הסתדרות הרופאים הווטרינרים בישראל, מביאה טיפים לבריאות צרכני הבשר בחודשים החמים
“התג הירוק” קורא לאטליזים ולמסעדות לשמור על בריאות צרכניהם בקיץ
בחודשי הקיץ החמים חייבים בתי העסק העוסקים בדגים ובבשר (מסעדות, אטליזים) לבצע ביקורת כוללת של כל מערכות הקירור בעסק. זאת, על מנת לשמור על בריאות הצרכנים.
להלן הטיפים מארגון “התג הירוק”, מטעם הסתדרות הרופאים הווטרינרים בישראל;
יש לרוקן כול מקרר ומקפיא, לבצע הפשרה, ולאחר מכן לבצע ניקוי יסודי של מערכת האוורור. מומלץ, להזמין טכנאי או ביצוע עצמי לטובת מילוי גז בכול מערכת. כמובן, יש לבצע ניקוי רשתות ומילוי גז גם במערכת האוורור / מיזוג אוויר של בית העסק.
בנוסף, מומלץ להשקיע בקניית מד טמפרטורה חיצוני, שמאפשר לבדוק את יעילות מערכת הקירור ובייחוד את המקררים והמקפיאים.
כמו כן, יש להקפיד על מניעה והדברה של חרקים – זבובים. כיום, קיימים בשוק מכשירים מהדור החדש לטיפול יעיל בזבובים.
ארגון “התג הירוק” ישמח לסייע לכול המעוניינים בביצוע ביקורת חד-פעמית לקיץ ובמתן לוח שיפורים מפורט. אנשי המקצוע, העוסקים בענף המזון מן החי בכלל, והמקפיאים בשר בקיץ בפרט, מוזמנים לקבל מידע נוסף מהווטרינרים של הארגון.
___________
הסתדרות הרופאים הווטרינרים; בצעו ביקורת כוללת של כל מערכות הקירור בעסק
הארגון מציע לציבור להתקשר לקו החם בכל שאלה בנושאים הקשורים לטיב המזון מהחי, בטלפון; 03-6049691. את רשימת החברות והיצרנים בעלי התג ניתן לראות גם באתר האינטרנט של “התג הירוק” בכתובת http://www.tagyarok.org.il.
“התג הירוק” הינו הארגון הווטרינרי לפיקוח וולונטרי בתחום המזון מהחי, הן בתהליכי הייצור, והן בתהליכי ההובלה והשיווק.
“התג הירוק” שם לו למטרה לשדרג את רמת איכות ייצור המזון והובלתו, מעבר לכללים והתקנות המחייבות, שנקבעו על ידי משרדי הבריאות, החקלאות וגופים אחרים.
העיקרון המרכזי ב”תג הירוק”, הוא הסכמתם של כל המצטרפים, לקבל עליהם מרצון, את כללי הפיקוח המחמירים של ארגון “התג הירוק” ולהיות כפופים להנחיות המקצועיות של המומחים הווטרינרים מ”התג הירוק”.
Add Comment