
אוהיו נמצאת במקום ה-25 בארה”ב מבחינת גידול בקר. באוהיו 15,000 משקי בקר לבשר וכ-1,200,000 ראשי בקר.
בישראל כ-50 אלף ראשי בקר בעדר הבקר לבשר. ההיקף הכספי של ענף הבקר לבשר באוהיו עומד על מיליארד דולר לשנה.
בענף הבקר לבשר בישראל ישנן כ-50,000 אמהות ה”מייצרות” 30,000 עגלים לשיווק.
ענף זה מגלגל כ-150 מיליון ₪ בשנה. מספר העגלים המיובאים עומד על כ-50,000 בשנה, קטגוריה זו מגלגלת כ- 170 מיליון ₪ בשנה.
המטרה של אמב”ל הינה, שינוי מודעות לצריכת בשר הבקר הטרי מתוצרת כחול לבן ומעבר מצריכת בשר קפוא לצריכת בשר בקר טרי ובריא. בשנים האחרונות עלתה צריכת בשר בקר טרי בישראל – מ-14 ק”ג לנפש לפני 5-6 שנים ל-18 ק”ג בשנתיים האחרונות.