הגב’ גולדהמר ניצולת שואה אשר התאחדה לאחר השואה עם בעלה פישל ז”ל שנפטר לפני 10 שנים ויחדיו זכו להגיע לארץ ישראל. תרמה את מכון הלב לזכר משפחתם שנספו בשואה.
הגב’ גולדהמר תרמה את מכון הלב לבי”ח לניאדו לזכר שנספו בשואה.
המרכז הרפואי צאנז בי”ח לניאדו מציין את פתיחתו של מכון הלב החדש, המאפשר אשפוז ברמת מלונאות ופרטיות גבוהה, ומכיל מכשור חדיש ומתקדם מבחינה טכנולוגית, לפי הסטנדרטים הגבוהים ביותר הקיימים כיום. בטכס מרגש נקבעה המזוזה בפתח המכון ע”י כ”ק מרן האדמו”ר מצאנז שליט”א.
תורמת מכון הלב הינה הגב’ לובה גולדהמר בת 98 וחצי, ניצולת שואה אשר התאחדה לאחר השואה עם בעלה פישל ז”ל שנפטר לפני 10 שנים ויחדיו זכו להגיע לארץ ישראל.
הגב’ גולדהמר תרמה את מכון הלב לזכר משפחתה שנספו בשואה. לובה ופישל ובנם היחיד חיים, הסתתרו בעליית גג צרה ודחוקה בגטו לודז’, עד חודש אוגוסט 1944. שם ערכו לבנם היחיד חיים, טקס בר מצווה עצוב ושקט.
לבסוף כשל כוחם, ובאוגוסט 1944, עם חיסול גטו לודז’, הם צורפו למשלוחי הרכבת האחרונים למחנה ההשמדה אושוויץ. שם, ברדתם מהרכבת, על הרמפה באושוויץ, מול ד”ר מנגלה (ימ”ש) נחרצו הגורלות.
הבן חיים, שאחז בידו ילד קטן מילדי השכנים בגטו, נשלח יחד עמו ישירות לתאי הגזים. לובה ופישל נשלחו ימינה לעבודות הכפייה. תשעה חודשים בלבד לאחר הגעתם לאושוויץ, הסתיימה המלחמה.
פישל שהיה על סף המוות, עם שחפת פעילה, הועבר על אלונקה של הצלב האדום הישר ממחנה הריכוז לבי”ח בשבדיה, שם התאושש באיטיות.
הגב’ גולדהמר והגברת הראשונה של נתניה פיירברג, בטקס חנוכת מכון הלב בלניאדו
לובה, שוחררה במחנה שטוטהוף בגרמניה. בודדה בעולם חזרה לפולין, כדי לגלות את המציאות המרה שאף אחד לא שרד ודבר לא נשאר. בהמשך התאחדה עם בעלה פישל בשבדיה.
בשטוקהולם, הקימו את ביתם מחדש, בית יהודי חם. אך עם הפרישה לפנסיה החלו לחלק את זמנם בין שטוקהולם לנתניה, בה חי האח היחיד שנשאר ללובה.
החיים לכאורה שבו למסלולם אך הפצע נשאר פתוח ומדמם, הם כאן אך המשפחה כולה והבן היחיד, נשארו שם, על אדמת פולין המקוללת.
עתה, עם הקמת “מכון הלב ע”ש גולדהמר” התגשם החלום. על הקיר לפני דלת הכניסה למכון, מונצחים שמות בני המשפחה שניספו בשואה. בתחתית שלט ההנצחה, בפתחו; “מכון הלב ע”ש גולדהמר” יוצאת הזעקה; “ארץ אל תכסי דמם” לזיכרון עד של השואה האיומה.
אולם מעבר לשלט נמצאת הכניסה ל”מכון הלב ע”ש גולדהמר”, מפעל ההנצחה והתקומה של ליבה ופישל, הגשמה של החזון “משואה לתקומה”. מפעל הנצחה זה, בנסיבות המיוחדות הללו, ממצה באופן מושלם את מאמר הנביא ישעיהו; “ונתתי לכם בביתי ובחומותיי יד ושם טוב מבנים ומבנות, שם עולם אשר לא ייכרת”.
ד”ר רון ליאור, מנהל מכון הלב, אומר; “היינו שותפים מקרוב בכל התהליכים סביב בניית המכון החדש ושמחים מאוד על שיפור היכולות שלנו להמשיך ולספק פתרונות רפואיים מתקדמים לחולים, בתנאי שהייה ואשפוז גבוהים במיוחד”.
Add Comment