השופט אהרן ברק, יקבל היום שלישי, את התואר במסגרת המושב השנתי של חבר הנאמנים, תעניק אוניברסיטת בן-גוריון תארי ד”ר כבוד לשמונה אישים
אוניברסיטת בן-גוריון תעניק תואר ד”ר כבוד לנשיא בית המשפט העליון
נשיא בית המשפט העליון, השופט אהרן ברק, נמנה על אחד מבין שמונה אישים, שיקבלו תארי ד”ר לאות כבוד במסגרת מושב חבר הנאמנים השנתי של אוניברסיטת בן-גוריון, ביום שלישי, ה-30 במאי 2006. מלבד ברק, יוענק התואר גם לאנדריי אזולאי, מוריס קאהן, שלמה מינץ, אורנה פורת, סטיב ברסלאואר, פרופ’ מייקל ספנס ויאיר גרין.
■ אהרן ברק יקבל את התואר; “בהוקרה עמוקה לאחד מבכירי המשפטנים בישראל; לילד מגטו קובנה שהיה לשופט בבית-המשפט העליון של מדינת ישראל; לאיש אקדמיה עטור פרסים, לרבות פרס ישראל לחקר המשפט לשנת 1975”.
בדברי ההנמקה של האוניברסיטה, נאמר, עוד, כי; התואר יוענק לו; “בהערכה על אומץ הלב הציבורי שגילה בהמירו את הקתדרה בתפקיד הקשה והתובעני של היועץ המשפטי לממשלה; לחבר האקדמיה הלאומית למדעים בישראל ובארה”ב, שמיטב המשפטנים נמנו עם תלמידיו וספריו הרבים הם יסוד מוּסד בהוראת המשפטים, על תמיכתו במאמץ לייסוד הוראת המשפטים בנגב;
מתוך כבוד רב לאחד ממובילי המהפכה החוקתית, שהותיר חותם בל-יימחה על המשפט בישראל בעמדו על משמר שלטון החוק והדמוקרטיה ובהעלותו על נס את זכויות האדם וערכי המוסר, הצדק והשוויון, בכהנו בתפקיד הרם של נשיא בית-המשפט העליון של מדינת ישראל”.
■ אנדריי אזולאי; פועל ללא ליאות למען השלום
אנדריי אזולאי, יקבל את התואר “בהערכה ליהודי מרוקאי המקדיש את חייו ליצירת דיאלוג ולבניית דו-קיום בין יהודים וערבים במזרח התיכון ובצפון אפריקה; בהוקרה למייסד “זהות ודו-שיח” – ארגון ששם לו למטרה לטפח ולשמר את הזהות התרבותית של יהודי צפון-אפריקה ולקיים דיאלוג מתמיד בין יהודים וערבים, תוך שהוא נשען על הערכים המסורתיים שאפיינו את יהדות מרוקו במשך מאות שנים לעיצוב עתיד טוב יותר לכל תושבי האזור;
לאיש חזון, המיטיב להבין את חשיבותה של התשתית הכלכלית לייצובם של שלום וביטחון במזרח התיכון ואת תרומתה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב כשותפה אקדמית לתהליך זה; לאביר לגיון הכבוד הצרפתי, מיוזמי ועידת קזבלנקה, הפועל ללא ליאות למען השלום במסגרות ובארגונים רבים ובמיוחד בתפקידו הרם כיועץ כלכלי להוד מלכותו מוחמד השישי מלך מרוקו ולאביו, המלך חסן השני, לפניו”.
■ מוריס קאהן; תומך נלהב ונדיב במחקר בתחום הגנטיקה
בדברי ההנמקה של האוניברסיטה, נאמר, כי התואר יוענק למוריס קאהן “לאות הערכה עמוקה לאיש עסקים מצליח ותורם נדיב-לב ובעל חזון, מייסד חברת “אמדוקס”, קבוצת “עורק” וחברות נוספות בתחומי התקשורת והטכנולוגיה העילית; ליזם מבריק ומנהל הרואה את הנולד, המיישם את כישוריו אלו גם בפעילותו הפילנטרופית הרחבה, בכלל זה טיפוח מנהיגות בקרב הנוער הישראלי במסגרת תוכנית LEAD”.
קאהן, יקבל את התואר מתוך הוקרה על פועלו הרב למען איכות הסביבה ביבשה ובימים, בפתחו בפני אנשים רבים צוהר אל מעמקי הים; “בהכרת תודה על תרומתו הרבה לחינוך, להשכלה הגבוהה ולמחקר הביולוגי, החקלאי, הטכנולוגי והרפואי במדינת ישראל ובהוקרה מיוחדת על המחויבות והתמיכה המתמשכת באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בסייעו למחקר הגנטי המתקדם של אוכלוסיות הנגב ולהקמת המכון הלאומי לביוטכנולוגיה בנגב, לקידום המדע ורווחת ובריאות כל תושבי האזור”, נאמר בדברי ההנמקה.
קאהן הוא מאמין גדול ותומך נלהב ונדיב במחקר בתחום הגנטיקה באוניברסיטת בן-גוריון ותורם למכון הלאומי לביוטכנולוגיה בנגב.
■ ילד הפלא שעלה מרוסיה
המוסיקאי שלמה מינץ נחשב לאחד מגדולי הכנרים בני זמננו, אמן שהצלילים המופקים תחת קשתו מרטיטים מיתרים בלבבות אין-ספור – מניו-יורק עד טוקיו ומטורונטו עד תל-אביב; בדברי ההנמקה נאמר, כי מינץ, יקבל את התואר “מתוך הערצה לילד הפלא שעלה מרוסיה, אשר סחף את קהל המאזינים והדהים מוסיקאים ומבקרים מאז מלאו לו אחת-עשרה שנים, ומאז הוא מוסיף להפליא בנגינתו בכינור ובוויולה ולנצח בכישרון רב על התזמורות הטובות בעולם.
■ שחקנית דגולה ואישה אמיצת-לב
השחקנית אורנה פורת תקבל את התואר “מתוך הערכה רבה לשחקנית דגולה ואישה אמיצת-לב; לילידת גרמניה שמצאה עוז בנפשה לקשור את גורלה בגורל העם היהודי ולעלות לישראל עם תום מלחמת העולם השנייה”; פורת היא אחת מראשוני התיאטרון הקאמרי שגילמה במשך למעלה משישה עשורים קשת רחבה של דמויות נשים – מ”ז’אן ד’ארק” עד “הנפש הטובה מסצ’ואן”, מ”מרי סטיוארט” עד “מירלה אפרת” – והשכילה למצוא לכל אחת את קולה המיוחד והייחודי;
בדברי ההנמקה להענקת התואר נאמר, כי פורת היא “אמנית שזכתה לתשואות על במות רבות, בישראל ומחוץ לה, וקטפה פרסים רבים – ביניהם פרס ישראל לתיאטרון לשנת תשל”ט”.
■ הכרת תודה לחבר ותיק בחבר הנאמנים של האוניברסיטה
תואר ד”ר כבוד יינתן לסטיב ברסלאואר “לאות הוקרה ליהודי חם וציוני מסור, מעמודי התווך של הקהילה היהודית ביוסטון, טקסס; על פעילותו החשובה במסגרת ארגונים ציוניים בארה”ב, לרבות הסוכנות היהודית והמגבית היהודית המאוחדת, למען מדינת ישראל ולקידום העלייה והקליטה, החינוך והרווחה;
מתוך הערכה לחבר קהילת “בית ישראל” ביוסטון שמילא תפקידים מרכזיים בארגונים השייכים ליהדות המתקדמת בארה”ב ובעולם, מתוך השקפת עולם מוצקה ובהירה”.
התואר יוענק לו “בהכרת תודה לחבר ותיק בחבר הנאמנים של האוניברסיטה, חבר בוועד המנהל של אגודת שוחרי האוניברסיטה בארה”ב ומייסד סניף טקסס של האגודה, המסייע לתוכניות שונות באוניברסיטה ומופקד, יחד עם אֶחָיו ג’ים ובן ועם רעייתו סנדי, על קרן סמואל והלן סורף התומכת בנדיבות במחקר החדשני ובהשכלה הגבוהה באוניברסיטת בן-גוריון, בכלל זה בניית בית שמואל סורף להנדסת מכונות והקמת קרן הנשיא למצוינות”.
■ תרומתו שינתה את דרך-חשיבתם של עמיתיו לכלכלת המידע
התואר ד”ר כבוד יוענק לפרופ’ מייקל ספנס “לאות הוקרה לכלכלן מזהיר, שתרומתו לתיאוריה המיקרו-כלכלית ובפרט לכלכלת המידע שינתה את דרך-חשיבתם של עמיתיו ונתנה בידי ממשיכיו כלים רבי-ערך לניתוח והבנת מגוון רחב של תופעות;
למי שחקר לעומקן את הבעיות הנוצרות בשל חלוקה א-סימטרית של מידע כלכלי, את הדרכים המורכבות בהן מאותתים גורמים שונים על איכויותיהם ואת השפעתם של איתותים אלו על יצירת ציפיות והגשמתן”.
בדברי ההנמקה של האוניברסיטה נאמר, כי פרופ’ ספנס הוא תיאורטיקן שעבודתו החשובה מיושמת בתחומים רבים ושונים; איש אקדמיה מסור ועטור פרסים, שמילא תפקידים מרכזיים בעולם האקדמי;
התואר יוענק “לאות כבוד לחתן פרס נובל בכלכלה לשנת 2001, שנתן בידינו מפתחות להבנת התהליכים המתרחשים סביבנו במאה העשרים ואחת”.
■ מפגין מסירות ומחויבות עמוקה לקידום המדע בישראל
בדברי ההנמקה של האוניברסיטה, נאמר, כי התואר יוענק לעו”ד יאיר גרין; “מתוך הערכה למשפטן ואיש ציבור, שותף נאמן לדרכה של האוניברסיטה; לעורך-דין מצליח השוקד גם על גישור ומציאת פתרונות בדרכי נועם; לאדם שערכי התרבות הישראלית והיהודית קרובים ללבו, פעיל במוסדות תרבות ועושה לטיפוח ערכים אלו בישראל ובקהילות היהודיות בתפוצות”.
עו”ד גרין הוא מייסד “קרן גרין לעידוד לימודים וחינוך” המסייעת לסטודנטים ראויים להשלים את חוק לימודיהם;
הוא מפגין מסירות ומחויבות עמוקה לקידום המדע בישראל, כמנהלה של “עמותת ישעיה הורוויץ” התורמת רבות לקידום המחקר החדשני בתחומי הננו-טכנולוגיה והביו-טכנולוגיה.
נשיא האוניברסיטה היוצא, פר