Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

עסבאן – כדור בשר ממולא ב… כול טוב

0
0

מדובר ב”כדור” בשר עסיסי טעים, כפי שהמטבח של בני עדת לוב (הטריפולטאים) יודעים להוציא מן המטבח.

Asban_180X135k-n_17-2-06_01.jpg

ה”עסבאן”, אותו כדור ממולא בכול טוב מן החי, יחד עם אורז ותבלינים, הוא מבחינתי האוכל שמסמל חגיגיות. אוכלים אותו גם במועדים אחרים, אבל ה”קושי” היחסי שבהכנתו הופכים אותו למאכל “הכתר” השמור לימים טובים.

המצרכים למילוי;

ק”ג עלים (בופחית’)
2 בצלים גדולים
חצי כוס אורז
חצי ק”ג בשר בקר, לבבות וריאה (קצת שומני)
כוסברה
שמיר
1 כפית חראראת’
1 כף כורכום

המצרכים לרוטב;

חצי כוס שמן
1 כוס אפונה
ירק, פארוזיליה, שמיר, כוסברה
2 תפוחי אדמה
חצי כף פלפל חריף או מתוק
1 כף רסק עגבניות
1 כפית חראראת’
1 כוס מים
1 בצל

אופן הכנת העסבאן;

לחתוך את הבצל לקוביות קטנות.
לחתוך את הבשר ואת הירק גם לקוביות קטנות.
לערבב את כל החומרים יחד (כולל האורז והתבלינים) .
מנקים את העלים היטב (להוציא את השכבה הראשונה).
לוקחים “עלה”, וממלאים אותו במילוי לכדי צורת כדור.
בעזרת חוט תפירה מגלגלים סביב הכדור וקושרים.

אופן הכנת הרוטב;

לחתוך הבצל לחתיכות קטנות
להכניס לסיר את כל החומרים ולבשל מעט, להוסיף כוס מים ולהמשיך לבשל.
להוסיף לסיר את כדורי העסבאן הממולאים כשהתבשיל רותח.
להוסיף 3-4 כוסות מים.
להוסיף את תפוחי האדמה והאפונה ולהמשיך לבשל עד שיגמרו המים.

בתיאבון.

___________

* מובא מתוך אתר מרכז אור שלום – לשימור ולהנחלת יהדות לוב

תגובות
0
0



Exit mobile version