לרגל סיום חגיגות שמחת החלב 2006, הוגש ע”י מועצת החלב מתכון פשוט וקל של מאלאבי. המעדן הטורקי הזה מכיל חלב, קורנפלור וקמח אורז, הוא מתקבל לבן צחור וקר. הקינוח מתאים לכל השנה.
מלבי (בערבית: مهلبية “מֻהַלַבִּיַה” או محلبية “מֻחַלַבִּיַה”) הוא מאכל המוגש כקינוח. מדובר בג’לי חלבי קל הכנה המופק מחלב, קורנפלור ותמצית מי ורדים. זהו קינוח שמקורו בארצות ערב, ובימי הביניים הגיע לאירופה דרך סיציליה וספרד. במקור הוכן הקינוח עם חלב שקדים או שקדים מרוסקים וג’לי על בסיס עמילן כלשהו.
בדרך כלל מוגש המלבי כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים וסירופ בטעם וורדים מתוק.
מצרכים;
7 כוסות חלב
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס + 2 כפות קמח אורז
לעיטור;
6-8 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס מי ורדים
1/2 כוס + 2 כפות קורנפלור
1 כוס מים קרים
אופן ההכנה;
1. מערבבים חלב עם סוכר ומבשלים בסיר רחב וכבד, ומביאים לרתיחה.
2. מערבבים קמח אורז, קורנפלור ומים ומוסיפים בהדרגה לחלב החם, תוך בחישה.
3. מבשלים על להבה קטנה במשך 30 דקות. בוחשים לעיתים תכופות עד שמתעבה.
4. מרוקנים לתוך תבנית מרובעת או עגולה, כך שהתערובת תהיה בגובה כ-2 ס”מ.
5. מצננים 6 שעות לפחות. בוזקים אבקת סוכר ועליה זולפים מי ורדים מגישים קר.
לרוויה.
Add Comment