בריאות הציבור

מהדורה מקוונת של מילון ערבי-עברי ללשון הערבית החדשה עולה לרשת

0
0

ערב ההשקה יתקיים ביום רביעי 7 ביוני 2006 במעמד שופט בית המשפט העליון סלים ג’ובראן ונשיא האוניברסיטה העברית פרופ’ מנחם מגידור
מהדורה מקוונת של מילון ערבי-עברי ללשון הערבית החדשה עולה לרשת
מהדורה מקוונת של מילון ערבי-עברי ללשון הערבית החדשה עולה לרשת

מהדורה מקוונת של מילון ערבי-עברי ללשון הערבית החדשה עולה לרשת. המילון יצא לאור לראשונה בשנת 1947 ומאז הופיע ב-22 מהדורות ונמצא בשימושם של אלפי תלמידים וחוקרים העוסקים בשפה הערבית. ערב ההשקה יתקיים ביום רביעי 7 ביוני 2006 בשעה 18:15 בבית מאירסדורף, קמפוס הר הצופים, האוניברסיטה העברית.

בשנים האחרונות הוחלט במכון ללימודי אסיה ואפריקה באוניברסיטה העברית לעדכן את המילון ולהעלותו לאינטרנט לשימוש הציבור הרחב וכעת הוא נגיש לכול בלא תשלום בכתובת זו;

http://www.arabdictionary.huji.ac.il.

המהדורה המקוונת תמשיך להתעדכן והגולשים יוכלו לשלוח את חוות דעתם ולהשתתף במפעל החידוש והעדכון של המילון.

תרומתו והשפעתו של המילון על הוראת הערבית בארץ הייתה ועודנה מכרעת. קשה לתאר את הוראת הערבית החל משלביה הראשונים בבית הספר התיכון ועד לשלביה הגבוהים ביותר באוניברסיטאות בלא מילון זה. גם מלומדים וחוקרים ותיקים בתחום הערבית והאסלאם נזקקים למילון ונעזרים בו רבות.

מפעל עדכון המילון והעלאתו לאינטרנט מתבצע בידי צוות תלמידים וחוקרים של המכון ללימודי אסיה ואפריקה ובראשו פרופ’ אריה לוין ופרופ’ מנחם מילסון.

ערב ההשקה יתקיים במעמד שופט בית המשפט העליון מר סלים ג’ובראן, נשיא האוניברסיטה העברית פרופ’ מנחם מגידור והמפקח המרכזי על הוראת הערבית והאסלאם במשרד החינוך שלמה אלון.

על המחברים;

דוד איילון, ז”ל

דוד איילון, ז”ל, ממחברי המילון

דוד איילון, נולד בחיפה בשנת 1914. את שנות ילדותו עשה במושבה ראש-פינה ושם למד לדבר ערבית מפי האומנת הערבייה, בת הכפר השכן ג’עוני. בהיותו כבן שתים עשרה עברה המשפחה לחיפה. בבית הספר הריאלי העברי בחיפה החל ללמוד ערבית ספרותית.

את השכלתו האקדמית רכש באוניברסיטה העברית בירושלים שממנה קיבל תואר דוקטור לפילוסופיה בשנת 1946. בשנות מלחמת העולם השנייה שרת ביחידות הארצישראליות של הצבא הבריטי.

בשנים שלפני הקמת המדינה עבד במחלקה המדינית של הסוכנות היהודית, ועם הקמת המדינה היה מראשוני העובדים במשרד החוץ. בשנת 1950 נתמנה למרצה באוניברסיטה העברית והקים את החוג ההיסטורי “המזרח התיכון בעת החדשה” (הקרוי, כיום; “לימודי האסלאם והמזרח התיכון”).

בשנת 1972 זכה בפרס ישראל במדעי הרוח ובשנת 1975 הוענק לו פרס רוטשילד. הוא נפטר בשנת 1998.

דוד איילון, נתפרסם כאחד החוקרים החשובים ביותר של תולדות העמים המוסלמים בימי הביניים, ובעיקר נודע במחקריו החלוציים על החברה הממלוכית.

פסח שנער

פסח שנער, ממחברי המילון

פסח שנער נולד בריגה, בירת לטביה, בשנת 1914. בבית הוריו דיברו רוסית ויידיש, אך לשון ההוראה בבית הספר שבו למד הייתה גרמנית. בהיותו בן עשרים ואחת עלה ארצה ועבד כפועל בפרדסי נס ציונה וסביבתה. שם התיידד עם הפועלים הבדואים, ומהם למד לדבר בלהג השגור בפיהם.

הוא החל את לימודיו באוניברסיטה העברית בשנת 1937 ולמד ערבית ואסלאם וגם לימודים קלאסיים. בשנת 1957 קיבל תואר דוקטור לפילוסופיה.

משנת 1945 ועד קום המדינה עבד במחלקה המדינית של הסוכנות היהודית, אחרי קום המדינה החל לעבוד במחלקת החקר של משרד החוץ. בשנת 1960 הצטרף לסגל ההוראה של האוניברסיטה העברית.

פסח שנער קנה לו שם כאחד הבולטים שבחוקרי האסלאם המודרני בארצות המגרב.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן