השופטת איטה קציר; המשך ההעסקה צריך להיות באותם התנאים בהם הועסקה עובר לפיטוריה. “הצעת הנתבעת להעברת התובעת מתפקיד של מדריכת נוער לתפקיד של מקפלת בגדים במחסן הכביסה מהווה בגדר הרעת תנאים מוחשית
שלושים אלף ש”ח פיצויים לעובדת בהריון מפרדס חנה שפוטרה בניגוד לחוק
עובדת “אמונה” כפר ילדים דתי “נוה מיכאל” בפרדס חנה-כרכור, חדד שושי, אשר פוטרה במהלך הריונה, תקבל פיצויים בגין הפרת הוראת סעיף 2 לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, בסך של 30,000 ש”ח.
בית הדין האזורי לעבודה בחיפה, קיבל את טענת התובעת, אם חד הורית, כי המניע האמיתי לפיטוריה היה הריונה מחוץ לנישואין, ולא העובדה, כי התובעת אינה דתייה.
לפיכך, פיטורי התובעת היוו הפליה אסורה עפ”י חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, שכן היא פוטרה בשל הריונה מחוץ לנישואין, ומכאן שהופלתה לרעה מחמת היותה אישה ואם.
ע”פ סעיף 9 לחוק עבודת נשים, אין לפטר עובדת בהריון ללא מתן היתר מטעם שר העבודה והרווחה. השופט איטה קציר קבע, כי בהתאם להוראת סעיף 9 לחוק הנ”ל, על הנתבעת היה להמשיך ולהעסיק את התובעת עד למתן היתר לפיטוריה.
המשך ההעסקה צריך להיות באותם התנאים בהם הועסקה עובר לפיטוריה. “הצעת הנתבעת להעברת התובעת מתפקיד של מדריכת נוער לתפקיד של מקפלת בגדים במחסן הכביסה מהווה בגדר הרעת תנאים מוחשית ועל כן בסירובה של התובעת להצעת העבודה הנ”ל אין לראותה כמתפטרת או זונחת את עבודתה, כטענת הנתבעת”.
נפסק, כי הממונה על עבודת נשים, אשר דחתה את בקשת הנתבעת להתיר את פיטורי התובעת, פעלה במסגרת סמכותה ונתנה החלטתה באופן ענייני ובסבירות תוך מתן המשקל הראוי לכלל הנסיבות במקרה דנן.
על כן, אין סיבה משפטית המצדיקה התערבות ביה”ד בשיקול דעתה של הממונה בסירובה למתן היתר לפיטורי התובעת. לפיכך, דין התביעה שכנגד להידחות קבע השופטת א. קציר.
לאור האמור לעיל, נקבע, כי פיטורי התובעת נעשו בניגוד לחוק עבודת נשים ועל כן, בטלים מעיקרם.
עב 2639/04, חדד שושי נגד “אמונה” כפר ילדים דתי “נוה מיכאל” בפרדס חנה.
____________
* הכותבת אורנית אבני-גורטלר, עו”ד, נמנית על צוות אתר המשפט הישראלי “פסקדין” באדיבותו הובאה ידיעה זו.