בדיקת תפקודי המוח מראה סימנים חיוביים שהשתפרו ככל שהורד מינון חומרי ההרדמה. שרון, גם הגיב לגרוי של כאב בצידו הימני, לדברי פרופ’ אומנסקי גם כשתופסק הזרמת חומרי הרדמה לגופו יש תהליך של פינוי חומרי ההרדמה הקיימים בגופו.
ArielSharon_t180X121k-n_8-1-06_01.jpg
עם ישראל מתפלל שראש הממשלה אריאל שרון, יפקח את עיניו ויניע את אבריו. רופאיו של שרון, ימשיכו החל מהבוקר (ג’) במלאכתם, להביא את שרון, להכרה מלאה. הרופאים ינסו להמשיך בטיפול המפחית את כמות חומרי ההרדמה ולנסות להביאו להכרה מלאה בימים הקרובים. זאת ועוד; גם קצב פעילותה של מכונת ההנשמה המחוברת לגופו של ראש הממשלה, יואט עוד יותר.
אמש סמוך לשעה 17:20; נמסר, ע”י פרופ’ שלמה מור-יוסף, מנהל בית החולים הדסה עין כרם, כי; “מינון תרופות ההרדמה הורד וממשיך לרדת בהדרגה” במהלך הורדת מינון התרופות בוצעו מספר בדיקות. במדדים הרגילים; לחץ דם, דופק, לחץ תוך גולגולתי וקצב נשימה לא נמצא כל שינוי. ביצענו מספר גירויי כאב, כלומר; גרמנו לכאב במקומות שגורמים כאב לאדם רגיל. דיווח פרופ’ מור-יוסף.
מנהל ביה”ח הוסיף, כי “ראש הממשלה, הגיב בתנועה קלה של ידו הימנית ורגלו הימנית. זו תנועה קלה אך משמעותית. נמצאה עליה בלחץ הדם, גם זו תגובה חיובית. בסך הכל, אני חוזר ומדגיש; ראש הממשלה, נמצא במצב קשה, אבל בדיקת תפקודי המוח מראה סימנים חיוביים שהשתפרו ככל שהורד מינון חומרי הרדמה”.
פרופסור פליקס אומנסקי, מסר לתקשורת, כי שרון, מניע יד ורגל בתגובה לכאב וזהו שלב משמעותי לאדם במצבו אך הוא מצפה לתוצאות חיוביות יותר בימים הקרובים. לדברי אומנסקי, התהליך ארוך וימשך מספר ימים הכל תלוי בתגובות של אריאל שרון, לטיפול אותו הוא מקבל.
לשאלה מתי יוגדר ראש הממשלה כלא נתון בסכנת חיים ענה; “כאשר יחזור להכרה וישב בכורסא ליד המיטה, רק אז יהיה אפשר לומר, כי יצא מכלל סכנה”.
פרופסור אומנסקי; מצפה לתוצאות חיוביות יותר בקרוב
כמו כן, הסביר פורפ’ אומנסקי, כי בתהליך הפסקת ההרדמה של שרון, יש שלבים רבים, וכי למרות שלא יזרימו חומרי הרדמה לגופו יש תהליך של פינוי חומרי ההרדמה הקיימים בגופו וגם תהליך זה דורש זמן לפחות מספר ימים”. הקצב משתנה מחולה לחולה והמרדימים המטפלים בשרון, על בסיס יומיומי יחליטו לפי התגובות שלו כיצד לנהוג.
בשעה 11:15, הפרופסור שלמה מור יוסף, הודיע, כי עם התחלת הורדת תהליך ההרדמה של ראש הממשלה, אריאל שרון, החל ראש הממשלה לנשום באופן עצמוני אך הוא עדיין מחובר למכונות ההנשמה. מור יוסף, ציין, כי מעתה לא יהיה עדכון על כל התפתחות. הוא הדגיש עוד, כי מצבו של שרון נותר קשה אך יציב.
מעריכים, כי הניסיון להעיר את שרון עשוי להימשך בין שעות לימים. בסיומו של ההליך, מקווים הרופאים, יתעורר ראש הממשלה, מההרדמה העמוקה בה הוא נמצא מאז יום רביעי שעבר ורק אז יוכלו להעריך את מידת הנזק שנגרם למוחו של שרון.
אמש הודיעה יעל בושם-לוי, דוברת בית החולים הדסה עין כרם, כי אין שינוי במצבו של ראש הממשלה, אריאל שרון והוא מוגדר קשה ויציב.
הדוברת בושם-לוי, הוסיפה, כי הבוקר (שני) תתקיים התייעצות הרופאים המטפלים ואם לא יהיה שינוי במצבו יתחיל תהליך הפחתת חומרי ההרדמה ששרון, מקבל.
אתמול (14:10) אחה”צ, נמסר מנהל בית החולים הדסה עין כרם בירושלים, הפרופ’ שלמה מור יוסף, העדכון המורחב על מצבו של ראש הממשלה אריאל שרון.
הפרופ’ שלמה מור יוסף, אמר, בין היתר, כי; “מצבו של ראש הממשלה עדיין קשה. הוא יציב ויש שיפור בתמונת ה-CT של ראש הממשלה.
דוברת בושם לוי; אין שינוי במצבו. מוגדר קשה ויציב
בעקבות הנתונים, הללו, החליט צוות המומחים להתחיל בתהליך הורדת ההרדמה של ראש הממשלה מחר (שני) בשעות הבוקר. אם עד מחר לא יהיו אירועים חריגים, מחר בבוקר, יוכל תהליך הורדת עוצמת ההרדמה ובדיקת התפקודים של ראש הממשלה להתחיל”.
כדי להעיר את שרון, יפסיקו הרופאים ראשית את הזלפתן של התרופות המרדימות לווריד.
בתוך כ-10 דקות צפוי ראש הממשלה להתעורר. רק לאחר שינסו להעיר את שרון יוכלו הרופאים להעריך את מידת הנזק שנגרם למוחו.
מנתחו של ראש הממשלה, ד”ר חוסה כהן, אמר בראיון שצוטט ברשת הבריטית, “סקיי ניוז”, כי שרון לא יחזור לתפקד כראש ממשלה.
בראיון בסוף השבוע לחדשות ערוץ 2, אמר ד”ר כהן, כי הסיכוי ששרון, יישאר בחיים “גבוה מאוד” וכי הוא נוטה להעריך שמצבו יהיה טוב יחסית.
אולם, לדבריו, בשרון תישאר פגיעה קוגנטיבית, שכן פגיעה כזאת נותרת גם במקרים של פגיעות נקודתיות קלות בהרבה.
ד”ר חוסה כהן; לא יחזור לתפקד כראש ממשלה
ד”ר כהן סייג את דבריו וציין, כי עדיין מוקדם לנבא את עתידו של שרון ויש להיות זהירים. “ראיתי כל כך הרבה מקרים כאלה. יש חולים במצב כזה שלא שורדים ויש כאלה שחוזרים לעבודה. כך שטווח האפשרויות הוא כל כך רחב שקשה לנבא”.
ד”ר ליאוניד אידלמן, רופא מרדים, בביה”ח בלינסון, הסביר, לערוץ 10, כי התאוששות מהרדמה עמוקה עשויה להיות קשה יותר בגיל מבוגר וכי חזרה לתפקוד מלא תלויה בפגיעה במוח.
לדבריו, של ד”ר אידלמן, בשל גילו של שרון לא ניתן לצפות לחזרה מלאה לתפקוד לאחר ההרדמה.
לשאלה באיזה אופן יוכל שרון, לתקשר עם הסובבים אותו. ד”ר אידלמן מסביר, כי; “תקשורת לא חייבת להיות מילולית. כיום, ניתן לתקשר עם חולים על ידי הצבעה על לוח, סימנים ודרכים נוספות”.