חשש: המפלגות ינצלו את בני הנוער העובדים בבחירות יום הבחירות הוא יום שבו עובדים שעות רבות” אמרו בנוער העובד והלומד “על השעה התשיעית והעשירית יש לשלם 125% ועל כל שעה נוספת
בני נוער – היזהרו שלא יעבדו עליכם בבחירות. ארכיונעים
כ-30,000 ילדים ובני נוער יעבדו היום, יום הבחירות – כך מעריכים בהסתדרות הנוער העובד והלומד. “אנו חוששים שיהיו פעילי מפלגות שינצלו את העובדים הצעירים” – אומרים בתנועה וקוראים לבני הנוער לעבוד רק אם הם מחזיקים בידם מסמך רשמי של המפלגה המאשר את תנאי העסקתם.
“היום, יהיו רכזי סניפים רבים שבלהט הבחירות לא יהססו לשכור את שרותיהם של נערים ונערות רבים, זאת מבלי שיש להם אישור או כיסוי לעשות זאת.
הם לא משאירים בידי העובדים הצעירים והתמימים שום מסמך המעיד על כך שהם אכן עובדים” – כך טוענים בנוער העובד והלומד; “הפתרון הוא פשוט ומצוי בידי העובדים הצעירים לדרוש מסמך רשמי או חוזה חתום, ממי שהוסמך על ידי המפלגה לשכור עובדים.
צילום מתוך אתר הנוער העובד והלומד
בלי מסמך מסודר יהיה קשה מאוד להבטיח את התשלום יום לאחר ה- 28 במרץ” מדגישים בנוער העובד והלומד.
בהסתדרות הנוער העובד והלומד העריכו הערב, כי בעוד מספר ימים יתחילו לזרום למשרדי האיגוד המקצועי לנוער עשרות, אם לא מאות תלונות של נערים ונערות שעבדו ולא קיבלו את שכר עבודתם.
על מנת לנסות לצמצם את ממדי תופעת הניצול קראו בתנועת הנוער העובד והלומד לבני הנוער העובדים לדרוש מנציגי המפלגות לקבל מסמך חתום, על גבי דף רשמי של המפלגה המעיד על כך שהם מועסקים וכן לרשום את הפרטים המלאים של האחראים עליהם מטעם המפלגה.
<!–ellection.htm–>
בתנועה פתחו הבוקר את מוקד הטלמסר לפניות בני הנוער העובדים והוא יפעל לאורך כל יום הבחירות ובימים שאחריו, מספר תא הטלמסר הוא 03-7651212 או כוכבית *1121 מכל טלפון נייד.
Add Comment