דילוג לתוכן
עובדים | תעסוקה | כוח אדם

בעל עסק; יש לך עובדים אל תפתח עסק ליד חנות או מסעדה

0
0

מנהלים, לפני שאתם כועסים על עובדים המאחרים לשוב מההפסקה זכרו; עובדים שסביבת עבודתם מרובה בחנויות ומסעדות מאחרים כחצי שעה עד שעה לשוב מהפסקת הצהרים • הנזק המצטבר מאיחורי עובדים מסתכם בעשרות אלפי שקלים בשנה לעובד.
בעל עסק; יש לך עובדים אל תפתח עסק ליד חנות או מסעדה
בעל עסק; יש לך עובדים אל תפתח עסק ליד חנות או מסעדה. צילום; ארכיונעים

אנשי עסקים ומנהלים בכירים, נוטים לכעוס פעמים רבות על הכפופים להם לאחר שאלה מאחרים לשוב מהפסקת הצהריים במהלך יום העבודה. עתה, מתברר, כי האשמה אינה נעוצה רק בעובדי המשרד “התמימים” אלא קשורה בסביבת העבודה שבה הם פועלים המפתה אותם לשהות יותר מחוץ למשרד.

חברת מיקדן, העוסקת בניהול ואחזקה של מגדלי משרדים, מרכזי קניות ופארקים תעשייתיים ברחבי הארץ, גילתה מבדיקה שערכה, כי ככל שמקום העבודה של העובד עשיר יותר ב; מסעדות, חנויות ובתי קפה הפיתוי להאריך את הפסקת הצהרים גדל.

נציגי החברה, מצאו גם, כי בבנייני משרדים מתארכת הפסקת הצהרים כבחצי שעה בממוצע מעל למותר, כך שעובדי המשרדים גברים ונשים מאחרים לשוב מהפסקת הצהרים אל שגרת העבודה.

יוסי קנטי, מנכ”ל מיקדן ניהול ואחזקה, אומר, כי; “תופעת” האיחורים של העובדים בבנייני משרדים ובחברות גדולות מאפיינת חברות רבות. הסיבה לכך, היא העובדה שישנם גירויים רבים מחוץ לאזור העבודה, שמפתים את העובדים המעדיפים באופן מיידי למצוא סיבות ותירוצים שלא לחזור לעבודה.

הנזק הנגרם לחברות הגדולות כתוצאה מאיחור של שעה בהפסקת הצהרים מסתכם בעשרות אלפי שקלים

“בבדיקה שביצענו” מוסיף קנטי; “גילנו, כי הבעיה קיימת בכל מרכזי הערים בארץ ובעיקר באזורי תעסוקה כמו; הרצליה פיתוח, מתחם הבורסה וכיו”ב”.

לעומת זאת במתחמי עסקים הריקים מחנויות ומבתי קפה גילו נציגי מיקדן, כי העובדים מעדיפים להזמין באמצעות משלוח את ארוחת הצהרים ולא לצאת משטח המשרד וזאת מהסיבה הפשוטה, כי אין להם היכן “להסתובב”.

חברות גדולות נוקטות בשיטות שונות להביא לצמצום התופעה.

“חלק מהחברות דורשות מהעובדים היוצאים להפסקה להעביר כרטיס ביציאה ובכניסה ובודקות בקפדנות את זמני הפסקת הצהרים” מסביר, קנטי; “חלק אחר מהחברות חתמו הסכמים עם חברות קייטרינג ופינו חלל נוסף במשרד המשמש כחדר אוכל וזאת במטרה לצמצם את האפשרויות של העובדים לצאת מחוץ למשרד”.

קנטי, מעריך עוד שהנזק הנגרם לחברות הגדולות כתוצאה מאיחור של שעה בהפסקת הצהרים מסתכם בעשרות אלפי שקלים בממוצע לעובד בשנה. הוא מייעץ לבעלי עסקים המעונינים המחפשים מגדל משרדים להשקיע מחשבה נוספת בנושא הפסקת האוכל של העובדים ו”לבדוק דרכים לצמצום נזקי ההפסקה”.

________

חברת מיקדן ניהול ואחזקה בע”מ שבבעלות שיכון ובינוי, קבוצת קרדן ויוסי קנטי מנהלת כיום כ-2 מיליון מ”ר של מגדלי משרדים, מרכזים מסחריים וקניונים, פארקי תעשייה, חניונים ומבני מגורים.

לאחרונה, זכתה החברה בניהול של שני פרויקטים מרכזיים בהיקף שטחים של 40,000 מ”ר.

פרויקט משרדים אחד הוא בניין בית איילון ביטוח שבעיר רמת גן בשטח בנוי של כ-22,000 מ”ר. פרויקט שני מרכזי הוא מתחם משרדי קריית הממשלה בעיר ראשון לציון בשטח של כולל של 18,000 מ”ר הממוקם במערב העיר.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77