ענף האווזים נסגר אולם כעת משרד האוצר מסרב לפצות חקלאים מגדלי אווזים ■ חי בנימיני, מזכיר ארגון מגדלי האווזים: “החקלאים סוג של בעלי חיים ממשפחת בעלי החוליות – זן נכחד שאזורי הגידול הטבעיים שלו הם בפריפרייה”.
מגדלי האווזים לאולמרט: כבד את החלטת אריק שרון לפצותנו
מגדלי האווזים, שאיבדו את רכושם ופרנסתם והגיעו לפשיטת רגל בעקבות סגירת הענף ב-15 באפריל, פנו לראש הממשלה, אהוד אולמרט, בקשה שיכבד את החלטת ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון ושאר השרים לסגירת ענף עופות המים ולפצות את החקלאים שנפגעו מהחלטת הממשלה.
למרות ההבטחות הברורות שניתנו לחקלאים, משרד האוצר מסרב לפצות את החקלאים שהפכו למובטלים ונמצאים בתביעות משפטיות על הפרת הסכמי יצוא.
חי בנימיני, מזכיר ארגון מגדלי האווזים, אמר בכאב; “החקלאים קשיי היום עוברים התעללות והתאכזרות מפקידי האוצר. רק חוק “צער בעלי חיים” אולי יוכל להגן עליהם…
… התחושה שלנו שבאוצר, החקלאים, נחשבים לסוג של בעלי חיים בעלי חוליות מזן נכחד שאזורי הגידול הטבעיים שלהם הם בפריפריה, בעיקר בבקעת בית שאן וחבל התענך. אין בזן נכחד זה “ידוענים” או אנשי עסקים. הם רק שרתו ב”גולני” וכוחם הפוליטי הוא אפסי ולכן מותר להתאכזר ולהתעלל בהם”.
בית המשפט לא אסר בשעתו על פיטום אווזים
בפנייתם לרה”מ ציינו החקלאים שהם הפכו מיצרנים ויצואנים מצטיינים לפושטי רגל בעקבות החלטת הממשלה למנוע ממשרד החקלאות לבצע מחקרים חדשניים כדי לעמוד בדרישות בג”ץ.
בית המשפט לא אסר בשעתו על פיטום אווזים אלא דרש ביצוע שיפורים בענף תוך התייחסות לנעשה באירופה. אולם כאמור שינויים אלו לא בוצעו על ידי הממשלה ולכן נסגר הענף.
החקלאים מבקשים מראש הממשלה אולמרט להורות מיידית למשרד האוצר לפצות אותם ולשקם את כבודם.