כאן נתניה

בנתניה – החנייה לנכים ולמוגבלי תנועה; אסורה

0
0

לטענת ארגון הנכים המרחבי רק שלושים חניות המיועדות לנכים קיימות בפועל במרכז העיר, זאת בניגוד לטענת העירייה המצביעה על 100 חניות ■ “רק מקווה אחד בנתניה נגיש חלקית לנכים” – כך טוען אברהם רואש שמאשים את נבחרי הציבור החרדים בעצימת עין
בנתניה - החנייה לנכים ולמוגבלי תנועה; אסורה
בנתניה – החנייה לנכים ולמוגבלי תנועה; אסורה. חבר מועצה פרידריך

“נכה מוגבל תנועה, המעוניין היום להגיע למוסד ציבורי במרכז העיר, פשוט לא מוצא מקום חנייה ומוותר מראש על ההגעה” – כך קובעת חברת ארגון הנכים המרחבי, יהודית יסטרוב, המאשימה את העירייה ב”ברדק” בכל הקשור להתנהלותה מול ציבור הנכים.

זאת ועוד; “העירייה טוענת שיש ברחבי העיר 100 מקומות חנייה כלליים לנכים, שגם מספר זה לא מספיק לאוכלוסייה של 7,000 מוגבלי תנועה בעיר, כאשר בפועל פרט לשלושים משטחי חנייה אמיתיים, כל השאר הם משטחי חנייה המיועדים לניידות משטרה, רכבי חרום וכיבוי אש ולא לנכים” – ציינה יסטרוב.

דוגמאות, כך מתברר, לא חסרות. כיום, כל המעוניין להגיע למפעל הפרוטזות הממוקם מול תחנת המשטרה, נאלץ להסתפק בארבע מקומות חנייה המיועדים לבאי קופ”ח אום חאלד, תחנת המשטרה, בית המשפט והדואר המרכזי.

ברחבי העיר ניתן למנות עוד מספר מקומות בהם משמשים שטחי חנייה שיכלו לשמש נכים הזקוקים להם, למטרות אחרות, למשל החנייה ברחוב ברקת בסמוך למשרדי המחלקה לחקירות שוטרים – שם ניתן למצוא יותר משלושה מקומות חנייה המיועדים לרכבי משטרה בעוד שבפועל החניות ריקות רוב שעות היום.

למקומון קול השרון, אישרו גורמים בעירייה, כי; “בנושא החניות לנכים היה קיים “ברדק”, וזו הסיבה מדוע חבר מועצת העיר נתניה ויו”ר ועדת התחבורה חיים פרידריך נכנס לעובי הקורה – לאחר שהתברר לו, כי אחוז גבוה מהחניות הפרטיות לנכים, שייכות ל”נכים זמניים”, כאלה שנפטרו או כאלה שעברו דירה”.

לכתב קול השרון מסר בתגובה חבר המועצה פרידריך, כי; “בשל חשיבות הנגישות של ציבור הנכים, אנו עושים ככל שניתן על-מנת לסייע לציבור, לענות על צרכיו ואף ליצור מקומות חנייה חדשים. לצערי, בעיר אין מקומות חנייה רבים וניתן להגדיר את המצב במצוקת חנייה”.

“רק מקווה אחד בנתניה נגיש חלקית לנכים”

אברהם רואש, נכה; רק מקווה אחד בנתניה נגיש חלקית לנכים

כך טוען אברהם רואש שמאשים את נבחרי הציבור החרדים בעצימת עין ומסביר; “הקהל החרדי גועש וקוצף כאשר מדובר בהריסת מקווה שטרם נבנה, בשטח לא לו, אבל היכן כל אותם חברי המועצה הדתיים כאשר ציבור שלם של נכים ובייחוד נכות, אינו מסוגל להגיע ולטבול במקווה”, זועם אברהם רואש, צעיר חרדי נכה ותושב נתניה.

לטענתו, של רואש; “בעוד שלגברים הנכים בנתניה אין מקווה אחד בו יוכלו לטבול, לנשים הנכות רק מקווה אחד בשכונת סלע. עוד לדבריו; “מאות גברים ונשים דתיים ודתיות נזקקים לשירות, אבל נבחרי הציבור הדתיים שלנו טובים בדיבורים ולא במעשים. אני, אישית, פניתי לפחות לשלושה חברי מועצה חרדים כבר לפני כשנתיים”.

מעיריית נתניה נמסר בתגובה למקומון קול השרון, כי; “כל פרויקט חדש מלווה באמצעות יועץ נגישות מיוחד – כך היה במקווה החדש בקריית השרון, אשר יהיה נגיש לנכים וכך יהיה במקווה המתוכנן להיבנות ברמת פולג. ואילו מרים פיירברג-איכר ראש עיריית נתניה, מסרה, כי; “בעקבות ממצאי בדיקת העיתון, הוריתי מיידית על בדיקת הנושא ומציאת פתרונות”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן