פרופ’ ארד נשיאת המרכז האקדמי רופין; “בהשכלה הגבוהה מצוי המענה להתגבר על אי השוויון הכלכלי-חברתי. רכישת השכלה תוציא הרוכשים אותה ממעגל העוני”. פרופ’ עמיאל; “ניתן להקטין את אי השוויון והעוני על ידי החזרת קצבאות הילדים לעניים בלבד”
איצקוביץ’; המערכת האקדמית, מייצרת כלכלנים, חסרי חמלה
טובי המומחים בארץ בתחום אי השוויון הכלכלי-חברתי והעוני השתתפו ביום עיון בנושא, אשר התקיים במרכז האקדמי “רופין”. יום העיון התקיים לרגל השקת הספר “STUDIES ON ECONOMIC WELL-BEING” בעריכתו של פרופ’ יורם עמיאל, דיקן בית הספר למדעי החברה והניהול במרכז.
פרופ’ בן ציון זילברפרב, מאוניברסיטת בר אילן, לשעבר מנכ”ל האוצר, מתח ביקורת על הקיצוץ בקצבאות הילדים וכינה מהלך זה; “אכזרי ודרסטי”, ד”ר מומי דהאן מהאוניברסיטה העברית אמר, כי; “מדיניות הממשלה להגדלת מספר המועסקים מוטעית – וכי מצבם של אלה שחזרו למעגל העבודה הורע”.
לאה אחדות, סמנכ”ל המוסד לביטוח לאומי, טענה, כי להגדלת שכר המינימום ל-1,000 דולר תהיה השפעה שלילית על התעסוקה, אך ציינה, כי; “אין להטיל טאבו על העיסוק בנושא”. יחד עם זאת, ציין פרופ’ זק סילבר מאוניברסיטת בר אילן, כי; “עלייה קטנה בשכר המינימום לא תפגע בתעסוקה ותביא לשיפור מצבם של העניים”.
הן פרופ’ זילברפרב והן פרופ’ עמיאל, הסכימו, כי; “ניתן להקטין את אי השוויון והעוני על ידי החזרת קצבאות הילדים לעניים בלבד ועל ידי הגדלת קצבאות הזיקנה והענקתם לנזקקים”.
פרופ’ שוש ארד נשיאת המרכז האקדמי רופין, הוסיפה, כי; “בהשכלה הגבוהה מצוי המענה להתגבר על אי השוויון הכלכלי-חברתי, מכיוון שרכישת השכלה תוציא הרוכשים אותה ממעגל העוני”.
נחום איצקוביץ’ יו”ר הועד המנהל של המרכז האקדמי “רופין”, המכהן כראש המועצה האזורית עמק חפר, טען נגד המערכת האקדמית, כי; “היא מייצרת כלכלנים, חסרי חמלה ונטולי נשמה” – הוא למד זאת, לדבריו, במגעיו הרבים מול הכלכלנים העובדים במשרדי הממשלה השונים.
איצקוביץ’, הפציר בחברי הפאנל שיחנכו את תלמידיהם לראות את האנשים מאחורי המספרים – ודבריו זכו למחיאות כפיים רבות של הקהל.
פרופ’ בן ציון זילברפרב;
פרופ’ זילברפרב; “הקיצוץ בקצבאות הילדים אכזרי”
ב-1998 מונה על-ידי שר האוצר יעקב נאמן לכהונת מנכ”ל משרד האוצר. סיים את תפקידו ביולי 1999 – עם כינון הממשלה החדשה בראשות אהוד ברק.
ב-1999 מונה ליו”ר ועדת ההשקעות של קופות הגמל בקבוצת דיסקונט.
פרופ’ זילברפרב, כתב את הספר; ההפרטה בישראל ובעולם, במשותף עם אקשטיין ורוביץ, הוצאת הספרים של אוניברסיטת בר-אילן. ערך שני ספרים בהוצאות KLUWER – ארה”ב ו-FRANK CASE – לונדון. כתב עשרות מאמרים בכתבי עת מקצועיים בינלאומיים ומקומיים. המאמרים עוסקים רובם ככולם בכלכלת ישראל בנושאי אינפלציה, הפרטה, הצמדה, ביקוש לכסף, סחר חוץ ועוד.
זילברפרב, התבטא בזכות כלכלת שוק, הפרטה מואצת של המשק, אינפלציה נמוכה, גירעון נמוך וליברליזציה בתחום המט”ח. באוקטובר 1994 ביקר את הצעתו של שר האוצר אברהם (בייגה) שוחט, להפריט חברות ממשלתיות בדרך של חלוקת מניות ואופציות לציבור. אז טען, כי ההצעה לא תזרז את התהליך בשל בעיות חוקתיות. ערב הבחירות ב-1996, התבטא בזכות פתרון בעיית מאזן התשלומים בדרך משולשת; קיצוץ בהוצאות הממשלה, הורדת הריבית במשק ושינוי שער החליפין.
Add Comment