מדינתנו הקטנטונת (בשטח, רק בשטח), נמצאת בין המובילות בעולם בתחום הסחר בנשים! זהו אכן “הישג” אשר לא ניתן להתעלם ממנו, בדיוק כפי שלא ניתן להתעלם מהישגים אחרים של ישראלים דוגמת פרס נובל, מדליות אולימפיות, הישגים בתחום ההיי-טק ועוד.
tal_rabinovich_t180k-n_05_04.jpg
“היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, אינו פוסל את האפשרות, שבעתיד יועמדו לדין גברים שיצרכו שירותי מין בתשלום. מזוז אמר את הדברים בישיבת ועדת המשנה למאבק בסחר בנשים, בראשות ח”כ זהבה גלאון.” פורסם בכתבה, מה-6.12.05 באתר כאן נעים.
עוד אנו למדים מהכתבה, כי קיימת הסכמה בין היועץ המשפטי לבין חברי הוועדה על כך שהמעודדים והמבססים את תופעת הסחר בנשים הם הלקוחות עצמם, ומכאן נובע הרעיון, כי הכרזה חוקית על המשתמשים בשירותי המין בתשלום כעבריינים, (להלן: ההצעה הנשקלת) – תהווה גורם מרתיע ותפחית בכך בצורה משמעותית את התופעה.
את דעתי על רעיון זה אצמצם לשתי מילים הנשמעות תדיר מפיו של בני הבכור:
“כן, בטח!”
● ● ●
השאלה העומדת לפנינו היא: האם המהלך העתידי אותו שוקל מר מזוז, (ראה: “ההצעה הנשקלת” למעלה), הוא אכן רעיון “טוב”, רעיון “רע”, או: מה “טוב” בו? ומה “רע” בו?
נתחיל מבראשית;
החקיקה היא כלי העומד לרשותנו – האזרחים במדינת ישראל הדמוקרטית, הרוצים להסדיר את חיינו החברתיים ולעגן את ערכינו המוסריים והחברתיים בצורה מוסדרת וחוקית. לכן, חקיקה שכזו היא: “טובה”.
אבל…
היטב נדע, כי חקיקה אשר אין יכולת לאוכפה, או שאין רצון של ממש לאוכפה – לא רק שאינה מועילה לנו האזרחים שומרי החוק, אלא שהיא מזיקה ופוגעת בתחושת הביטחון שיש לנו בשלטון החוק, ובאמון שאנו נותנים למוסדות המדינה. בהיעדרם של אלה – הדרך אל האנארכיה ואל “איש כישר בעיניו יעשה” – סלולה.
נערה עובדת; מדיניות המשטרה שלא לאכוף את החוק יצרה “דין רחוב”.
מדינה אשר הרשות המבצעת שלה מתקשה לאכוף את החוק ולהעמיד לדין את העוברים על החוק – לא תוכל לעשות הרבה עם עוד חוק (ראה למעלה: “ההצעה הנשקלת”), אשר מאות אלפי בני אדם עוברים עליו.
אכן, אם מדינת ישראל היא מדינה שכזו, הרי ספק אם חוק זה יוכל להביא לפתרון המיוחל של התופעה המזעזעת של סחר בבני אדם – בעיקר בנשים.
עם הפנים “קדימה”:
מדינתנו הקטנטונת (בשטח, רק בשטח), נמצאת בין המובילות בעולם בתחום הסחר בנשים! זהו אכן “הישג” אשר לא ניתן להתעלם ממנו, בדיוק כפי שלא ניתן להתעלם מהישגים אחרים של ישראלים דוגמת פרס נובל, מדליות אולימפיות, הישגים בתחום ההיי-טק ועוד.
האם למישהו מהקוראים יעלה על הדעת שמדינת ישראל, זו המייעצת למדינות העולם בתחום הביטחון, החקלאות, המודיעין, הטיפול בטרור, לוחמה צבאית ועוד – תתקשה לטפל בבעיה המזעזעת של סחר בנשים?
אני סבורה שלא! לכן ההצעה של מזוז היא: “טובה”.
אבל…
זאת בתנאי שהמדינה אכן תאכוף את החוק ואני סבורה ש”היא”; לא. לכן הצעתו הנשקלת של מר מזוז – “לא מספיק טובה”.
עם הפנים אחורה;
הגברת הלנה תורג’מן, החזיקה במשך חודשים אחדים דירה בתל-אביב ובה היא העסיקה עובדות שהעניקו שירותי מין לגברים תמורת תשלום. על טיב עיסוקה זה ועל מיקומו של בית העסק הכריזה תורג’מן, בראש חוצות באמצעות מודעות פרסומת בעיתונים.
כמוה נהגו ועדיין נוהגים עשרות רבות של “בעלי עסקים” המפרסמים בריש גלי את עסקיהם בעיתונות היומית.
הגברת תורג’מן, הורשעה בבית-המשפט המחוזי בתל-אביב בסרסרות למעשי זנות, עבירה לפי סעיף 199 לחוק העונשין, תשל”ז-1977 (להלן, חוק העונשין) ובהחזקת מקום לשם זנות, עבירה לפי סעיף 204 לחוק העונשין.
היועץ המשפטי לממשלה, מזוז; האם המהלך העתידי רעיון “טוב”, רעיון “רע”?
הושת עליה עונש מאסר של 18 חודשים, מהם 6 חודשים לריצוי בפועל והיתר על תנאי וכן קנס של 6,000 שקלים.<!–tal24-12-05_01.htm–>
● ● ●
הכותבת טל רבינוביץ’, הינה סופרת, מרצה ומורה בחינוך המיוחד בבית ספר תיכון ומלמדת בנושא התמחותה הוראת אנגלית לילדים ליקויי למידה. המעוניינים ליצור קשר עם הסופרת יפנו לאתר האישי; טל רבינוביץ.
Add Comment