Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

המתכונים הזוכים בתחרות מתכוני הג’ינג’ר של דורות

0
0
המתכונים הזוכים בתחרות מתכוני הג’ינג’ר של דורות

“דורות – מוצרי שום ותיבול”, המייצרת מגשיות קפואות של שום, ג’ינג’ר ועשבי תיבול ערכה תחרות מתכונים על בסיס ג’ינג’ר. במסגרת התחרות הוזמנו חובבי בישול לשלוח מתכונים מקוריים לאתר האינטרנט של דורות: www.dorot.co.il. השיפוט בין המתכונים נעשה על ידי צוות בראשות השף ויקטור כהן, חבר איגוד השפים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

במקום הראשון בתחרות זכתה שרי מאיר ממודיעין עם מתכון להכנת טג’ין טלה עם קוביות ג’ינג’ר של דורות ושזיפים יבשים. במקום השני זכתה לאה קויטל מתל אביב עם מתכון להכנת פרפה ג’ינג’ר.

רקע על הג’ינג’ר

שורש הג’ינג’ר, ממשפחת הזנגבילים, הוא צמח תבלין עתיק יומין, שמקורו במזרח הרחוק במטבח האסייתי והשימוש בו נפוץ מאוד אצל ההודים והסינים. הג’ינג’ר השתרש בצורה מושלמת במטבח הישראלי. הוא מצוין לתיבול ומעשיר כל מאכל ותבשיל בטעם ייחודי ומרענן. הג’ינג’ר, מתאים במיוחד לתיבול מרקים, תבשילי בשר, ירקות מוקפצים, סושי ואף מתאים לקינוחים. בנוסף, מפיקים ממנו שמנים מסוגים שונים, המשמשים כתוספת טעם למזונות ולמשקאות בתעשיות הבירה, היין והליקר.

הג’ינג’ר, גדל באזור, שיש בו כמות גדולה של מים, חום וצל. ההבדלים בין הזנים נקבעים לפי מידת החריפות ותכולת הסיבים והמים בהם. צריכת הג’ינג’ר התרחבה בעולם עם צריכת המזון האתני. לג’ינג’ר סגולות רפואיות רבות, כדוגמת: המרצת זרימת דם, מניעת בחילה, חיזור המערכת החיסונית והקלה על כאבים.

להלן מתכונים מתוך התחרות; 

מקום ראשון; טז’ין טלה עם קוביות ג’ינג’ר של דורות ושזיפים יבשים

החומרים:

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומזהיבים, ואח”כ את הבשר, עד להשחמה.
2. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הקינמון והדבש, הזעפרן וקוביות הג’ינג’ר.
3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי, מוסיפים את השזיפים ומבשלים עוד כשעה וחצי, עד שהבשר רך והרוטב סמיך.
4. מגישים עם אורז לבן

מקום שני: פרפה ג’ינג’ר

החומרים:

לקישוט והגשה:

רצועות דקות של ג’ינג’ר מסוכר

עלי נענע

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החלמונים והדבש עד לקבלת קרם בהיר ותפוח.
2. מערבבים את הגבינה עם ברנדי, גרידת לימון וקורט מלח.
3. מקציפים את השמנת מתוקה.
4. מערבבים קלות את הגבינה והחלמונים המוקצפים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים יחד.
5. מוזגים לצלוחיות על רגל ומקשטים ברצועת זנגוויל ועלה נענע.
6. מגישים קר.

Ginger

כנפי עוף צלויות במשרה של סויה ג’ינג’ר ושום

החומרים:

למשרה:

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל רכיבי המשרה בקערה, מכניסים את הכנפיים למשרה, ומניחים במקרר למשך הלילה.
2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מניחים את הכנפיים בתבנית ואופים כשעה, בחמש דקות האחרונות מעבירים למצב גריל.

דג סלמון ברוטב ג’ינג’ר ושום

החומרים ל-6 מנות:

לקישוט והגשה:

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את הדג, מורידים את העור העבה (ע”י משיכה מהכיוון הנגדי בעזרת מגבת נייר) ומייבשים.
2. מערבבים יחד את כל המרכיבים בקערית.
3. על השיש פורסים רדיד נייר אלומיניום שיעטוף היטב את הדג.
4. מורחים את הדג בתערובת משני צידיו, עוטפים היטב בנייר האלומיניום, כך שהרוטב לא ייזל.
5. מכניסים לתנור אפייה שחומם מראש ואופים בחום בינוני גבוה כ-25 דקות.
6. מגישים חם.

חצילונים מטוגנים עם ג’ינג’ר

החומרים:

חומרי המשרה:

אופן ההכנה:

1. פורסים כל חצילון לכ-3 פרוסות, מטגנים ומניחים בנייר סופג למספר דקות.
2. מערבבים את חומרי המשרה בקערה.
3. בקערת זכוכית מניחים את החצילונים המטוגנים שכבה על גבי שכבה כשאת הרוטב יוצקים בין השכבות.
4. משהים כשעתיים ומגישים.

נתחי הודו עם שקדים וג’ינג’ר

חומרים:

אופן ההכנה:

1. מבשלים את כל החומרים בסיר למשך כשעתיים וחצי, עד שהבשר מוכן וכל המיצים נספגו.
2. מגישים חם, עם פרוסות בטטה מסביב.

קארי בטטה וזוקיני

החומרים ל-2 מנות:

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את זרעי הכמון והחרדל עד שמתחילים להתפצפץ.
2. מוסיפים את הבצל ומזהיבים קלות.
3. מוסיפים את הג’ינג’ר והשום ומטגנים כשתי דקות.
4. מוסיפים את הבטטות לעוד דקת טיגון.
5. מוסיפים את הקישואים והתבלינים ומערבבים.
6. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עשר דקות (אם יש צורך, אפשר להוסיף שתי כפות מים, אבל לזכור שהירקות מפרישים נוזלים).
7. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומגישים חם.

לגיוון: ניתן להחליף את הקארי בגארם מסאלה.

מרק תפוחי אדמה

חומרים ל-6 מנות:

אופן ההכנה:

1. ממיסים בסיר מחמאה ושמן ומקפיצים את הכרישה ותפוחי האדמה.
2. מוסיפים מים רותחים, גרון הודו, שום, ג’ינג’ר, מרק ותבלינים – מרתיחים ומבשלים כשעה – שעה וחצי.
3. מקררים מעט ומרסקים בבלנדר את הכרישות, הקישוא ומעט מתפוחי האדמה.
4. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.<!–Dorot18-3-06.htm–>

כתובת האתר; www.dorot.co.il. ניתן להירשם באמצעות האתר למועדון הלקוחות של דורות וליהנות ממבצעים ומידע שוטף על מוצרי החברה.

תגובות
0
0



Exit mobile version