המוח היהודי (הצעיר) ממשיך להמציא; בכל קובייה כזאת ניתן לנעוץ מקל קטן ולקבוע את מיקום המספרים במשחק. כך ניתן לשחק סודוקו בעזרת חוש המישוש. לדברי התלמידים; “פתרנו את המשחק בעיניים עצומות כדי לוודא שזה עובד… “.
תלמידי עמק חפר פיתחו פטנט עולמי; משחק סודוקו לעיוורים
תלמידים מקרית החינוך בן גוריון, שבעמק חפר, פיתחו פטנט עולמי; משחק סודוקו לעיוורים. על הישגם זה, זכו במקום הראשון על פיתוח משחק סודוקו לעיוורים בתחרות המצאות למען נכים ומוגבלי תנועה שנערך ע”י משרד החינוך ב”אשכול הפיס” ביבנה.
התחרות במסגרת פרויקט “גם אני יכול” העוסק בתכנון, פיתוח ובניית מכשירים ואביזרים לאנשים עם מוגבלויות ונכויות התקיימה ב-78 חטיבות ביניים ברחבי הארץ. הפרויקט נערך בחסות “אשכולות הפיס” ומשרד החינוך.
מתוך מאות העבודות שהוגשו לתחרות, 85 עבודות מצטיינות עלו התלמידים מקרית החינוך ע”ש בן גוריון שבעמק חפר, לשלב הגמר בשבוע שעבר, בתחרות ההמצאות זאת במסגרת הפרויקט בו תלמידים לומדים כיצד בונים מודלים/מוצגים של אביזרי עזר שמטרתם לסייע לילדים ומבוגרים עם צרכים מיוחדים בקהילתם.
דריה אקרמן, נרי רבן, עמית ג’קסון ו רז לנדסברגר, תלמידי כיתה ט’, זכו במקום הראשון על פיתוח משחק; “סודוקו לעיוורים”. המשחק מורכב מ-16 קוביות תלת ממדיות שמסתובבות סביב צירן ושעל פאותיהן מופיעות ספרות ונקודות בולטות הניתנות למישוש.
בכל קובייה כזאת ניתן לנעוץ מקל קטן ולקבוע את מיקום המספרים במשחק. כך ניתן לשחק סודוקו בעזרת חוש המישוש. לדברי התלמידים; “פתרנו את המשחק בעיניים עצומות כדי לוודא שזה עובד…
דריה אקרמן, נרי רבן, עמית ג’קסון, רז לנדסברגר והמורה ריקי רובין
“… בזמן שעבדנו, על המוצר, היינו בקשר עם עיוורים שהינחו אותנו”. עבודתם של התלמידים דרשה בשלב הראשון הכרת הבעיות והקשים השונים הקיימים בעולמם של אנשים עם נכויות…”.
בשלב השני חיפוש אחר רעיון העשוי להביא לפתרונן. ובשלב הסופי של התהליך הבאת הרעיון הנבחר לכדי מוצר ממשי העונה על צורך אנושי בדרך התנסותית וחוויתית.
בתהליך הלמידה ובמסגרת עבודתם התמודדו התלמידים עם נושא רב תחומי בעל היבטים מדעיים טכנולוגיים, לצד היבטים אנושיים וחברתיים.
לפרויקט זה, חשיבות בעצם התרומה רבה לקירוב בני הנוער לעולמם של אנשים עם צרכים מיוחדים, למיגור דעות קדומות, ללמוד תהליך פיתוח מוצר טכנולוגי ויישומו לצרכים אמיתיים ולהפניית יכולותיהם החשיבתיות-יצירתיות של התלמידים לפתרון בעיות תפקודיות של אנשים עם צרכים מיוחדים.
בקרית חינוך ע”ש בן גוריון, בעמק חפר, לא הסתירו את שביעות רצונם מן ההישג ומסרו, כי; “אנו מאחלים לממציאים הצעירים שלנו ולמורות המובילות את הפרויקט נורית ברוך וריקי רובין שהחשיבה היצירתית והיכולת להמציא ולפתח ימשיכו להעניק להם אושר ולהובילם בחיים”.
Add Comment