Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

ירקות, תבלינים ופירות חדשים יחשפו לראשונה בתערוכת אגרו-משוב

0
0

מנכ”ל אגרו-משוב, אלוש; תערוכת אגרו-משוב בת”א, מהווה חלון ראווה לתעשיית החקלאות ולענפים הכלכלים הנלווים אליו. נציגי תעשיית המזון יחשפו למגוון של חידושים שיעשירו את המטבח הישראלי.

משלחות רבות מחו”ל צפויות להשתתף בתערוכת “אגרו-משוב” שתתקיים בין ה-28 לפברואר ל-1 במרץ 2006, בגני התערוכה בת”א. התערוכה, מהגדולות בישראל, תציג זו השנה ה-16 ברציפות את מיטב החידושים בחקלאות הישראלית בהשתתפות למעלה מ-100 מציגים בארץ ובחו”ל, ותשתרע על פני שטח של 10,000 מ”ר של שטחי פנים וחוץ.

חיים אלוש, מנכ”ל אגרו-משוב, מסר, שבתערוכה יחשפו לראשונה חידושים מעולם התבלינים, מגוון של פירות אקזוטים שאוקלמו או הוכלאו בשנים האחרונות בישראל וכן שתילי פרי ופרחי נוי.

לדבריו; “המוצגים שנחשפו לראשונה בתערוכות אגרו-משוב הקודמות נכנסו למטבח הישראלי וזכו גם להצלחה בינלאומית כמוצרי צריכה עממיים”.

לדוגמא; בננה בטעם תפוח, תפוז הקופים (שילוב בין תפוז, בננה ומשמש), אבטיח מיני, מלפפון בייבי, ארטישוק בייבי, קישוא ספגטי, דלעות סינדרלה, שיפדי רוזמרין. כמו כן, ורד נושא פרי, עשבי תיבול וירקות ריחניים.

חיים אלוש, מנכ”ל משוב; החקלאות בארץ מודל לחיקוי.

לצד התערוכות יתקיימו גם סימפוזיונים מקצועיים בהשתתפות בכירי המומחים מענף החקלאות הישראלי ואורחים מחו”ל.

לדברי חיים אלוש, תערוכת אגרו-משוב מהווה חלון ראווה לתעשיית החקלאות ולענפים הכלכלים הנלווים אליו. נציגי תעשיית המזון יחשפו למגוון של חידושים שיעשירו את המטבח הישראלי.

תחום תעשייתי נוסף, הוא תחום האריזות שזוכה כיום, לתשומת לב החקלאיים יותר מבעבר. חלק ניכר מהתוצרת החקלאית משווקים במארזים ממותגים ומושקעים.

בשנים האחרונות למד החקלאי הישראלי לארוז את תנובת השדה במארז אסתטי המגרה את העין ואת החיך. תערוכת אגרו-משוב יוצרת הזדמנות למפגש עיסקי בין היצרנים השונים. בתערוכה יוצגו גם שיטות אריזה, מיכון, מדבקות וכו’.

בין החידושים בתחום הגסטרונומי, פרי פיתוח של מו”פ רמת הנגב;

סליקורניה; תבלין הידוע גם בשם אספרגוס ימי

1. הסליקורניה; תבלין הידוע גם בשם אספרגוס ימי, אשר מושקית במים מלוחים מאוד במערכות השקיה סגורות.

מוצר זה נמצא ברמה חצי מסחרית, וממנו כבר שווקו לאירופה השנה למעלה מ-30 טון. לאחרונה, החל שיווק לשוק המקומי אשר החל לגלות עניין בסליקורינה. אחד השימושים של התבלין הוא בסלטים, כמלח ירוק טרי.

2. המלוח; בזכות פיתוח אגרו טכני של המו”פ ניתן לגדל את המלוח המדברי ולהפכו למוצר שישווק כתבלין טרי.

ידוע שהמלוח מכיל אלמנטים בריאותיים ברמה גבוהה ובעבר הוא שימש את תושבי המדבר כתרופה נגד סכרת ולחץ דם גבוה. בתערוכת אגרו-משוב הקרובה יוצג המלוח לטעימות המבקרים.

אתר תערוכת “אגרו-משוב”, בכתובת; www.mashov.net

תגובות
0
0



Exit mobile version