Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

קסם ניצת הדובדבן – מסע אל נפלאות תרבות יפן במטולה

0
0

סיפור הגיישה, טכס התה, “איקבנה”- שזירת הפרחים, תרבות האוכל, אומנות הריקוד, הלבוש ועוד. כל אלה בסופ”ש יפני – בית שלום, במטולה 27-25 במאי 2006, עם דניאל צורי – פיין

קסם ניצת הדובדבן; מסע לנפלאות תרבות יפן עם דניאל צורי–פיין

בימים אלה, החלו להבשיל הדובדבנים בהרי הגליל והגולן, הגדלים בישראל רק במקומות הגבוהים מאחר והדובדבן זקוק למנות קור גבוהות. היפנים, חוגגים את פסטיבל פריחת הדובדבן הפותח את חגיגות האביב וחגיגות פריחת הדובדבן המסורתיים היפנים.

בוא נאמר את האמת, כמה מכם, חלמו על נסיעה ליפן, לא! לא, למזרח הרחוק, אלא ליפן ישירות אל יופיה ובעיקר להתוודע אל תרבותה המרתקת… כמה מכם, שמדי פעם צופים בקולנוע ובטלוויזיה בסרטים על ארץ השמש העולה, לא בא ככה פתאום, לכל הרוחות, לעלות על המטוס הראשון ולנחות בעולם אחר, הכי מודרני, הכי עתיק, בקיצור; הכי, הכי.

אז אם אתה אחי, אחי… או גבר גבר ואו אישה בודדה בודדה ואו שאתם זוג אחד שרוצה הכול “גם וגם”… גם להישאר כאן וגם להיות שם. הינה הגיעה ההזדמנות שלכם לחוויה בלתי נשכחת עם הבשלת הדובדבן שבה מתוכנן סוף שבוע שלם (ב”בית שלום” במטולה) שייקח את האורחים למסע מרתק אל נפלאות תרבות יפן, באמצעות דניאל צורי – פיין, ה”כוהנת הגדולה” או אם תרצו האנציקלופדיה לענייני יפן.

היא כבר תביא אליכם “נגיעות” מעולם ומלואו, מרתק מסתורי, שונה, בשפה לא יפנית אלא בשפה ברורה שפת האם שלכם איתה תפליגו ליפן שאינכם מכירים.

זהו ניסיון ראשון ומעניין ליצור “יפן קטנה” בלב ליבה של העיירה הציורית מטולה. במהלך סוף השבוע, ילבש “בית שלום” חג ויתכסה בשלל מוטיבים המאפיינים את המסורת היפנית.

המקום (“בית שלום”) נבחר כיון שזהו המקום בו נוצרה שושלת משפחת פיין ובגלל שזהו מקום יפיפה ומוגבל ל-10חדרים. מספר קטן של אנשים יוצר דיאלוג TETE A TETE אחד על אחד.

דניאל צורי-פיין יותר יפנית מיפנית

דניאל צורי-פיין, היא בעלת תואר שני ביפנולוגיה, סיימה לימודי תואר שני ללימודי יפן, באוניברסיטה העברית בירושלים ועוסקת בקשרי תרבות ישראל-יפן עם גורמים רשמיים שונים.

היא חיה ולמדה ביפן במשך 5 שנים והתמחתה בתרבות ובאסתטיקה היפנית. הופיעה בתיאטרון הלאומי של יפן בריקוד יפני, בעלת תואר מסטר בסידור פרחים יפני וטכס תה.

טקס התה (Cha-no-yu), “צ’ה-נו-יו”; לזיכוך הנפש והתעלות רוחנית

דניאל צורי-פיין, היא בעלת ניסיון מוכח ב”הרמת” אירועים גדולים, שחלקם ארגנה במצפה הימים ובגן הבוטני בי-ם על… יפן, תחום התמחותה ביפן, שם היטיבה אף לארגן ולקיים אירועים מטעם השגרירות לקידום תרבות זרה, הלא היא; ישראל.

לדברי צורי-פיין, כמי שמכירה את התרבות על בורייה את מנהגי היפנים והמטליות של האנשים אפילו בתחום העסקים, הביאה את אתר הנופש והמרגוע בצפון “בית שלום” שבמטולה לאמץ את הרוח היפנית במקום.

ארוחות הבוקר מוגשות בבית האוכל המשוחזר מהמאה ה-19. כל מרכיבי המזון הינם מתוצרת עצמית החל מביצים טריות כל בוקר מהלול, הריבות והליקרים המיוצרים מהפרי הגדל על העצים בחצר הבית ובמטעי הפרי, החלב, היוגורט ומבחר הגבינות, מהחליבה הטרייה של הבוקר, הדגים הכבושים, מרקחות הפירות המתוקים והזיתים הכבושים- מבוססים על מתכונים כפריים בני 108 שנים.

זיכרונות מארץ השמש העולה

מסבירה, דניאל צורי-פיין; “התוכנית שלי היא לחשוף את האורחים לאומנות, התרבות והאסתטיקה היפנית. כאשר הם אורחי, נחים, שלווים ומוכנים לחוויה תרבותית מסוג זה.

צורי-פיין, מדגישה, כי “הסרט; “זיכרונותיה של גיישה” הוא נפלא בפני עצמו, אבל היא הייתה רוצה מאד שאנשים יידעו על “העולם המרחף” לפני הצפייה בסרט. זו תהייה ההזדמנות שלכם להתוודע לאמת המסתתרת מאחורי המושג גיישה. אתם עשויים להיות מופתעים.

דבר אלי בפרחים וזה לא מה שאת/ה חושב

בינינו, כמה בתי ספר, ישנם בישראל לדעתכם, ל…סידורי פרחים? נכון, מעט מאד, בודדים, אפילו לא עשרות. שם כאן ופה. ביפן, יש למעלה מ-2 מיליון תלמידים במספר של כ-2,000! בתי ספר ללימוד סידור פרחים.

רק כדי לקבל “מתאבן” קטן; איקבנה (Ikebana) סדור פרחים “לשמר פרחים” היא אמנות סדור פרחים בסגנון יפני, הנקראת גם בשם קאדו (Kado) שהיא גם “דרך הפרחים”.

ההזדמנות שלכם להתוודע לאמת; מתוך הסרט; “זיכרונותיה של גיישה”

בעוד ובמערב סידור פרחים מסדרים פרחים רבים וצפופים באגרטל, ה”איקבנה” משתמשת במספר קטן של פרחים המסודרים בכוונה ליצור הרמוניה בין הפרח, האגרטל והסביבה.

מה מושך את היפנים לכך, מהי חשיבותם של סידורי הפרחים? זהו ללא ספק עולם ומלואו וביום שישי בבוקר (26.5.06), תוכלו ללמוד בנושא ואפילו להתנסות בכך משיחתה של דניאל צורי – פיין. סידורי פרחים יפני. מרתק ומומלץ.

“קסם ניצת הדובדבן”

אחרי מנוחת הצהרים. עם רדת החשיכה, ביום שישי בערב, תופיע דניאל צורי-פיין, כשהיא לבושה קימונו, כמיטב המסורת היפנית, כדי להעביר אליכם במלל, במעשה ובתנועה את “קסם ניצת הדובדבן” הנוגע בפנים מרתקים ושונים בתרבות היפנית; מריקוד, ללבוש, לאיפור ועוד…

מה תשתה, “צ’ה-נו-יו”

טקס התה (Cha-no-yu), “צ’ה-נו-יו” שפירושו; “המים החמים של התה” התפתח ביפן, לריטואל של זיכוך הנפש והתעלות רוחנית, ומכונה גם בשם “סאדו”, יהיה ביום שבת, (27.5.06) ובו תוצע לכם, שלוה והרמוניה בספל התה.

סדנת ה”איקבנה”- שזירת הפרחים היפנית וארוחת בראנץ’ עשירה; פתוחה לקהל, במחיר 100 ₪. טכס התה היפני בתוספת ארוחת הבראנץ’; פתוח לקהל במחיר 100 ₪. באשר למחיר סוף השבוע הזוגי ב”בית שלום”, במטולה, הכולל את כל האירועים בין התאריכים 27-25 במאי 2006.

ליצירת קשר עם “בית שלום”, בטלפון; 04-6940767, או ישירות אל דניאל צורי פיין, טלפונים; 050-5412720, 04-6758663.

תגובות
0
0



Exit mobile version