כך אומר חוקר הספורט, עמיחי אלפרוביץ’ מהחוג הרב תחומי באוניברסיטת חיפה; “הקשר בין ספורט לדת הוא רב פנים ואפשר היום לחשוב יותר ברצינות האם הספורט הוא דת? או אולי תחליף דת? האם וכיצד השתמשו דתות בספורט לקידום האמונה בהן?
שחקני ברזיל כונו בתקשורת הגרמנית ’חצי אלוהים’
“הסוגיה כבדת המשקל האם הספורט והכדורגל הם סוג של דת, דת חליפית או דת נוספת למאמינים בדת, תתחדד בחודש הקרוב ומעניין יהיה לעקוב אחר תגובת מנהיגי הדתות המקובלות לתופעה החוצה את כל הגלובוס. על פי עיון בעיתוני גרמניה, אין כלל שאלה: שחקני נבחרת ברזיל זכו לכינוי “חצי אלוהים”. אם כך – מהם פניו של החצי השני של האל?”, כך אמר עמיחי אלפרוביץ’, מרצה וחוקר הספורט מהחוג הרב תחומי באוניברסיטת חיפה.
“הכדורגל הוא אחת הדוגמאות הבולטות לזיקה והשוואה בין ספורט לדת, דוגמה נוספת הוא “סופר-סאנדיי” – יום ראשון הגדול שבו מתקיים בסוף חודש ינואר משחק הסופרבול, גמר ליגת הכדורגל המקצועני בארצות הברית.
אין זה מקרה, שגם הגמר הגדול ב-9 ביולי, יתקיים ביום ראשון – הוא היום הקדוש לרוב המכריע של השחקנים שישחקו בטורניר” – הסביר אלפרוביץ’.
“סופר-סאנדיי”; יום ראשון הגדול שבו מתקיים משחק הסופרבול
לדבריו, הקשר בין הספורט המודרני לדת נוצר כבר בשלהי המאה ה-19, כאשר הברון פייר דה קוברטן, מחדש המשחקים האולימפיים בעת המודרנית, השווה את המשתתפים במשחקים האולימפיים לעוסקים בדת האתלטית, או דת הספורט (religio athletae), שהמקיימים אותה הם נעלים ביחס לשאר בני האדם.
“הקשר בין ספורט לדת הוא רב פנים ואפשר היום לחשוב יותר ברצינות האם הספורט הוא דת? או אולי תחליף דת? מהם קשרי הגומלין בין הדתות המונותיאיסטיות לספורט? האם וכיצד השתמשו דתות בספורט לקידום האמונה בהן?
הסוגיה הזו, מתחדדת בימים אלו עוד יותר נוכח הסגידה הגלובלית ל-736 שחקני הכדורגל, יש שיאמרו כהני הדת שיעלו על מגרשי הכדורגל, יש שיגידו היכלי קודש, בגרמניה במטרה לזכות בגביע הנכסף”, אמר אלפרוביץ’.
Add Comment