40 חודשי מאסר בפועל וקנס של 30,000 ₪, נפסקו ע”י ביהמ”ש בנצרת נגד 3 גנבי בקר. ארגון מגדלי הבקר; מברך על עונשים מרתיעים לגנבי הבקר והישגים מרשימים של יחידת ארז ופרקליטות מחוז צפון בעמידה עיקשת מול הפושעים
גניבת בקר, פריצה, התעללות בחיה ומניעת צער בעלי חיים.
“למי תודה? למי ברכה? לעבודה ולמלאכה…” שורות משירו של המשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק, שימש מקור להשראה לשופטת בית משפט השלום, בנצרת כרמלה רוטפלד-האפט ונכלל בכתב גזר הדין פ- 002002/05 לשלושת גנבי בקר שגנבו עגלות מ”רפת העמק” בקיבוץ מרחביה.
השופטת הטילה על הנאשמים 40 חודשי מאסר בפועל, קנס של 30 אלף שקל ושלילת רישיון נהיגה לשנה. השופטת רוטפלד-האפט אף ציינה, כי; יש להחמיר את הענישה בתחומי הגניבות החקלאיות המחבלות בפרנסתם ומטילות מורא על אנשי העבודה “מלח הארץ” כדבריה.
חיים דיין מנכ”ל אמב”ל (ארגון מגדלי הבקר); מברך על העונש חסר התקדים שניתן לגנבי הבקר אשר בדרך כלל יצאו בעונשים קלים ממשפטים מסוג זה.
דיין מציין את פעילותה של יחידת ארז באיתור הגנבים ומיגור התופעה ואת עו”ד תומר שוורץ ממשרד פרקליטות מחוז צפון, על הנחישות בהגשת כתבי אישום איכותיים כנגד גנבי הבקר ובנוסף ציין דיין, כי על העוסקים במלאכה זו כמו על הבוקרים ישנם איומים בפגיעה בנפש וברכוש בכל יום מצד הפושעים.
השופטת רוטפלד-האפט; “תחילתו של שינוי במדיניות ענישה לגבי עבירות מסוג זה”
דיין; “בישראל אין אחידות בדרגות העונש כלפי גנבי בקר והעונשים הניתנים בדרך כלל אינם מרתיעים. בשנים האחרונות הפכו חוות הבקר ליעד אטרקטיבי לגנבים. אנו זועקים כבר שנים כי העונשים הקלים לגנבי הבקר הינם גורם מכשול במניעת הגניבות” – אומר דיין.
עוד מציין דיין, כי; שני שופטים, החלו בשינוי הקו שהוביל את בתי המשפט בשנים האחרונות וגזרו גזרי דין כבדים על הנאשמים.
המשפט הראשון (פ 002647/05) התקיים ב-15 בינואר בבית המשפט בנצרת, בפני השופטת לילי יונג-גפר וגזר הדין כנגד הנאשם טראד גריפאת מהישוב גריפאת (ליד נהלל) ניתן על גניבת בקר, פריצה, התעללות בחיה ומניעת צער בעלי חיים.
השופטת הרשיעה אותו במאסר בפועל ל-33 חודשים, מאסר על תנאי ל-18 חודשים, מתן פיצויים בסכום של 10,000 ₪ ושלילת רישיון למשך 12 חודשים.
במשפט הנוכחי של הגנבים, גם הם מהישוב גריפאת, הם הואשמו בהאשמות דומות אך מספר ימי העונש הוחמר במעט.
דיין; “בישראל אין אחידות בדרגות העונש כלפי גנבי בקר”
חיים דיין שנקרא לעדות במשפטים, העיד על גל הגניבות הגואה המביא להפסדים של 10 מיליון ₪ למגדלי הבקר. הוא אף תיאר את מצבם הקשה של הבוקרים והרפתנים אשר עובדים ביום ומשמשים שומרי הבקר, רכושם ואדמות הלאום בלילות.
דיין, תיאר בדבריו, את הקושי נוסף שהוא “אי רצונם של חברות הביטוח לבטח את עדרי הבקר עקב ריבוי הגניבות או מחייבים עלות גבוהה מאוד בהשתתפות עצמית בפוליסת הביטוח שאין הבוקרים יכולים לעמוד בה”.
השופטת רוטפלד-האפט, ציינה, כי זהו תחילתו של שינוי במדיניות ענישה לגבי רמת העונש על עבירות מסוג זה.