Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

רוטב צימיצ’ורי

0
0

בארגנטינה, קערות של הרוטב הפיקנטי הזה של פטרוזיליה, שום וחומץ מקשטות כמעט כל שולחן אוכל וכל מגש בשרים

שילוב הניחוחות והטעמים של החרף-חמוץ, הטרי והרענן של הפטרוזיליה, מדגישים את טעמו של כל אוכל ומשביחים אותו החל מבשר עוף וכלה בתבשילי ירקות. אפשר להכינו ממש מספר דקות לפני ההגשה. עבור כמות קטנה אפשר להשתמש בבלנדר מוט או בקוצץ ידני, עבור כמות גדולה רצוי להשתמש בפוד-פרוססור

המצרכים:
(ל- 1-1/3 כוסות)

8 שיני שום
1 חבילה פטרוזיליה ללא הגבעולים שטופה היטב
2/3 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בן יין
3 כפות מיץ לימון טרי (או לחלופין עוד חומץ)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

קצצי את השום בבלנדר אחר הוסיפי את הפטרוזיליה. הוסיפי את שמן הזית, החומץ, מיץ הלימון, המלח והפלפל מעל הפטרוזיליה, כדי ליצור מעל הפטרוזיליה משקל ולגרום לקיצוץ טוב וקל יותר של הפטרוזיליה. לקצות דק אבל לא לרסק לחלוטין.

טעמי ושפרי את התיבול לפי הצורך, הגישי בטמפרטורת החדר.

אפשר לאחסן בצנצנת סגורה היטב למשך מספר ימים אבל הטעם ילך ויחלש ככל שיחלוף הזמן.

תגובות
0
0



Exit mobile version