לוחמי החיזבאללה מחכים בקוצר רוח ל-70 הבתולות. הם נוקטים בשיטה הדבילית של לוחמי ה”מצדה”. ובינתיים יקיזו את דמינו ואת ממוננו. כשנגיע לליטני, הם ימשיכו להמטיר קטיושות וטילי נ”ט והפעם על הצבא. נראה לי בבירור שאנו מממשים כרגע את חלומו הרטוב של נאסראללה.
לישראל ישנו רק פתרון אחד. פנחסי.
בואו נהיה הטובים. מי ששונא אותנו לא יאהב אותנו אפילו אם נתחפש ל”סבתא תרזה”. היתר יבינו אותנו לבסוף, כפי שהבינו את הפצצת הכור האטומי.
החלו כבר “מלחמות היהודים”, מחפשים כבר את האשמים, מחליפים מפקדים והעיקר מתווכחים בפומבי ומרפים את ידי הלוחמים, אלו שבחזית ואותנו שבעורף. זאת במקום להתרכז במטרה.
יש לנו פליטים רבים, זה נכון. יורים עלינו קטיושות נכון. אך יורים למרות שהכנסנו צבא. והפתרון שמציעים כעת נראה לי משום מה הגרוע מכל.
הרעיון להכניס כוח צבאי ענק עד הליטני, לא נראה לי משום מה. הצבא ינצח ויגיע לליטני ואז מה? מה בדיוק מצפה לו שם?
לוחמי החיזבאללה מחכים בקוצר רוח ל-70 הבתולות. הם נוקטים בשיטה הדבילית של לוחמי ה”מצדה”. ובינתיים יקיזו את דמינו ואת ממוננו. כשנגיע לליטני, הם ימשיכו להמטיר קטיושות וטילי נ”ט והפעם על הצבא. נראה לי בבירור שאנו מממשים כרגע את חלומו הרטוב של נאסראללה.
מדוע זה לא נממש את יתרוננו הברור. אין לקנא בלבנונים, הם מכותרים זרוקים ברחובות עם ראש ממשלה בוכה. עלינו להודיע שאנו עוברים עכשיו לשלב ההמתנה. וכרגע מרוצים ממה שקורה. שהעוצר בדרום נמשך והנצורים נשארים ללא עזרה. כך יהיה המצב עד שיפסקו מטחי הקטיושות, יוחזרו החיילים ויפורק החיזבאללה.
אנו מממשים כרגע את חלומו הרטוב של נאסראללה…
אני לא משלה את עצמי, החיזבאלה ימשיך, ואנחנו נגיב עשרת מונים, אני גם בטוח שהלבנונים “מטיבים” לחשוב בחשיכה. את המאמצים נפנה לעורף, גייסנו מילואים, אלו יירתמו לטובת אנשי המקלטים, יעזרו בפינויים, ואם צריך בלוגיסטיקה של העורף.
הצבא יישאר קרוב לגבול ונאסראללה יישאר קבור בבונקר. מדוע שלא ננצל את יתרוננו, חיל האוויר, מסוגל עדיין למרר את חיי הלבנונים. כל זמן שיש ישראלים במקלטים, אחרי שאנחנו הותקפנו ונהרגים לנו אזרחים וחיילים, לא מעניין אותי מה שקורה למסכנים בלבנון.
מסכנינו קודמים בעיני וזה העיקר. נכון העולם ה”נאור” והתקשורת יקומו עלינו, אבל אנחנו נודיע שאנו מוכנים לנצור את האש, אך נמשיך להגן על עצמנו כפי שנראה לנכון. וברגע שבו יוחזרו חיילינו ויפורק ארגון הטרור שכבש את לבנון, יוכלו כולם לנשום לרווחה.
בואו נהיה הטובים. מי ששונא אותנו לא יאהב אותנו אפילו אם נתחפש ל”סבתא תרזה”. היתר יבינו אותנו לבסוף, כפי שהבינו את הפצצת הכור האטומי בעירק.
הלבנונים, ישברו לבד, למה לעשות זאת בהקזת דמו של צבאנו? תנו להם להרוג את עצמם הם טובים בזאת מאיתנו.
pinhasi_israel_signature_100_01.jpg