Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

תפיחת גבינה (סוּפְלֶה) בנוסח הונגרי – ממטבחה של רבקה פדלון

0
0
תפיחת גבינה (סוּפְלֶה)

בשנותיי הראשונות לנישואיי, נהגנו חברותיי ואני להחליף מתכונים בינינו. זאת עוד הייתה תקופה בה הצורך לבשל ולהפתיע בכל פעם מחדש היה בראש מעיניי. השנים חלפו וכך גם תפיחת הגבינה שלא עשיתי לפחות 25 שנה. במקור מדובר במתכון על בסיס הונגרי. האוכל ההונגרי, מצטיין במספר תחומים בולטים; ממולאים, שימוש בפפריקה אדומה מתוקה וכמובן בעוגות ובמאפי הגבינה המשובחים שלו. תפיחת הגבינה, אין קלה לעשייה ממנה, משופעת בשפע טעמים

תפיחת גבינה (סוּפְלֶה) בנוסח הונגרי

המצרכים;

אופן ההכנה;

מפוררים את הגבינה הכחושה, הצהובה והמלוחה ומשלבים עם הגבינה החמוצה. מערבבים מוסיפים את התבלינים ובוחשים היטב.

מבעוד מועד מכינים תבנית אותה משמנים בחמאה.

מפזרים עליה כמות נכבדה ואחידה של פירורי לחם, יוצקים את עיסת הגבינה ומכניסים לתנור בחום בינוני ל-45 דקות.

לאחר מכן, מכבים את התנור ומשאירים את התפיחה בפנים לעוד 20 דקות.

יש להגיש חם.

תגובות
0
0



Exit mobile version