על-פי הערכות השונות מדובר בירידה של עד 30% במסחר הקמעונאי
נתניה: האטה משמעותית במסחר עקב המצב הביטחוני. זליכה
שבוע ללחימה בצפון ולחוסר הוודאות ופגיעה קשה במסחר הרציף בנתניה. מבדיקה, בעסקים ברחובות ויצמן והרצל בעיר, עולה, כי בהתאם לענפי המסחר השונים נרשמו ירידות במחזור הכספים של עד 30% אחוזים.
דווקא בענף המלונאות נרשם בשבוע האחרון גידול משמעותי של 60% בתפוסה – זאת בעקבות מאות המשפחות שהגיעו מצפון הארץ בשל הלחימה וההפצצות.
לדברי צבי זליכה (חברת קידום שוקי הון), הפרשן הכלכלי של קול השרון; “מדובר במעגל, הגורר איתו את המשק כולו. זה מתחיל עם הירידה בחשק של הצרכנים לצרוך בשל נסיבות פסיכולוגיות של אי-ודאות וכן הפסדים בשוק ההון של משקיעים ועובדים מן השורה – זאת כתוצאה מירידת ערך בתיק ההשקעות, קופות גמל, קרנות פנסיה והשתלמות ובכספים שנצברו בביטוחי החיים”.
זליכה מוסיף, כי; “הפגיעה בעסקים הקטנים גדולה יותר מהפגיעה בעסקים הגדולים, המסוגלים לעבור תקופות של אי וודאות והאטה לא מתוכננת. בעסקים הקטנים הפגיעה היא במחזור הישיר”.
____________
* הכתבה הובאה במסגרת שיתוף הפעולה בין פורטל האינטרנט כאן נעים העיתון של אמצע המדינה והמקומון קול השרון של העיר נתניה והסביבה.