הרמזור הוצב כפיילוט סופר ניסיוני בצומת הרחובות הרצל-פתח תקוה ● בימים אלה נפתח קורס מיוחד בשפת הסימנים. הקורס נועד לאפשר לנותני השירות בעירייה לסייע לציבור החרשים וכן לכבדי השמיעה, בעיקר מקרב הקשישים.
רמזור לנכים; צילום מובא מתוך אתר עמותת נגישות ישראל
רמזור לעיוורים. זוהי הבשורה החדשה שמציעה העיר נתניה לכבדי הראייה, במטרה לאפשר להם חצייה בטוחה של צמתים מרכזיים. מדובר ברמזור מדבר (וגם מצפצף בצורה שונה, בהתאם לצבע ברמזור) המסמן את מיקום הרחובות שבו הוא נמצא. על הרמזור כתובים בכתב ברייל גם כיווני התנועה.
הרמזור הוצב כפיילוט סופר ניסיוני בצומת הרחובות הרצל-פתח תקוה והעירייה כבר הזמינה, באמצעות אגודת העיוורים, את הציבור לבוא ולחוות את דעתו בעניין.
סיוע נוסף מקבלים העיוורים באמצעות מדרכות, בעלות מבנה מיוחד, המכוונות אותם אל הצומת המרומזרת.
הסדרים אלה הינם צעד נוסף וחשוב בשורה ארוכה של שירותים ופרויקטים, אותם קידמה העירייה בשנה האחרונה, במטרה להקל על בעלי המוגבלויות בעיר ומחוצה לה.
לדברי דובר העירייה, גולת הכותרת של העשייה למען קהילה זו, הן עבודות הפיתוח שביצעה העירייה בחוף סירונית, המאפשרות לציבור הנכים להגיע עד קו המים ממש.
לרשות הנכים, עומדים כיסאות גלגלים, שנתרמו במיוחד לצורך זה על ידי משפחת כחלון מצרפת, כאשר תנועת העגלות מכביש הגישה ועד למים מתבצעת על שביל עץ מיוחד שהשלימה העירייה, כך שמדובר במהפך שלם בשירות שהעירייה נותנת לנכים המבקשים לרחוץ בים.
חוף סירונית; הנכים יוכלו להגיע עד קו המים ממש
12 העגלות שנתרמו בעלות של 50 אלף יורו – חולקו בין 4 סוכות המציל המרכזיות ( חוף הרצל, סירונית א’ וב’ וחוף האמפי וחלקן כבר שימשו את המתרחצים בקיץ.
יש לציין, כי מדובר בעגלת נכים מיוחדת שאינה נהרסת ואינה מחלידה בשעת הכניסה לים.
איך אומרים בשפת הסימנים “תודה”?
אגף משאבי האנוש, בעיריית נתניה, פותח בימים אלה קורס מיוחד בשפת הסימנים. הקורס נועד לאפשר לנותני השירות בעירייה לסייע לציבור החרשים וכן לכבדי השמיעה, בעיקר מקרב הקשישים.
הקורס נועד לתת בידי נותני השירותים בעירייה, כלים אופרטיביים, לתקשר עם אוכלוסייה זו ולסייע לאנשי החינוך, בשיפור השילוב החברתי והקהילתי של חרשים ולקויי שמיעה.
__________
צילום הרמזור מובא מתוך אתר עמותת נגישות ישראל
Add Comment