Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

הרשות למלחמה בסמים מתעלמת מסימום המוני של ילדים בתוך מערכת החינוך

0
0

כך טוען, יהודה קורן, סגן יו”ר עמותת מגן לזכויות אנוש; “נראה שבראש הרשות למלחמה בסמים יושב אדם לא מקצועי שלא מבצע את תפקידו. נראה שהרשות מבזבזת את כספי משלם המיסים על יחסי ציבור ופוסטרים במקום לנקוט בצעדים אופרטיביים אמיתיים.

אצל ילדים רבים ה’ריטלין’ גורם להתנהגות אלימה

קמפיין הרשות למלחמה בסמים מבשר בחגיגיות על מלחמת חורמה בסמים. אכן תקציבי הסברה לא מבוטלים מושקעים בגוף זה המצוי תחת משרד ראש הממשלה. הבדיחה המרה והמצמררת אליבא דעמותת ’מגן לזכויות אנוש’ – היא שתחת עיניהם העצומות של המדענית הראשית של הרשות ושל ראשיה, מתרחשת שואה של ממש במונחים של סימום ילדים ונוער במערכת החינוך.

לדברי אנשי עמותת ’מגן לזכויות אנוש’ לא פחות מ-60 אלף ילדים וסטודנטים, צרכו השנה באין מפריע סמים ממריצים כדוגמת ה’ריטלין’, מבלי שיסבירו להם או להוריהם שמדובר בסם מסוכן.

למרות שקשה להאמין, העובדות הבאות הן אמת מדויקת ובדוקה. ריטלין הינו סם מסוכן על פי פקודת סמים מסוכנים. הוא מאוחסן בכספת של בית המרקחת. בארה”ב, למשל; סמים מסוכנים מדורגים לפי דרגת הסיכון שלהם. דירוג ה’ריטלין’ שם הוא ’דרגה 2’. יחד איתו בקבוצה נמצא גם ’קוקאין’.

הריטלין הוא סם מרץ שגורם לתלות והתמכרות אצל מבוגרים, וכמעט זהה במבנהו ל’אקסטזי’ שגם הוא סם מרץ מסוכן שאף גורם להזיות.

ילדים צורכים ’ריטלין’ על בסיס יומיומי במשך שנים. לעיתים עוד מגיל הגן.

ה’ריטלין’ מרסן את הילד. הוא פועל על ילדים פעלתניים באופן מרסן ומדכא, כיון שהוא ניתן להם במינון של אדם מבוגר ויותר מזה. למעשה הוא מרעיל אותם וזה מתבטא בבחילות, חוסר תיאבון כאבי ראש ומצב רוח ירוד.

אצל ילדים רבים ה’ריטלין’ גורם להתנהגות אלימה ופסיכוטית בשעות אחר הצהריים לאחר שריכוזו בדם יורד. במקום להפסיק מיד את מתן הסם מקבלים אותם ילדים מנה נוספת שלו בשעות הערב או מנה כפולה, שמשתחררת לאורך כל היום.

23 ילדים מתו בארה”ב מצריכת ריטלין רק בחמש השנים האחרונות. אלפים הפכו לילדים ’נרקומנים’, עם התפרצויות זעם והתנהגות פסיכוטית.

“מסינג, מנכ”ל הרשות לא ידע שהריטלין נמצא תחת פקודת סמים מסוכנים…”

עמותת ’מגן לזכויות אנוש’ מצאה שבאוניברסיטאות ובמכללות בארץ’ יכול כיום כל סטודנט להשיג מרשם לסמים מסוכנים באופן חופשי לחלוטין. שום מבחן אינו נדרש כדי להוכיח בעיה רפואית. מספיק שהסטודנט מודיע לפסיכיאטר שהוא אינו מתרכז בשיעור והסם מגיע לידיו.

יתרה מכך; המבחן היחיד שזמין לפסיכיאטר נקרא מבחן TOVA. מבחן זה הוא ’תרגיל מכירות’ נטו. הוא בודק את ביצועי התלמיד ללא ריטלין ועם ריטלין. ובסופו מודיעים לתלמיד שביצועיו השתפרו עם סם המרץ שלקח, ולכן הוא יכול לקבל את המרשם.

העמותה ’מגן לזכויות אנוש’ מצאה שישנו גידול של 60% מול השנה שעברה בצריכת הריטלין.

הרשות למלחמה בסמים נרדמה בשמירה. היא מפרסמת פליירים במקום לשלוח צוות חוקרים שיחקרו באמת מה קורה בתעשיית אבחון הילדים, שכבר נמצאת היום בכל כיתה בארץ, עם כלבי הגישוש שלה, שרק מחכים שעוד ילד יקום ללא רשות כדי לשלוח גם אותו אל פסיכיאטר הילדים או הנוירולוג המומחה יחד עם חוות הדעת של המורה כדי לקבל חותמת לעוד מנה של סם מסוכן.

עם כל הריסון שגורם הריטלין האלימות בבתי הספר רק גואה וגואה. ההתנהגות הפסיכוטית ומצבי הרוח שגורמים סמים אלה הם אלה שמניעים את העלייה באלימות.

גם האו”ם וגם ה-FDA הוציאו אזהרה חמורה שקשורה לאבחון יתר לא מוצדק של ילדים, ולסכנות החמורות שטמונות בסמים אלה.

אולם הרשות למלחמה בסמים, מתעלמת מכל האזהרות. היא לא הוציאה אזהרה על השימוש הנפוץ ב’ריטלין’ באוניברסיטאות ועל התופעה הגוברת של סחר ב’ריטלין’. נהפוך הוא; בתגובה לשידור רדיו ברשת ב’ של קול ישראל, ב-4 בחודש דצמבר 2005, אמר חיים מסינג, מנכ”ל הרשות, כי; “הילדים צריכים לבלוע ריטלין ולא לסחור בו”.

cchr_logo_100k-n_01.jpg

“כשפנינו – אומר יהודה קורן; באותו חודש לסגנו, אורי אסטליין, כדי לברר מדוע תומך מנכ”ל הרשות למלחמה בסמים בכך שילדים יבלעו סם מסוכן ועוד מביע התבטאות שכזו בכלי התקשורת, נמסר לנו, שמר מסינג מתנצל, כיון שלא ידע שהריטלין נמצא תחת פקודת סמים מסוכנים”…

לדברי קורן; “נראה שבראש הרשות למלחמה בסמים יושב אדם לא מקצועי שלא מבצע את תפקידו. נראה שהרשות מבזבזת את כספי משלם המיסים על יחסי ציבור ופוסטרים במקום לנקוט בצעדים אופרטיביים אמיתיים.

נראה שראשי ’הרשות למלחמה בסמים’ חוששים ממשרד הבריאות, למרות שהם אמורים להיות הגוף המפקח העליון מטעם משרד ראש הממשלה. ואם אין ראשיה אמיצים דיים, מוטב שיפנו את מקומם לאנשים נועזים יותר!” – סיכם את טענותיו סגן יו”ר ’מגן לזכויות אנוש’.

חומר בעניין הועבר גם לעיונו של מבקר המדינה.

תגובות
0
0



Exit mobile version