Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

האוניברסיטה העברית – דורגה בין 100 אוניברסיטאות מובילות בעולם

0
0

בדירוג שפורסם ב”ניוזוויק – Newsweek”, המבוסס על קריטריונים בתחומי מחקר, פרסומים ועוד, מגיעה האוניברסיטה העברית למקום (82 בעולם) המרשים והיוקרתי בין 100 אוניברסיטאות מובילות בעולם ■ עוד דורגה במקום ה-60 בין 500 אוניברסיטאות בדירוג סיני

כתב העת Newsweek דירג את האוניברסיטה העברית בין 100 אוניברסיטאות מובילות בעולם

האוניברסיטה העברית בירושלים היא האוניברסיטה הישראלית היחידה שדורגה בסקר חדש בין 100 אוניברסיטאות מובילות בעולם. הדירוג הופיע ברשימה חדשה שפרסם כתב העת Newsweek.

הרשימה של Newsweek נשלטת בידי רוב האוניברסיטאות היוקרתיות בארה”ב, באירופה ובמזרח הרחוק.

(שלוש האוניברסיטאות בראש הרשימה, לפי הסדר; הרווארד, סטנפורד וייל.)

אף על פי כן, האוניברסיטה העברית המופיעה במקום ה-82, מדורגת לפני כמה אוניברסיטאות אמריקניות ואירופיות גדולות וּותיקות והיא היחידה במזרח התיכון שנבחרה בין 100 המובילות בעולם.

בהציגו את רשימת “100 המובילות”, כתב Newsweek, כי; “בתגובה לאותם כוחות שהניעו את כלכלת העולם לעבר אינטגרציה גלובלית, גם האוניברסיטאות פיתחו מודעות עצמית גלובלית;

איתור סטודנטים מרחבי העולם המייצגים את מכלול הספקטרום של תרבויות וערכים; שיגור סטודנטים לחו”ל להכנתם לקריירה גלובלית; הצעת קורסי לימוד המתמקדים באתגרים העומדים בפני עולם מקושר ותכניות לשיתוף פעולה מחקרי לקידום המדע ולרווחת האנושות”.

שיטת הדירוג של Newsweek לקחה בחשבון פתיחות ושונוּת כמו גם מצוינות במחקר.

Newsweek; האוניברסיטאות פיתחו מודעות עצמית גלובלית

בדירוג אחר שפרסמה השנה אוניברסיטת שנגחאי – ג’יאוטונג בסין, הגיעה האוניברסיטה העברית למקום ה-60 בין 500 אוניברסיטאות מובילות בעולם.

זוהי עלייה משמעותית לעומת אשתקד, אז הגיעה האוניברסיטה למקום ה-78, ועתה היא אף מקדימה אוניברסיטאות אמריקניות רבות.

אוניברסיטאות ישראליות אחרות בדירוג שנגחאי המדורגות מתחת לאוניברסיטה העברית;

הטכניון, 115;
אוניברסיטת תל אביב, 116;
מכון וייצמן, 151;
אוניברסיטת בר אילן, 303;
אוניברסיטת בן גוריון, 304;
אוניברסיטת חיפה, 467.

בראש הרשימה הסינית, לפי הסדר; אוניברסיטאות הרווארד, קיימברידג’ וסטנפורד.

“דירוג זה, ללא ספק, לְכָבוֹד הוא לאוניברסיטה העברית הבולטת בין האוניברסיטאות המובילות בעולם”, אמר נשיא האוניברסיטה העברית פרופ’ מנחם מגידור. “אולם, עדיין קיימת סכנה לעתיד האוניברסיטה וההשכלה הגבוהה בישראל כל עוד לא יבוטלו הקיצוצים בתקציב הממשלה לאוניברסיטאות בשנים האחרונות.

“ברור שאי אפשר להמשיך ולקצץ בתקציבים להוראה ולמחקר ובאותה עת לצַפות שהסטנדרטים שעמלנו כה קשות להציב לעצמנו – ואשר נתנו לנו מקום בין המוסדות המובילים להשכלה גבוהה בעולם – יישמרו, או יעלו”, אמר פרופ’ מגידור.

פרופ’ מנחם מגידור; לְכָבוֹד הוא לאוניברסיטה העברית הבולטת בין האוניברסיטאות המובילות בעולם

“הון אנושי הוא הנכס היקר ביותר שלנו, וחבל שהממשלה, במדיניות הפִיסקלית קצרת הטווח שלה בנוגע לחינוך, מסכנת את עתיד המשאבּים בעלי הערך האלה. אם נאבד את הצעירים המבריקים והטובים ביותר שלנו, לטובת חיפוש אפשרויות לימוד ומחקר מתקדמות במקומות אחרים, איזה עתיד צופן לִמדינה זו?”.

בדירוגו, מתבסס כתב העת Newsweek על כמה קריטריונים להערכה בדומה לסקר של אוניברסיטת שנגחאי ושל Times of London Higher Education.

Newsweek ביסס 50% מהניקוד שלו בחלוקה שווה לשלושה קריטריונים ששימשו את אוניברסיטת שנגחאי ג’יאוטונג: מספר המחקרים המצוטטים ביותר במגוון תחומי מחקר; מספר המאמרים שפורסמו בכתבי העת Nature ו-Science; ומספר המאמרים שפורסמו באינדקסים של ISI מדעי החברה, אמנויות ומדעי הרוח. (ISI היא חברה המספקת כלים וידע לגישה, לניתוח ולניהול מידע מחקרי).

40% נוספים בניקוד חולקו בשווה בין ארבעה קריטריונים ששימשו את הסקר של Times of London: שיעור חברי הסגל מחו”ל, היקף הפרסומים האקדמיים של חברי הסגל, והיחס בין מספר חברי הסגל למספר הסטודנטים.

עשרת האחוזים הנותרים בדירוג Newsweek התבססו על מספר הכותרים בספריות באוניברסיטאות.

תגובות
0
0



Exit mobile version