בריאות הציבור

פרופ’ הלל שמיד; 54% מהילדים הערבים חיים בעוני

0
0

כך חושף דקן ביה”ס לע”ס פרופ’ שמיד. זאת ועוד; 62% מהקטינות שילדו בישראל – מוסלמיות. על כך ביום עיון שיתקיים ביום ראשון 18 ביוני 2006, מטעם ביה”ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באולם הסנאט בקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית.
פרופ’ הלל שמיד; 54% מהילדים הערבים חיים בעוני
פרופ’ הלל שמיד; 54% מהילדים הערבים חיים בעוני

אוכלוסיית הילדים הערבים מקופחת בתחומי הרווחה, החינוך והבריאות, כך נחשף ועולה מממצאי מחקרים שנערכו לאחרונה ומנתונים שהוצגו בפני “הוועדה הציבורית לבדיקת מצבם של ילדים ובני נוער בסיכון ובמצוקה” בראשותו של פרופ’ הלל שמיד, דקן ביה”ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית.

נתונים אלו ואחרים יוצגו ביום עיון בנושא; “ילדים ובני נוער בחברה הערבית בישראל”, שיתקיים ביום ראשון הקרוב 18 ביוני 2006 (16:30-09:00) מטעם ביה”ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באולם הסנאט בקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית.

לדברי פרופ’ שמיד; “כיום, מונה אוכלוסיית הילדים הערבים כ-600,000 ילדים, כאשר עשרות אלפים מהם מוגדרים כנתונים במצבי סיכון ומצוקה. מהנתונים עולה, כי 54% מהילדים הערבים חיים בעוני, פי 2.5 מהילדים היהודים.

עוד עולה, כי כ-62% מהלידות של קטינות היו של מוסלמיות, כ-18% מהן עד גיל 17. על אף מגמת הירידה בשיעורי תמותת התינוקות בישראל, שיעור תמותת התינוקות בקרב הערבים הוא יותר מפי שניים מהשיעור בקרב היהודים.

בתחום החינוך, נמצא, כי רק 4% מהפעוטות בני השנתיים ו- 67% מהפעוטות בני השלוש במגזר הערבי משתייכים למסגרות חינוך, לעומת 30% מבני השנתיים ו-100% מבני השלוש במגזר היהודי.

ברוב קבוצות הגיל שיעורי הלמידה גבוהים יותר בקרב ילדים יהודים בהשוואה לילדים ערבים. למרות הגידול בשיעור הזכאים לתעודת בגרות בכל המגזרים מלבד המגזר הבדואי בנגב, נשארו פערים בין המגזרים ושיעור הזכאות לבגרות במגזר הערבי הינו נמוך מהשיעור במגזר היהודי.

מממצאי מחקרים שנערכו על ידי פרופ’ רמי בנבנישתי, ראש קבוצת המחקר בבריאות נפש ורווחה של ילדים ובני נוער בביה”ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית, עולים שיעורי אלימות מדאיגים בקרב ילדים ערבים.

ממצאי סקר האלימות הארצי מלמדים שבמגזר הערבי מדווחים התלמידים באופן עקבי על גילויים רבים יותר של אלימות פיזית קשה במיוחד בהשוואה לתלמידים היהודים; והן מגיעות לשיעור של 28.4% לעומת 4.7%. יתר על כן, בעוד שבמגזר היהודי ניתן היה לזהות שינויים חיוביים במהלך השנים, הרי שבמגזר הערבי המצב לא השתפר ואף חלה נסיגה.

היבט מדאיג נוסף הוא השיעור הגבוה של תלמידים ערבים הנופלים קרבן לאלימות מצד הצוות החינוכי. בעוד שבקרב התלמידים היהודים בחינוך הממלכתי 13.4% מהתלמידים דיווחו על חשיפה כלשהי לפגיעה פיזית מצד הצוות, הרי שהשיעור בקרב התלמידים במגזר הערבי היה 31.9% ובקרב התלמידים הבדואים הגיע לכדי 43.8%.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן