טוען ח”מ אדיר בנימיני (שינוי) המתנגד לכוונה להעביר בישיבת המועצה הקרובה תקציב של כ-67,000 ₪. זאת בשל החלטת ביה”ס למנוע הגעת תלמידותיה להגיע לחתונתה של תלמידת ביה”ס לשעבר ובשל תקנון חופשת הקיץ שאסר על התלמידות לבקר בקניון ולעשות בייביסיטר בזמן החופשה.
אדיר בנימיני, יו”ר סיעת שינוי, במועצת העיר נתניה, מתנגד להעברת תקציבים לביה”ס החרדי-ליטאי “בית יעקב”, בשל מה שהוא מכנה כ”הרודנות החינוכית” שמופעלת לטענתו במסגרת כללי ההתנהגות הנוקשים בבית הספר.
בנימיני; ספק אם השיטה הפדגוגית קיימת אפילו בבתי הספר בטהרן או בריאד”.
בנימיני, מתנגד לכוונה להעביר בישיבת המועצה הקרובה תקציב של כ-67,000 ₪. זאת לטענתו בשל “החלטת ביה”ס למנוע הגעת תלמידותיה להגיע לחתונתה של תלמידת ביה”ס לשעבר ובשל תקנון חופשת הקיץ שאסר על התלמידות לבקר בקניון ולעשות בייביסיטר בזמן החופשה…”
אין ספק, כי הרחוב החרדי בנתניה סוער בימים האחרונים; זאת לאחר שהתפרסם, כי בית הספר “בית יעקב” הודיע לתלמידות, כי עליהן להחרים את חתונתם של יעקב מהצרי, עם בת זוגו, שרה חזן, תלמידת בית יעקב לשעבר, במשך 11 שנה. לטענת גורמים ברחוב החרדי, קיבלו התלמידות מסר חד משמעי, כי הגעה לחתונה, פירושה אחד; סיום הלימודים בבית הספר.
זו לא הפעם הראשונה שבית הספר “בית יעקב” מעורר את זעמו של חבר המועצה בנימיני. בקיץ האחרון, ביקר בנימיני את תקנון הקיץ הנוקשה שפרסם בית הספר עם הנחיות ברורות לתלמידותיו במהלך חופשת הקיץ, כפי שהובא לראשונה באתרנו.
בין היתר הופיעו ב”תקנון ההתנהגות” כללי לבוש מפורטים- איסור לבישת חולצות טריקו, למשל. כמו כן, נאסר על הבנות ללכת לקניון. בנוסף לכך נכתב, כי להנהלת ביה”ס יש סמכות להפריד בין חברות אם לדעתו החברות אינה חיובית עבורן; “על התלמידות לשמור על הופעה צנועה בכל שעות היממה במהלך החופש. לגבי בייבי סיטר אין לבצע אותו בבתים שאינם מתאימים לרוח בית הספר “בית יעקב”. אין לבקר במקומות שאין בה רוח יהודית כמו; קניונים, פארקים וכל מסגרת מעורבת”.
עיריית נתניה מזרימה כספים לפיתוח וקידום בית הספר, בשיתוף מפעל הפיס. ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, היא חניכת בית הספר, ולמדה בו בילדותה ביסודי.
יעקב מהצרי, עם בת זוגו, שרה חזן. צילום; הייד פארק
לפני למעלה משנה נישאה פיירברג למנכ”ל העירייה לשעבר, רוני איכר, שנאלץ להתפטר מתפקידו בעקבות הנישואים.
הוא מכהן היום בתפקיד מנכ”ל חברת “אחוזת החוף” בעיריית תל-אביב.
הרב שהשיא את השניים הוא אברהם גוגיק, המקורב מאוד לבית הספר “בית יעקב”.
בישיבת מועצת העיר הקרובה, תדון המועצה בהמלצת ועדת הכספים העירונית להעביר סכום של 67,139 ₪ עבור בית הספר.
ח”מ אדיר בנימיני מתנגד בתוקף להצעה וטוען, כי בכך תיתן מועצת העיר; “לגיטימציה לשיטה הפדגוגית הנוקשה של בית הספר שמקומה בימי הביניים, תקופת החושך ושספק אם היא קיימת אפילו בבתי הספר בטהרן או בריאד”.
חבר המועצה בנימיני, מוסיף, כי חוגים ברחוב החרדי בנתניה מספרים בהקשר הזה את סיפורה של איזבל רעייתו המרשעת של אחאב מלך ישראל, שהייתה נוהגת לשמח כל חתן וכלה שעברו על מפתן ביתה.
רק הודות לכך היו לחז”ל גם מילים טובות לומר גם על איזבל שנחשבה למרשעת גדולה בשל השפעתה השלילית על בעלה;
על הפסוק “וילכו לקברה ולא מצאו בה, כי אם הגלגלת והרגלים וכפות הידיים” (מלכים ב’ ט’, ל”ה) דרשו חז”ל: “כל חתן וכלה שהיה עובר היתה יוצאת מביתה ומצלצלת בכפיה, וממחה בכפיה ומהלכת עשר צעדות וכל מת שהיה עובר בשוק הייתה יוצאת מביתה וממחה בכפיה ומקוננת בפיה ומהלכת אחריו”.
הריגתה של איזבל. תחריט; גוסטב דורה
אליהו הנביא חזה עוד קודם לכן ש”הכלבים יאכלו את איזבל בחל יזרעאל” (מלכים א’ כ”א, כ”ג) – והאברים שהיו גומלים חסד לא שלטו עליהם הכלבים” (פרקי דר”א יז).
מסקנת חז”ל הייתה, כי כל אדם זוכה לשכר מידי האלוהים – ואפילו אדם רשע כאיזבל, שגם בדמותה השלילית מצאו חז”ל הבזקי אור.
לאור סיפורה של איזבל, טוען בנימיני ש”מוזר ומפתיע שבית ספר חרדי, שלכאורה לפחות, מחנך את תלמידותיו על פי הלכות חז”ל, נהג כפי שנהג במקרה הזה”.
לקראת ישיבת המועצה הקרובה, שתתקיים ביום ראשון, הקרוב, ציין בנימיני, כי הוא מתנגד לכך שבית הספר הזה; “יקבל אפילו שקל אחד מתקציב עיריית נתניה. לדעתי עיריית נתניה, צריכה לנתק מגע מוחלט מבית הספר זה. שיטת הלימוד הזאת של “פחד וחשבון” אין לה מקום בעיר מודרנית ומתקדמת כמו בנתניה”.
Add Comment