במרכיבי המתכון המוגש כאן, ניתן להשתמש עבור כל המרקים התימניים, זה הולך מצוין עם עוף למשל או רגל או נתח בשר בקר. זנב שור הוא נתח נפלא מחירו זול יחסית והוא גם מתאים לתבשילי קדירה. זנב השור דורש בישול ארוך ואטי הבישול מה שגורם לבשר להתפורר ולהיפרד בקלות רבה מהעצם זה גורם לתבשיל להיות סמיך ונימוח. לאוהבי מרקים תימניים, להלן מתכון למרק זנב תימני – מרק עשיר בטעמים ובבשר. תוספת מחממת לימי החורף הקרים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
חומרים:
- 10 כוסות מים
- 2 בצלים גדולים
- שורש סלרי
- שורש פטרוזיליה
4 גזרים פרוסים לעיגולים של 2 ס”מ - 2 עלי דפנה
- 3 כפות שמן
- כוס כוסברה קצוצה (מי שלא אוהב כוסברה יכול לוותר עליה, אבל היא מעשירה מאוד את המרק)
- ראש שיני שום מעוכות (10-12 שיניים)
- קופסא קטנה של רסק עגבניות (125 גרם)
- 1 כף חוואיג’
- 6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבשר בשמן מכל צדדיו.
2. מכסים במים ומרתיחים. לאחר ההרתחה יש להסיר את הקצף הלבן.
3. מוסיפים את הבצל, השורשים, הגזר, הכוסברה ועלי הדפנה ומרתיחים. הסיר צריך להתבשל על אש קטנה כמה שיותר זמן, ולפחות שעתיים.
4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את רסק העגבניות, השום והחוואיג’. לאחר טיגון קל, מוסיפים למרק יחד עם תפוחי האדמה וממליחים לפי הטעם.
5. מבשלים על אש קטנה במשך 30-40 דקות נוספות ומגישים.
__________
* כותבת המתכון מיכל מורנו, הינה מנהלת פרוייקטים בחברת מורנו’ס המומחים לשיווק באינטרנט. המתכון מתוך מאמרים.