משרד התקשורת מתריע בפני “בזק” בדבר כוונתו לחלט 7 מיליון שקלים במידה והחברה לא תפסיק לאלתר, עוד היום, את מבצע “אביב בזק” ותציג למשרד התקשורת את כל המסמכים והנתונים שביקש המשרד בנוגע למבצע
מנכ”ל משרד התקשורת, אבי בלשניקוב; “בזק” מהווה הפרה של תקנות התשלומים
מנכ”ל משרד התקשורת, אבי בלשניקוב, העביר אמש מכתב למנכ”ל חברת “בזק”, יעקב גלברד ובו הוא מתריע בדבר כוונת משרד התקשורת לחלט 7 מיליון שקלים מחברת “בזק” במידה והחברה לא תפסיק לאלתר, עוד היום, את מבצע “אביב בזק” ותציג למשרד התקשורת את כל המסמכים והנתונים שביקש המשרד בנוגע למבצע.
חברת “בזק” רשאית, בטרם תתקבל הוראה בדבר החילוט, להביא את טיעוניה בפני משרד התקשורת עד ליום חמישי השבוע, ה-4 במאי 2006.
בלשניקוב, מציין, במכתבו כי קיום המבצע על ידי “בזק” מהווה הפרה של תקנות התשלומים וכי סירובה של החברה להציג בפני משרד התקשורת את מלוא המידע והמסמכים שנדרשו ממנה, לצורך בדיקת המבצע בידי המשרד; העיכוב הרב שחל בהעברת המידע החלקי ובנוסף יצירת מצג לפיו כל החומר הרלוונטי הועבר לידי המשרד עוד בטרם הישיבה שנערכה עם נציגי החברה 25 באפריל 2006 מהווים שיבוש חמור של פעילות ההסדרה, הפיקוח והאכיפה של המשרד ועומד בניגוד להוראות הדין והרישיון.
בלשניקוב, מוסיף, כי ההפרות מצד חברת “בזק” מהוות פגיעה ממשית בסמכות הפיקוח שהוקנתה לרגולאטור מכוח הדין והרישיון. לדבריו, לאחר בחינת המבצע, עולה שבקיום המבצע מפרה חברת “בזק” את הוראות תקנות התשלומים, בשל כך שהמבצע מקנה למנוי הטבה של דקות שיחה חינם ברשת החברה, באופן החורג מהתעריף שנקבע לשיחה בין מנויים.
עוד נאמר במכתב, כי אי עמידה בהוראות תקנות התשלומים, מבלי שהתקבל אישור המשרד מראש בהתאם לכללי ההסדרה הקבועים לעניין זה – נוגד את תכלית הפיקוח החל על תעריפי החברה, שנועד להבטיח שהחברה לא תפגע בהתפתחותה של תחרות בתחום התקשורת.
דבר המבצע נודע למשרד התקשורת באמצעות כלי התקשורת ועל פיו לקוחות הרוכשים טלפונים דיגיטאליים ומוצרים נוספים, זוכים להטבה של עד 200 דקות שיחה ברשת חברת “בזק” מדי חודש, למשך שנה (קרי; הטבה מצטברת של עד 2,400 דקות בשנה). המבצע החל ב-31 במרץ 2006 ויסתיים ב-15 במאי2006.
בזק; מסתירה הסכמים
ב-3 באפריל 2006 החל משרד התקשורת בבחינת חוקיותו של המבצע. באותו היום הורה מנכ”ל משרד התקשורת ל”בזק” להפסיק את המבצע וכן להעביר את פרטיו לידי המשרד. למרות פניות חוזרות ונשנות – נמנעה “בזק” מלהעביר למשרד התקשורת את כל המידע והמסמכים הנוגעים למבצע ואף לא עצרה אותו.
עם זאת, החברה העבירה למשרד התקשורת את תקנון המבצע וכן את נוסח ההסכם שעליו חתמו כל הספקים המשתתפים במבצע.
מבדיקת החומר הכולל שהתקבל מ”בזק” עולה, כי פרטים מהותיים ביותר בנוגע להתקשרות שבין חברת “בזק” לספקי הציוד נעדרו מתוך הסכם ההתקשרות. כמו כן, חסרים פרטים לגבי הסכום שישלמו הספקים שהוא יסוד מרכזי להתקשרות ומתכונת ההתחשבנות בין הספקים לבין החברה.
נציגי “בזק” מסרו בעל פה, כי קביעת סכום התמורה שמשלם הספק לחברה וכן מתכונת ההתחשבנות בין החברה לספק בסוף תקופת ההטבה, אינם מפורטים בהסכם. עוד ציינו נציגי החברה, כי הסוגיות הנ”ל סוכמו בין החברה לספקים במסמכים נפרדים, שאותם אין החברה רואה לנכון לחשוף בפני המשרד.
בלשניקוב, מציין, במכתבו, כי נמצאה, לכאורה, סתירה בין מתכונת ההתחשבנות המתבצעת בפועל, בהסתמך על דברי נציגי החברה, לבין הוראות ההסכם.
לאור חומרת ההפרות הודיע משרד התקשורת, כי על “חברת “בזק” לחדול עוד היום, ה-1 במאי 2006 מקיום המבצע לאלתר; להפסיק לצרף מנויים חדשים למבצע ולהימנע ממתן הטבה של דקות שיחה חינם למנויים שכבר הצטרפו למבצע.
כמו כן, על “בזק” להציג למשרד התקשורת את כל המסמכים והנתונים הנוספים בנוגע להתקשרות בין החברה לספקי הציוד, ובכלל זה ההסכמות בנוגע לסכום התמורה שמשלם הספק לחברה בגין כל מנוי שמצטרף למבצע וזוכה בהטבה של דקות שיחה; שיעור העמלה שמשלם הספק לחברה וכן מתכונת ההתחשבנות בין החברה לספק בסוף תקופת ההטבה.
במכתב נאמר, כי אם ההפרות לא יתוקנו, בכוונת המשרד לחלט ל”בזק” ערבות בנקאית בסכום של 7 מיליון שקלים. בטרם תתקבל הוראה בדבר חילוט הערבות רשאית חברת “בזק” להביא את טענותיה באשר לחילוט עד ל-4 במאי 2006 בשעה 10:00 בבוקר.
Add Comment