המזון שאכלו אבותינו במדבר שוב על השולחן
כחמשת אלפי שנה אחרי יציאת מצרים, הופך השליו, העוף ששימש כמזון עיקרי בתפריט (יחד עם המן), על שולחנם של אבותינו במדבר, למאכל טרנדי ועכשווי על שולחנם של אניני הטעם, מחפשי החידושים.
חוות השלווים במושב באר טוביה, שמה גם את ישראל על המפה הקולינרית בתחום זה, עם כושר ייצור של 40,000 שלווים בשבוע.
השליו הוא עוף בר נודד, המחלק את שהותו בין האזורים הכפריים של אירופה בקיץ לבין מישורי צפון אפריקה בחורף.
בשרו עדין ועסיסי וידוע כפריט מאכל בסיסי עוד מימי יציאת
מצרים, והוא תופס מקום נכבד במטבחים צרפת וספרד – הצורכות כמיליון שלווים בשבוע כל אחת, איטליה – מיליון שליוים בשבוע -יפן וצפון אפריקה.
שליו הזהב הוא פיתוח ישראלי ייחודי, הגדל בלולים פתוחים,
ובתנאים הקרובים, ככל האפשר, לתנאי גידולו בטבע: ללא זריקות או אנטיביוטיקה. בזכות גידולו “המפונק” בחווה, המספקת לו מזון די צרכו, בשר השליו הזהב רך יותר מזה של השליו בטבע.
חוות השלווים מקיימת בימים אלה מסע שיווקי במטרה להחדיר את השליו גם לשולחן האוכל של הצרכן הישראלי ולא רק במסעדות יוקרה.
עד כה ניתן להינות ממנות שליו במספר מסעדות יוקרה כמו קרן,
כפות תמרים וארקידה וכן במלונות הילטון וקינג דוויד. בימים
אלה מתחילים את שיווקו גם ברשתות השיווק, באריזות של שלווים במחיר של כ¤ 30- לאריזה.
2
מתכונים
שליוים ממולאים בנוסח רומא
מתכון של תמר סגרי
חומרים
שליוים
8
גר’ חמאה
50
גר’ חזה אווז מעושן פרוס
50
מילוי
גר’ קוביות קטנות חזה אווז מעושן
50
כפות עשבי תבלין טריים קצוצים – בזיליקום, דפנה
2
ביצה
1
גר’ חמאה
50
גר’ פירורי לחם
200
מלח, פלפל
הכנה
מתבלים את השלווים מבפנים ובחוץ בפלפל. מערבבים בקערה
את כל חומרי המילוי, וממלאים את השלווים.
קושרים את הרגליים בחוט
סוגרים את השלווים עי טיגון בחמאה ושמן זית למספר דקות,
עד להשחמה קלה
מניחים פרוסות חזה אווז על השליו בתבנית האפייה
צולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 20 דקות
מומלץ להגיש עם ירקות אפויים בתנור
שלווים במרינדה
מתכון של תמר סגרי
חומרים
שליוים מחלוקים לרבעים
8
מרינדה
כפות גדושות דבש נוזלי
6
כוס שמן זית מעולה
¼
שיני שום קצוצות גס
2
כפות חומץ בלסמי
3
הכנה
מערבבים היטב בקערה את כל החומרים למרינדה
משרים את נתחי השליו במרינדה לשעתיים
לאחר שעתיים מסדרים את השליו והמרינדה בתבנית אפייה
אופים כ20- דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות
מומלץ להגיש עם אורז בעשבי תיבול בתוספת ירקות אפויים בתנור
אורז עם עשבי תיבול
חומרים
כוסות אורז – רצוי עגול
2
ליטר מים
2.5
כפות מלח
2
גר’ מרגרינה בטעם חמאה
50
כפות עשבי תיבול – פטרוזיליה, בזיליקום, מרווה
6
הכנה
מרתיחים את המים והמלח בסיר עמוק
מוסיפים האורז ומבשלים כרבע שעה, עד שהאורז מוכן
מסננים את האורז ומעבירים אותו לקערה גדולה ומערבבים את
המרגרינה
ועשבי התיבול עם האורז
ירקות בגריל
חומרים
חצילים פרוסים לעגולים
2
קישואים פרוסים לארוך
4
עגבניות בשליות פרוסות לעיגולים
8
שמן זית
הכנה
משמנים תבנית אפייה ומסדרים עליה את הירקות
בעזרת במרשת מרטיבים את הירקות בשמן זית
אופים בתנור בחום של 250 עמלות – עד לקבלת צבע שחום
Add Comment