מחקרים במערב, מראים, כי כעשרה אחוז מהאוכלוסייה הם אנשים כבדי שמיעה, רובם מבוגרים: אחד מכל שלושה אנשים מעל גיל 65 הוא אדם כבד שמיעה. ימי השמיעה הראשון והשני הצליחו מעל למשוער.
היום מצוין בישראל יום השמיעה הארצי 2006
היום שלישי, 30.5.06, מצוין בישראל יום השמיעה 2006, בפעם השלישית בארץ, את היום מוביל ארגון “בקול”, ארגון כבדי השמיעה, ושותפים לו משרדים ממשלתיים, המוסד לביטוח לאומי וקרן מנוף, ארגונים קהילתיים, צה”ל, שרותי בריאות כללית ובתי חולים.
לרגל יום השמיעה הארצי, יארח הפורום המקצועי של אתר המוסד לבטיחות ולגיהות מומחים, אשר ישיבו לשאלות בנושא רעש והגנה על השמיעה במקומות עבודה.
ישיבו לשאלות;
ד”ר לובה פושנוי, רופאה תעסוקתית ראשית, אגף הפיקוח על העבודה במשרד התמ”ת.
ד”ר אשר פרדו, PhD מדעי הרפואה, מרכז מידע של המוסד לבטיחות ולגיהות.
מר רון ויזינגר, מנהל מחלקת גיהות, המוסד לבטיחות ולגיהות.
הפעילות בפורום תתקיים ב-30.05.06 בין השעות 14:00 עד 18:00.
מידע נוסף:
יש משהו שכדאי לכם לשמוע! מחקרים מוכיחים, כי חשיפה לרעש בעוצמה גבוהה פוגעת בכושר השמיעה! זה בא בהדרגה או פתאום אבל זה לא הולך יותר! נזק בלתי הפיך קוראים לזה! בקיצור תוריד ת’ווליום!
לרשימת המוקדים לאיתור ירידה בשמיעה באזורנו, ראו למטה.
מחקרים במערב, מראים, כי כעשרה אחוז מהאוכלוסייה הם אנשים כבדי שמיעה, רובם מבוגרים: אחד מכל שלושה אנשים מעל גיל 65 הוא אדם כבד שמיעה. ימי השמיעה הראשון והשני הצליחו מעל למשוער.
השנה, כאמור, יתקיים יום השמיעה השלישי, שוב – תוך הכרה רשמית של משרד הבריאות. ליום שותפים משרדי ממשלה, המוסד לביטוח לאומי, צה”ל, ארגונים קהילתיים, שירותי בריאות כללית, בתי חולים, ארגוני כבדי השמיעה והחרשים וארגונים למען לקויי שמיעה; ילדים כמבוגרים.
מטרת היום;
כעשרה אחוז מהאוכלוסייה הם אנשים כבדי שמיעה
להגביר את מודעות הציבור לנכות הבלתי נראית: מגבלת השמיעה ולעודד את הציבור להתמודד עם הבעיה מתוך גישה מערכתית בת שלוש צלעות: מניעה, איתור מוקדם ושיקום. המסר העיקרי של היום הנו שירידה בשמיעה יכולה לקרות לכולם ושפגיעה בשמיעה מביאה לפגיעה באיכות החיים.
השותפים ליום;
החשיבות האדירה של היום הביאה את כל הגופים הקשורים לנושא לשיתוף פעולה יחיד במינו ובמנהלת המתכננת של היום שותפים כל הגופים הקשורים לתחום. את היום מוביל ארגון בקול, ארגון כבדי השמיעה ושותפים ליום: משרד הרווחה, משרד הבריאות, משרד איכות הסביבה, משרד החינוך, צה”ל, המוסד לביטוח לאומי, קרן מנו”ף, שירותי בריאות כללית, בית החולים שיבא, בית החולים הדסה, בית לוינשטיין, אוניברסיטת תל אביב, מכללת הדסה, אשל, מט”ב, שק”ל, מיח”א, שמע, שמע קולנו, המכון לקידום החרש, שמעיה, אגודת החרשים, איגוד רופאי א.א.ג, אגודת קלינאי התקשורת, עיריית ירושלים, בית זוסמן, המוסד לבטיחות ולגהות ועוד.
בדיקות לאיתור ירידה בשמיעה – חינם
אום אל-פאחם;
ביום ג’ 30.5.06 בין השעות – 14:009:00, יתקיים יום השמיעה הארצי באום אל-פאחם במרכז יום לקשיש שכונת מחאג’נה. בתכנית בדיקות סינון שמיעה, הרצאה ע”י קלינאית תקשורת, חלוקת עלונים ופליירים בנושא בעיות שמיעה, הסבר על אביזרי עזר לכבדי שמיעה.
חדרה;
ביום ג’ 30.5.06 יום השמיעה הארצי בין השעות – 12:309:00, תתקיימנה בדיקות סינון שמיעה במכון הפיזיותרפיה קופ”ח מאוחדת רח’ הרברט סמואל 71(פיאצה). טלפון; 04 -6226113, ב”בית צבי”.
נתניה;
בימי א’ ובימי ד’ בין השעות 16:00-19:00 במשך כל השנה, מתקיימות בדיקות סינון ראיה ושמיעה חצר של התחנה לבריאות המשפחה רח’ רמז 18. לפרטים נוספים ניתן לפנות לאופיר דנינו, בטלפונים; 09-8856104, או 052-2478218.
הרעש הוא הפרעה סביבתית ורגישות האוכלוסייה למטרדים מסוג זה הולכת וגדלה. האגף למניעת רעש שבמשרד לאיכות הסביבה פועל למניעת הנזקים הנוצרים עקב חשיפה לרעש ומעורב באופן פעיל בתהליכי תכנון ורישוי עסקים, הכוללים נקיטת אמצעים פיזיים ומנהלתיים למניעת רעש.
רעש הוא הפרעה סביבתית ורגישות האוכלוסייה למטרדים מסוג זה גוברת
כמו כן, מקדמים משרדי הממשלה (הבריאות והסביבה) מספר חוקים ותקנות שנועדו להגביל את מפלסי הרעש ממקורות שונים ויוזם פעילות הסברתית ותכניות לימוד להעלות את המודעות הציבורית לצורך במניעת רעש.
במסגרת פעילות זו לוקח המשרד חלק פעיל ביום המודעות לשמיעה יחד עם משרדי ממשלה וגופים נוספים.
החשיבות האדירה של הנושא והצלחת יום השמיעה הראשון שהתקיים שנה שעברה, הביאה את כל הגופים הקשורים לנושא לשיתוף פעולה יחיד במינו.
החשיבות האדירה של היום והצלחת הראשון, הביאה את כל הגופים הקשורים לנושא לשיתוף פעולה יחיד במינו ובמנהלת המתכננת של היום שותפים כל הגופים הקשורים לתחום: המשרד לאיכות הסביבה, משרד הרווחה, משרד הבריאות, משרד החינוך, משרד המשפטים, צה”ל, קופת חולים כללית, בית החולים שיבא, בית החולים הדסה, בית לוינשטיין, אוניברסיטת תל אביב, מכללת הדסה, אשל, מטב, שק”ל, מיח”א, שמע, שמע קולנו, אגודת החרשים, המכון לקידום החרש, בקול ועוד.
תכני היום:
ימי עיון לציבור הרחב בהשתתפות מומחים בנושא, במרכז, בירושלים, בחיפה ובדרום.
תערוכה לחשיפת הציבור לנושא, בגני התערוכה.
בדיקות שמיעה בכנסת.
בדיקות שמיעה חינם בבתי החולים המרכזיים בארץ.
בדיקות שמיעה חינם בלמעלה מ-33 ישובים מצפון לדרום.
פעילויות מיוחדות במערכת החינוך, במוסדות ציבור ובמפעלים.
ימים פתוחים בארגונים השונים.
קו מידע לציבור אשר יופעל על ידי שרותי בריאות כללית.
קווים של אנשי מקצוע שיופעלו על ידי שרותי בריאות כללית, בי”ח שיבא, בי”ח הדסה, מכללת הדסה ובי”ס להפרעות בתקשורת של אוניברסיטת תל אביב.
המידע שלפניכם (למטה) כולל סוגים שונים של פעילויות: ימי עיון ברחבי הארץ ולמגזרים שונים, תערוכות, בדיקות סינון שמיעה בבתי חולים ובמוקדים שונים מדן ועד אילת, קויי מידע טלפוניים לשאלות לאנשי מקצוע ולתמיכה, סיורים נגישים ללקויי שמיעה, פעילויות מיוחדות במוזיאונים למדע וימים פתוחים במערכת החינוך, במרכזים של משרד הרווחה ובארגונים שונים העוסקים בלקויי שמיעה. אתם מוזמנים;
מאגר מידע לליקויי שמיעה
ימי עיון
מידע חשוב לזכאי סל תקשורת ושירותי תמיכה לתקשורת
בדיקות שמיעה
קוי מידע וייעוץ
חשיפה לרעש מזיק – אגרת הורים
[url=”http://www.health.gov.il/pages/default.asp?p