Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

נזקים לחקלאים בצפון; בעיקר לקטיף פירות הקיץ

0
0

כתוצאה מאי יכולת לצאת לעבודה במטעים, בשדות, בלולים ובחממות

נזקים לחקלאים בצפון; בעיקר לקטיף פירות הקיץ. גיורא סלע

בשל המצב הביטחוני מושבתות העבודות החקלאיות בצפון הארץ. לדברי מנכ”ל ארגון מגדלי הפירות, גיורא סלע, החקלאים מקו ראש פינה – נהריה וצפונה לא יצאו לעבודתם זה היום השני.

מהערכה ראשונית שעשה ארגון מגדלי הפירות עולה שהתמשכות של העימות הביטחוני בצפון יגרום לנזקים של עשרות מיליוני שקלים.

הגידולים שנפגעו מהמצב הביטחוני הם פירות הקיץ הנמצאים בעיצומו של הקטיף ובפרט מטעי האגסים שרק החלו להבשיל וזקוקים להשקיה.

בנוסף לכך, את נטיעות ההדרים ניתן לבצע עד לט”ו באב ואם המצב הנוכחי ימשך לא תתאפשר נטיעה במועד והדבר יביא לפגיעה ביבולים בעתיד.

איציק כהן, יו”ר אגף המשק של תנועת המושבים וחבר מושב רמות נפתלי על גבול הצפון, אמר שהלולנים בצפון, סובלים מפגיעה נוספת מאחר והם מטפלים בבעלי חיים ונדרשים לבקר בלול מספר פעמים ביום.

חשש הלולנים הוא פגיעה באספקת מזון התערובת לעופות אם נהגי המשאיות יחששו להגיע ללולי הצפון.

תגובות
0
0



Exit mobile version