Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

כמעט כמחצית הישראלים נוחרים בשנתם

0
0

מבדיקת שוק שנערכה ע”י “המרכז הרפואי הדסה אופטימל” בנושא נחירות עולה שכ-45% מהישראלים נוחרים בשנתם. תופעת הנחירות שכיחה יותר אצל אנשים בגילאי 40 ומעלה- 60% מהגברים ו-20% מהנשים בגילאי 40+ סובלים מתופעת הנחירות. נתון נוסף; כ-10% מכלל הילדים נוחרים
ישנם נחירות בעוצמה של 50-60 דציבלים, כמו מרעש אוטובוס

מבדיקת שוק שנערכה ע”י ד”ר איתן הוכוולד מ”המרכז הרפואי הדסה אופטימל” בנושא נחירות עולה שכ-45% מהישראלים נוחרים בשנתם. תופעת הנחירות שכיחה יותר אצל אנשים בגילאי 40 ומעלה 60% מהגברים ו-20% מהנשים בגילאי 40+ סובלים מתופעת הנחירות.

נחירה היא הפקת רעש בזמן שינה בעקבות היצרות דרכי האוויר בלוע ובגרון. תופעת הנחירות קיימת בדרגות חומרה שונות החל מנחירה קלה, שאופיינית למצבים של עייפות ואינה מפריעה לסביבה ועד לנחירות בעוצמה של 50-60 דציבלים, בדומה לרעש שנשמע מאוטובוס נוסע, כאשר עומדים במרחק של 3 מטרים ממנו” – מסביר ד”ר הוכוולד.

הגורמים להיצרות בדרכי האוויר מגוונים ויכולים להיגרם מענבל ארוך, מחיך רפוי, מחסימה באף, משקדים מוגדלים, מלשון גדולה או מצוואר קצר ושמן.

לדברי ד”ר איתן הוכוולד, הסכנות הבריאותיות כתוצאה מנחירות הינן פגיעה באיכות השינה, יתר לחץ דם, הפרעות בקצב הלב, התקפי לב, שבץ מוחי ובנוסף הפרעות התנהגותיות כגון: עצבנות, דיכאון, עייפות וחוסר ריכוז.

מחלקת הפרעות שינה במרכז הרפואי הדסה אופטימל מקבוצת ביה”ח הדסה הינה המובילה בישראל, בתחום טיפול בנחירות ובהפרעות שינה.

המרכז מציע 3 סוגי טיפולים;

קיימות סכנות בריאותיות חמורות כתוצאה מנחירות. אילוסטרציה. ארכיונעים.

טיפול בגלי רדיו; טיפול בהרדמה מקומית בו מעבירים באמצעות גלי רדיו אנרגיית חום של 85 מעלות לתוך שריר החיך ובסופו של הטיפול נוצרת צלקת עדינה בין סיבי השריר, שמחזקת את החיך ומונעת את צניחתו ובכך את חסימת מעבר האוויר.

חיזוק שריר החיך מונע ממנו לרטוט וכך מוריד בצורה משמעותית את עוצמת הנחירות.

טיפול בהתקן דנטאלי; מיועד לאנשים עם לשון גדולה או סנטר קטנה ואחורית. מדובר בפלטה שקופה המולבשת על השיניים והיא דוחפת את הלסת התחתונה קדימה ובכך מרחיבה את מעבר האוויר דרך הלוע.

טיפול ב-CPAP; מיועד לאנשים עם דום נשימה חמור או אנשים שמנים מאוד. מדובר במסכה שמחוברת לפנים ומזרימה אוויר בלחץ דרך האף במהלך השינה.

נתון נוסף העולה מהבדיקה, הינו שכ-10% מכלל הילדים סובלים מנחירות, שמקורן משקדים מוגדלים או שקד שלישי מוגדל.

ילדים נוחרים צפויים לסבול מהפרעות התנהגותיות ביניהן הפרעות; למידה, חוסר ריכוז, עייפות ועוד. הטיפול המומלץ במקרים שכאלו הינו טיפול כירורגי הכולל את כריתת השקד השלישי.

תגובות
0
0



Exit mobile version