Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

לחם מרוקאי לפורים

0
0

על פי המסורת נהוג היה לתלוש את הביצה מה”קן” ולקרוא “ארור המן…”

יהודי מרוקו נוהגים היו לשלוח מנות לכל הקרובים והמכרים שהכילו ממיטב העוגיות מעשה ידי אם הבית השולח בין היתר נהגו להכין לחם מיוחד בגודל של מנה אשית בית אפוי עם ביצה שלמה מעל אשר רצועות בצק מחזיקות אותה או כיכר לחם עגולה עם מספר ביצים לכל המשפחה, גם זה מעשה ידי האישה להתפאר. לחם זה היה מיועד בעיקר לזכרים שבחבורה. ולא נעדר מקומו של ה”ברקוקש” זהו קוסקוס בעל גרגירים עבים המבושל בחלב וחמאה.

מרכיבים:
ל-6 מנות)

1 ק”ג קמח לבן
שקית או קובית שמרית
כוס סוכר
כף שומשום
כף גרגרי אניס
כוס שקדים או אגוזי מלך קצוצים
100 גר’ צימוקים או תמרים קצוצים
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
2 ביצים
1 חלמון
כ 1/4 1 כוסות מים
6 ביצים קשות עם הקליפה
ביצה למריחה

אופן ההכנה:

מכניסים לתוך קערת מערבל את כל המרכיבים (פרט למים). לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.

דוחסים באגרוף את הבצק התפוח, מחלקים ל-6 חלקים שווים (משאירים מעט בצק לרצועות) ויוצרים מכל חלק כדור. מרדדים בעזרת כף היד כל כדור לעלה עבה ובעזרת מספריים גוזרים בשוליים (עומק 1.5 ס”מ) כל 2 ס”מ כך שמתקבל מעין פרח עם עלי כותרת.

כל עלה כותרת גוזרים שנית במאוזן כך שמתקבל עלה עליון ותחתון. מניחים במרכז כל פרח ביצה קשה בקליפתה ו”כולאים” אותה בעזרת 2 רצועות דקות כ X מעל הביצה.

משהים בתבנית מכוסה במגבת במקום חמים לתפיחה, מורחים בביצה טרופה עם כפית חומץ ואופים כ-35 דקות ב-175 מעלות צלזיוס.

תגובות
0
0



Exit mobile version